Bästa babygungan: Bäst i test 2020

Pinepeak babygunga

Att sitta på en gunga kan vara väldigt lugnande, så även för babyn eller det unga barnet. För barnet kan det fysiska gungandet vara ett sätt att slappna av och känna trygghet. När barnet blir lite äldre kan gungandet även träna motorik och kroppskontroll. När man skaffar en gunga till babyn är det viktigt att man väljer en gunga där barnet sitter säkert. Unga barn kan lätt tippa över eftersom en sån stor andel av deras vikt finns koncentrerad i huvudet och överkroppen, därför bör man välja en gunga som har en väldigt säker sits, gärna med bälte eller sele.

De 4 bästa babygungorna 2020

Vi har testat och granskat en mängd babygungor. Nedan presenterar vi de fyra gungorna vi gillar allra bäst just nu. Gungorna nedan är från lite olika prisklasser men de har alla gemensamt att de ger ett väldigt bra värde i förhållande till priset. En bra babygunga är en gunga som håller en god kvalitet och som kommer kunna användas under flera år, gungan ska gärna hålla att gå i arv mellan syskonen. Självklart måste gungan även både vara säker och bekväm för babyn att sitta i.

1. Hörby Bruk Babygunga Exklusiv

babygunga

Detta är en riktigt robust och säker gunga från välkända svenska tillverkaren Hörby bruk. Denna gunga känna betydligt tjockare i plasten än många av de andra gungorna vi testat, vilket får oss att förutsätta att den gunga kommer hålla för lång tid framöver. Gungan passar med alla typer av gungställningar.

Själva sitsen på denna gunga är extra hög vilket gör att den passar även för de allra minsta barnen. En bra säkerhetssele ingår som gör att barnet hålls säkert kvar i en och samma position i sitsen. Gungan är tillverkad i ett material som är UV-beständigt, vilket så klart är en oerhörd fördel mot de gungor som inte är det, och därmed blir blekta när de hänger utomhus.

2. Smoby Gunga & Babygunga 2in1

Detta är den dyraste gungan i vår lista. Sett till vad man får för pengarna är dock Smobys gunga ganska prisvärd. Detta är något så smart som en babygunga som går att förvandla till en vanligt gunga när barnen blir äldre. Vi gillar barnsaker som kan användas under många år, det sparar både på miljön och på plånboken. Både rep och sits på denna gunga känns robusta och hållbara. Sitsen är skön att sitta på och själva babysitsen gör att babyn sitter säkert på plats.

3. Plasto Babygunga

Detta är en klassiska designad babygunga från Plasto. Detta är en enkel men faktiskt väldigt robust gunga. När man känner på gungan så känner man sig trygg med att den kommer vara i många år innan den börjar slitas. Det allra bästa med denna gunga är priset. För en billig penning får man en riktigt bra bruksgunga som tål att lekas med, vad mer kan man begära?

Denna gunga har en enkel men genial design som gör att barnet sitter stabilt och säkert men även bekvämt.

4. Pinepeak Babygunga

Detta är en söt liten babygunga från Pinepeak. Gungan har allt man man kan begära, den har färgglada färger som både barn och vi vuxna uppskattar. Trots sitt låga pris så känns detta som en riktigt säker och hållbar liten babygunga. Med gungan medföljer en sele som gör att man kan känna sig helt säker på att barnet sitter säkert på plats. Repen känns även de väldigt hållbara, tummen upp.

Det finns många fördelar med att gunga

Att gunga kan vara lite läskigt för ett barn i början. Att som vuxen ändå låta sitt barn gunga redan vid låg ålder är något som kan göra barnet modigare och göra att det får mer självförtroende. När det unga barnet gungar, trots att det är lite läskigt, gör att han eller hon lär sig att fart och rörelse inte behöver vara farligt. Att göra saker man tycker är läskigt bygger självförtroende som gör att barnet blir mer framåt i övriga livet.

När barnet blir äldre så kan han eller hon mer själva styra själva gungandet. När barnet lär sig att styra farten med hjälp av kroppens rörelser så tränas motoriken. Att gunga är dessutom en fysisk aktivitet som man kan ha nytta av i andra aspekter av livet. Forskning visar att fysisk aktivitet, såsom att gunga, gör att man får bättre koncentration i skolan eller när man ska lära sig saker i det vardagliga livet.