Bästa armringarna: Bäst i test 2023

flicka med armpuffar

Armringar eller armpuffar som de också kallas är något som kan göra leken i vattnet roligare. Armringarna kan även göra att barnet känner sig tryggare i vattnet och ge mer självförtroende. Vid simträning kan armringarna vara ett bra hjälpmedel när man tar de första staplande simtagen. Armringar får dock aldrig bli en ersättning för uppsikt från föräldrarna, barn måste alltid övervakas när de är i vattnet. Armringar får aldrig bli en säkerhetsprodukt och de är inte på något sätt att jämföras med exempelvis en flytväst. Vi rekommenderar också att man bara låter barnen leka eller simma där de kan bottna, vare sig de har armringar på sig eller inte. Med det sagt så tycker vi att armringar kan vara både en fantastiskt rolig leksak men även ett bra hjälpmedel när de används på rätt sätt.

De 5 bästa armringarna för barn 2023

Vi har granskat och testat en mängd olika armringar eller armpuffar av varierande kvalitet. Nedan har vi tagit fram de fem produkter vi tyckte allra bäst om. Även om produkterna nedan har lite varierande priser så är samtliga överkomliga eller till och med riktiga fynd. Ett bra par armringar ska självklart kunna bära upp barnet på ett bra sätt i vattnet och kännas säkra. Bra armringar ska även sitta bekvämt utan att skava. Självklart ska kvalitén också vara så god att de håller över tid även om de används mycket.

1. Aquarapid Aquaring Armpuffar

Detta är de enligt oss mest prisvärda armringarna som finns att köpa. Aquarapid har verkligen lyckats ta fram en produkt som balanserar säkerhet och god kvalitet med ett jämförelsevis lågt pris. Att vara säker i vattnet behöver inte kosta allt för många hundralappar. För ett pris på kring tvåhundra kronor så får man här ett par slitstarka och bekväma ringar som kommer att hålla i längden.

Dessa ringar känns riktigt stabila och ger en lyftkraft på upp till 30 kg. Hemligheten ligger i den skumfyllda insidan som har hög lyftförmåga. Produkten är tillverkad av PVC av hög kvalitet.

Dessa armpuffar finns i flera olika färger. För att se de olika valen kan du klicka på länken till återförsäljaren nedan.

2. Swimpy Armringar Bamse

De bästa armringarna är de som barnen vill använda. Dessa armringar från Swimpy är väldigt populära bland de lite yngre barnen. Ringarna finns i två olika versioner, en som passar för åldrarna 0-2 år och en version för 2-6 åringar.

Dessa ringa sitter bra och har vad vi kan bedöma en väldigt bra flytförmåga när de är fullt uppblåsta. Enligt tillverkaren har produkten extra tjock plast och flera luftfack så det ska mycket till för att de ska gå sönder. Att motivet på dem är trevligt gör ju inte saken sämre. Dessa ringar är billigare än de flesta andra vi testat, vilket så klart ger pluspoäng.

3. Zoggs Roll Ups

Detta är ett par relativt billiga armringar som trots sitt låga pris ger god säkerhet. Armringarna har båda dubbla luftkamrar, då detta sätt finns det fortfarande flytkraft kvar om en av kamrarna skulle gå sönder. Tyget känns relativt tjockt och armringarna känns slittåliga. Armringarna sitter relativt tajt på armarna, något som gör att de inte glider upp och ner som de kan göra på andra armringar. Maxvikt för denna produkt är satt till 25 kg. Armringarna är lämpliga att använda från för barn från 12 månader och uppåt.

4. Paw Patrol Armring

Armringarna kallade Paw Patrol var bland de populäraste bland barnen i vårt test. Vi tror att det har mycket att göra med de omtyckta figurerna som pryder produkten. Men dessa armringar verkar även sitta mycket bra, utan att skava eller vara i vägen. Detta är två helt vanliga armringar av bra kvalitet som kommer till ett relativt sett lågt pris. De passar för barn i åldrarna 2 till 6 år.

5. Skruttenringen

armringar

Skruttenringen är väldigt kvalitativa armringar som hjälper både vid lek och vid simning. Ringarna ger barnet stor rörelsefrihet i vattnet samtidigt som de är relativt stora och därmed ger mycket flytkraft. Ringarna har skumgummi på insidan för att ge mer stadga, när man blåst upp dem känns de väldigt stabila och säkra i vattnet. Vi gillar även hur man har rundat av ringarna utan några som helst kännbara skarvar. Detta är helt enkelt ett par ringar som är både sköna att använda och som även har den bästa funktionen.

De här är hållbara ringar som barnet förhoppningsvis kan använda under många år i sitt unga liv. Ringarna finns i flera olika färger så att hitta något som passar just ditt barn borde inte vara några större problem.

Äldre recensioner

Strooem Speed Ups Armringar

Detta är ett par rejäla armringar från kvalitetstillverkaren Strooem. Denna produkt kan man verkligen lita på utsidan är tjock och den har dubbla luftkammare och backventiler. Materialet är hållbart PVC som är fri från ftalater. Något vi gillar med denna produkt är också att armringarna är rullbara, vilket underlättar både vid på- och avtagning. Eftersom armringarna är så rejäla så kan de användas av barn ända upp till 12-års åldern.

Aquarapid Swim-Wings Armringar

Detta är två prisvärda armringar från Aqua rapid av standardtyp. Inget speciellt med dessa ringar egentligen, men de gör sitt jobb och de gör det bra. De är lätta att blåsa upp och sätta på. De känns även väldigt hållbara, vi har inte sett några tendenser på att de skulle gå sönder även vid långvarigt användande. Dessa armringar tål vikter på 15-30kg.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se