Bästa andningslarm: Bäst i test 2023

Många småbarnsföräldrar känner nog igen sig i känslan över att oroa sig över sin baby. En rädsla som många har är att man ska missa om barnet får andningsnöd eller helt slutar att andas. Även om risken är liten att barnet skulle drabbas av allvarliga problem med andningen så kan blotta tanken på detta få de flesta att rysa av obehag. Genom att skaffa ett andningslarm till barnet så ökar man säkerheten för sin lilla skatt. En bonuseffekt av ett andningsalarm är också att det blir lättare för oss föräldrar att slappna av, då vi vet att tekniken hjälper till att varna oss om något inte är som det ska med babyns andning.

De 5 bästa andningslarmen 2023

Vi har gått igenom marknaden för andningslarm för att hitta de allra bästa produkterna. Vi har jämfört bland annat funktionalitet och priser för att hitta de bästa alternativen till våra läsare. Nedan har vi valt ut de fem produkter som vi tycker är bäst i test just nu. Vi har medvetet valt ut lite olika typer av alternativ då det ska vara lätt för alla föräldrar att hitta ett larm som passar. Vare sig man väljer en enklare modell eller ett mer avancerat larm så gäller det så klart att produkten håller en hög kvalitet och är säkert. Samtliga av våra utvalda modeller håller en hög standard och är välbeprövade och säkra.

1. Snuza Pico 2 Rörelselarm

Detta är det enligt oss bästa andningsalarmet just nu. Denna produkt har tidigare funnits i en populär version som nu uppdaterats och gjort den än mer fulländad. Den lilla enheten fästs enkelt i barnets blöja. Väl på plats så mäter den lilla brickan barnets andning, men även sömn och kroppstemperatur.

Om barnets andning avviker under femton sekunder så så börjar enheten vibrera, något som i de flesta fall aktiverar barnet och dess andning. Skulle andningen fortsatt avvika efter fem sekunders vibration så så sätter alarmet igång för att varna oss vuxna. Enheten kan även kopplas ihop med din smartphone för att skicka en notifikation när larmet sätter igång. Man kan även använda mobilen för att få tillgång till de data larmet samlar in. Här kan man se information över barnets temperatur, andning och sömn över tid. Appen kan till och med göra analyser över barnets sovposition och sömnfaser.

Detta är en mycket kvalitativ produkt som är väl beprövad. Oavsett om man är en orolig förälder eller inte ger detta alarm en extra trygghet som är svår att tacka nej till. Förutom andningsalarmet så ger produkten även notifikationer om barnet får feber, samt nyttig statistik över sömnvanor.

Denna produkt har en lång förväntad livslängd, dels tack vare dess kvalitet men även på grund av det faktum att den kan fortsätta använda för sömnövervakning även när barnet inte längre behöver ett vanligt andningsalarm.

2. Angelcare Rörelsemonitor Video

Detta är en helhetslösning för dig som vill kunna hålla ditt barn säker även när du inte är i samma rum. Detta system erbjuder dig att kunna se barnet på en monitor i realtid, något som känns extra tryggt om man är en förälder som oroar sig för sitt barns välbefinnande. Tack vare videotekniken kan man kolla upp så att sin baby har det bra, utan att man behöver gå in i sovrummet för att störa. Denna utrustning har även ljudfunktion som går åt båda hållen. Om det behövs så kan man därför prata med babyn om han eller hon behöver höra förälderns lugnande röst.

Detta paket kommer även med en sensorplatta som läggs under barnets madrass. Sensorn larmar om det inte registrerats någon rörelse i sängen under 20 sekunder. På detta sätt kan man känna sig trygg med att man blir underrätta så fort något inte är som vanligt.

Detta är paketet för den som vill ha det allra bästa för att övervaka babyn. Produkten håller en mycket hög standard och har flertalet innovativa och mycket användbara funktioner. Enda nackdelen med denna produkt är att den kostar betydligt mycket mer än de flesta andra larm vi testat.

3. Nanit Breathing Wear Band Andningslarm

Detta är ett relativt sett billigt andningsalarm som sitt låga pris till trots inte tummar på säkerheten. Nanits produkt är ett mjukt och bekvämt tygbälte som sätts över babyns mage. Väl på plats så mäter bältet kontinuerligt antalet andetag per minut. På detta sätt kan man känna sig trygg med att barnet andas normalt. Genom en app så får man uppdateringar och eventuellt larm om något skulle avvika från det normala.

Detta andningsalarm är lätt att hålla fräscht tack vare att det tål både maskintvätt och torktumling.

Detta är en mycket bra produkt i bomull som är skonsam och icke påträngande. Ett stort plus för det låga priset.

4. Snuza Hero MD

Detta är ett alarm som blivit utsedd till bäst i test av flera oberoende aktörer. Om man tittar närmare på produkten så är det inte svårt att förstå varför just detta larm av blivit så hyllat av både kritiker och vanliga användaren. Detta är en produkt som är mycket enkel att använda. Larmet har inga onödiga funktioner och det är enkelt att ställa in och använda. En fördel med just denna produkt är också att den är billigare än tillverkaren Snuzas andra andningsalarm.

Denna produkt larmar om barnets andningsrörelser plötsligt skulle bli svaga eller om barnet rör sig färre än åtta gånger i minuten. Till en början börjar dosan vibrera för att få barnet att återgå till normalt andningsmönster, om detta inte hjälper så ljuder dock ett alarm som påkallar uppmärksamheten hos oss vuxna. Själva enheten sitter på barnets blöja, utan att vara i vägen.

5. Angelcare Rörelsemonitor

Detta är en mer kompakt produkt som är perfekt för resan, eller för den som vill ha en enkel och lättanvänd produkt i hemmet. Till skillnad från några av Angelcares andra modeller använder sig denna varken av ljud eller bild, något som gör att den är oerhört lättanvänd. Produkten har bara en sak i fokus, och det är att se till att barnet andas, tryggt och säkert.

Systemet består av en sensorplatta som läggs under barnets madrass. Om naturliga rörelser uteblir under 20 sekunder som kommer larmet att ljuda och därmed påkalla uppmärksamheten från oss vuxna.

Eftersom detta system är så litet och kompakt så är det perfekt att ta med när man ska ut och resa eller sova på en ny plats.