Bästa babykudden: Bäst i test 2024

Alla småbarnsföräldrar vet att sömn är en dyrbar vara som man inte får allt för mycket av under bebistiden. Anledningarna till att bebisen håller sig vaken på nätterna kan vara många. Något som faktiskt kan hjälpa en del är att bebisen ligger bra, till detta gör en bra huvudkudde sitt. En bra huvudkudde ska så klart vara väldigt mjuk och bekväm så att den inte stör babyn på något sätt. En bra huvudkudde ska hålla sig på plats och vara svår att rulla av. Självklart ska kudden även fördela vikten av huvudet jämt eftersom babyns känsliga skalle är sårbar för tryck.

De 5 bästa babykuddarna 2024

Vi har granskat och testat en stor mängd kuddar för babyn. Nedan recenserar vi de fem kuddarna vi tycker bäst om just nu.

1. Candide Panda Babykudde Air

  • Prisvinnare
  • Minimerar kvävningsrisk
  • Smart design med stora kanter som håller babyn på plats även om hen rullar runt
  • Supermjuk för att förhindra tryckskador på skallen

Denna kudde har blivit bäst i test i flera andra tester och vi kan förstå varför. Denna kudde är designad med hjälp av vetenskap och är bland annat gjord för att minimera kvävningsrisk, för att förhindra skall-asymmetri och för att upprätthålla nackens naturliga linje även när babyn vilar.

Materialet av elastiskt viskos-skum är perfekt anpassat för att det ska avlasta bebisens huvud samtidigt som den är lätt och luftig och ger rum att andas. Eftersom babyns skalle är mjuk så vill man undvika tryck till varje pris, när man känner på hur mjuk denna kudde är så förstår man också att den avlastar trycket över hela huvudet. Vi gillar även att kudden har så stora breda kanter, därför minimeras risken att babyn skulle hamna fel även om han eller hon skulle rulla runt i sömnen.

Detta är en liten och smidig kudde av bästa möjliga design. Om du vill ha det allra bästa till din bebis är detta kudden vi skulle välja. Själva överdraget på kudden är supermjukt och mysig jerseyfrotté i bomull.

2. That’s Mine Babykudde Comfy Me

Detta är den perfekta babykudden vid amning eller flaskmatning. Eftersom denna kudde ger babyn överlägset bra stöd så blir han eller hon lugn nog för att ligga behagligt på plats under matningen. Denna kudde har ett mycket mjukt och skönt yttre som känns lent mot huden. Även stoppningen i denna kudde bidrar till en mjuk men samtidigt stabil liggposition.

Denna babykudde finns med flera olika mönster, alla med samma höga kvalitetskänsla.

3. Rätt Start Kudde V/V Cloud Exclusive

  • Tar bort fukt
  • Anpassar och avlastar
  • Allergivänlig

Rätt Start Kudde V/V Cloud Exclusive är kudden för er som vill ha en mer vanlig design på kudden till babyn men som samtidigt är anpassad för babyns behov. Denna kudde har en speciell sorts fyllning som effektivt formar sig efter huvudet, detta gör att belastningen bli jämn och att babyns känsliga huvud skyddas mot tryck. Tack vare att kudden är så platt så belastas inte nacken, vilket är något som kan hända om man använder en lite högre kudde.

En väldigt bra egenskap som får oss att gilla denna kudde än mer är det faktum att dess yttertyg är designat för att transportera bort fukt, vilket gör att barnet kan sova torrt. Denna kudde är Oeko-Tex certifierad vilket ställer hårda krav på att textilierna bland annat ska vara giftfria. Rätt Starts babykudde är också allergivänlig och motverkar kvalster, bra jobbat!

4. Sebra Kudde Sleepy Croc

  • Rolig
  • Flexibel

Detta är en riktigt charmig kudde som är något av en specialkudde. Eftersom denna sovande krokodil är så avlång och formbar kan man använda den till att ringla den runt sovplatsen som en slags yttre sänggräns. Kudden går bra att använda som huvudkudde även om vi ändå skulle rekommendera att man även skaffar en ergonomisk kudde. Denna kudde är ett bra komplement och tack vare dess längd och flexibilitet något man kan använda i flera olika syften. Att kudden är väldigt snygg och rolig gör inte saken sämre. Denna kudde är av högsta kvalitet och något man kan behålla i familjen under hela barnens uppväxt.

5. Babymoov Kudde Lovenest

Det första som slår en när man får hem sin babykudde från Babymoov är hur mjuk den är, detta är förmodligen den mjukaste kudden man kan få tag på. Överdraget är till största del gjort på bomull och det känns fantastiskt mjukt när man drar handen över den. Trycker man till lite på kudden känner man hur elastisk den är tack vare den inneliggande skumfyllning.

Denna kudde lutar lite lätt neråt och mot mitten vilket gör att babyns huvud lätt hålls på rätt plats även vid rörelse. Tack vare att kudden är så pass mjuk så skyddas bebisen från att drabbas av den vanligt förekommande åkomman platt huvud. En fördel med denna kudde är att den kan maskintvättas, vilket gör det lätt att hålla den fräsch.

Äldre produkter

Baby Cloud Kudde Junior Ergonomic

Detta är en väldigt skön kudde vi gärna skulle sova på om vi var en baby. Kudden har en väldigt ergonomisk design som gör den både bekväm och avlastande för babyns känsliga skalle. Ingår går även ett bomullsöverdrag som är det mjukaste och lenaste man kan tänka sig.

Innanmätet i denna kudde är ett slags silikonskum som är väldigt luftigt och som andas. Skummet gör även att vikten fördelas helt jämt över huvudet. Detta är en snygg kudde av toppkvalitet. Tyvärr är priset lite högre än många av konkurrenternas kuddar.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se