Bästa åkpåsen: Bäst i test 2024

En åkpåse är ett tillbehör till barnvagnen vars främsta uppgift är att hålla barnet varmt när man är ute och går under de kallare delarna av året. En bra åkpåse håller kyla och regn borta från barnet. En bra åkpåse är självklart även säker och sitter stabilt kvar i vagnen. Om åkpåsen ska användas i sittande i vagnen så bör de ha uttag för ett 5-punktsbälte, eftersom detta är standard i de flesta vagnarna idag. Ett krav på åkpåsen bör även vara att den är tålig mot smuts och att den går att tvätta eller rengöra med enkelhet.

De 5 bästa åkpåsarna 2024

Vi har testat en mängd olika åkpåsar. Nedan recenserar vi de fem produkter vi tycker bäst om just nu. När vi valt ut åkpåsarna har vi prioriterat produkter som passar i de flesta typer av vagnar. Vi har även försökt välja ut åkpåsar som vi tror kommer hålla bäst över tid.

1. Emmaljunga åkpåse polar

Detta är något så fantastiskt som en åkpåse som både är riktigt snygg samtidigt som den är otroligt funktionell och så klart värmande för ditt barn. När det blir riktigt kallt kan man dra ihop huvudändan så att påsen riktigt omsluter barnet.

Denna påse har öppningar för 5-punktsbälte i två olika höjder så att den även passar de minsta barnen. Nederdelen av påsen är relativt slimmad vilket gör att de passar i många olika vagnar. Vi har inte haft några problem att använda denna påse i vagnar från olika tillverkare. Blixtlåset som löper längs hela påsens mitt är lätt att justera, både när man ska ta i och ta ur bebisen ur påsen men även om man vill justera värmen.

Detta är en riktigt snygg åkpåse som känns väldigt kvalitativ när man känner på den.

2. Angel Of Sweden Tärnaby Åkpåse

Detta är en riktigt varm och mysig åkpåse som kommer till ett riktigt bra pris. Yttertyget skyddar mot vind såväl som vatten. På insidan är påsen väldigt mjuk och skön. Påsen har även en avtagbar luva som både är funktionell men som även förhöjer utseendet på denna produkt.

En detalj vi gillar med denna åkpåse är att den går att öppna upp och använda som dyna. Dynan går att använda både inomhus och utomhus för att sitta eller leka på. Åkpåsens mångsidighet gör att man kan använda den mycket och på så sätt få bra valuta för sin investering.

Fiffiga detaljer som är värda att nämna är påsens fastsatta reflexer, och även den stora ficka baktill som går att trä över ryggstödet så att det blir omöjligt för påsen att röra sig.

Detta är en väldigt bra åkpåse som kommer hålla länge. Denna produkt är tvättbar i maskin i 40 grader vilket gör att vi känner oss trygga med att den verkligen kan användas utan att man behöver vara rädd för att smutsa ner den. Åkpåsen har fästen för 5-punktsbälte och passar i de allra flesta barnvagnarna.

3. Elodie Åkpåse

Detta är en oerhört gullig och väldesignad åkpåse från välkända tillverkaren Elodie. Denna produkt känns kvalitativ när man tar på den och den har mängder av små detaljer som visar att tillverkaren verkligen bemödat sig att göra en riktigt bra produkt. Denna åkpåse är lite dyrare än snittet på marknaden men det ska sägas att den är en av de mest kvalitativa åkpåsarna vi har testat.

Denna åkpåse passar de allra flesta vagnar, vilket så klart är skönt så att man slipper oroa sig för att produkten inte ska passa. Elodies åkpåse är en av de varmaste vi testat, vilket är perfekt för vårt kalla svenska klimat. Positivt är också att påsen är stoppad så att den automatiskt reglerar temperaturen, blir det för varmt så finns det gott om ventilation som leder bort värmen. Insidan är väldigt mjuk och skön mot barnets kropp. Utsidan på påsen håller kyla såväl som vatten och vind ute.

Vi gillar att man enkelt kan plocka bort den övre luvan när den inte behövs eller när den är i vägen. Ryggdelen på påsen är öppningsbar och hjälper till att få produkten att passa med i stort sett vilken vagn och vilket 5-punktsbälte som helst.

4. Petite Chérie Amelie Åkpåse

Petite Chérie Amelie är en åkpåse som kommer till ett relativt lågt pris men som ändå har bra funktion och kvalitet. Påsen har en väldigt mysigt fleecetyg på insidan som isolerar bra, och som känns fantastiskt mjuk. Trots sitt låga pris så känner vi oss trygga med att använda denna produkt hela vintern då den gör ett bra jobb med att hålla kylan borta.

Detta är en universell åkpåse som passar för det stora flertalet av vagnarna på marknaden. Utsidan på påsen är av polyester och är väl anpassad för vårt svenska klimat, den håller både kyla och vatten ute. Luvan är fodrad med den mysigaste teddypälsen, som även är avtagbar. I själva åkpåsen finns uttag finns för 5-punktssele. Vi gillar även att denna åkpåse har dragkedjor på båda sidor vilket är väldigt praktiskt om man exempelvis vistas inomhus en stund och behöver släppa ut värmen effektivt.

5. Bozz Åkpåse Lammskinn

Detta är en av de mer exklusiva åkpåsarna vi har testat. Den kostar lite mer än många av alternativen där ute men för pengarna får man en påse av toppkvalitet som dessutom är extremt mjuk och skön mot bebisen känsliga hud. Insidan av denna påsen består av långhårigt lammskinn av högsta kvalitet. Påsens utsidan är belagt med vind- och vattenavvisande nylon.

Något vi gillar med denna produkt är att den är mångsidig. Den går att öppna upp så att man kan använda den som filt eller som ett skönt lektäcke på golvet. Denna åkpåse har smidiga tryckknappar som gör att den är lätt att öppna upp, helt eller bara delvis.

Bozz åkpåse har uttag för fempunktsbälte som passar alla vagnar. Vi gillar även antiglidmaterialet på baksidan som gör att påsen ligger säkert på plats.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se