Bästa babymössan: Bäst i test 2024

Babymössa

Eftersom bebisen är känslig för kyla eller till och med bara vind, även när det för oss vuxna känns behagligt ute, så behövs en bra mössa. Vi har testat en mängd olika mössor. Nedan listar vi de fem babymössorna vi tycker allra bäst om just nu. En bra mössa ska ha god kvalitet, vara snygg och prisvärd, samt viktigast av allt, hålla din baby varm.

De 5 bästa babymössorna 2024

1. Elodie Babymössa

Detta är en riktigt charmig mössa med gammaldags design. Mössan är lätt och ledig och blir inte för varm även om man är i solen. Denna mössa har en skärm för att skydda mot just solljuset och mössan som helhet har ett solskydd på SPF 30. Det justerbara banden knyts under hakan för att hålla mössa säkert på plats.

Detta är bästa mössan för dig som vill skydda ditt barn mot solen, både dess ljus och de skadliga UV-strålarna. Mössan skyddar trots sin luftighet även bra mot vind. Elodies mössor finns i flera olika färger så att man kan hitta en mössa som passar just ditt barn.

2. Name it Wrilla Babymössa Ull 

Detta är en av de snyggare yllemössörna vi har har sett. Goda nyheter är också att priset inte är speciellt högt för denna sköna och klassiskt snygga mössa. Längst upp på mössan sitter en tofs av fuskpäls som gör mössan om möjligt ännu gulligare. Tack vare sitt material i kvalitativ ylle så har denna mössa en förmåga att reglera temperaturen. När det är kallt ute så känns det varmt och skönt inne i mössan, samtidigt minimeras risken att det ska bli för varmt tack vare det faktum att materialet andas. Detta är en riktigt charmig babymössa som vi kan rekommendera till alla barn.

3. Skip Hop mössa

I ett otroligt prisvärt paket från välkända Skip Hop får man dessa två supermjuka och gulliga bomullsmössorna. Det finns flera mönster och färger på så att ni kan hitta något som passar just er baby perfekt.

Detta är två riktigt bra och värmande mössor av god kvalitet. Eftersom priset är så lågt så behöver man inte vara allt för rädd om mössorna. Vi som är småbarnsföräldrar vet ju att det ibland kan kännas lönlöst att ge något allt för dyrt till barnen då det är lätt hänt att det blir fläckar eller att något tappas bort. Därför är det tacksamt med bra produkter som dessa som är prisvärda och som tål att slitas och slängas.

Tips! Se om det finns någon aktuell BabyV rabattkod

4. Lindberg Moss Merino Baby Mössa

Lindberg har flera jättefina babymössor av högsta kvalitet tillverkade av merinoull. Vi tyckte att just denna modell var särskilt fräck. En fördel med att satsa på en mössa i ull som denna är att ull är ett mycket praktiskt material då det är antibakteriellt och därmed håller sig fräscht längre. Just när det gäller babymössor är det ju tacksamt att ha en produkt som inte blir smutsig och börjar lukta så lätt.

Som tur är så har mössan ett mjukt foder på insidan. Babyn slipper därmed den den lite kliande känslan som annars kan vara förknippad med plagg av just ull.

5. Lindberg Roxtuna Baby Mössa 

Lindberg är ett svenskt märke som tillverkar kläder för barn av hög kvalitet. Denna mössa är inget undantag. Detta är en väldigt mjuk mössa som är tillverkad av en ullblandning. Vi gillar skarpt de små garntofsarna längst upp som ser ut som små söta öron. Detta är en ribbstickad mössa av högsta kvalitet som både är riktigt snygg om som gör ett utmärkt jobb i att värma barnets huvud även när det är kallt och blåser. Mössan är faktiskt fodrad med fleece för att göra den ännu varmare men även för att materialet är mjukt mot huden. Kan tvättas i maskin i 40 grader.

Måste babyn ha mössa året runt?

Babyn är väldigt känslig för vind och kyla, därför måste man faktiskt ha mössan på sin bebis året runt. Självklart kan man välja en tunnare variant på sommaren så att det inte blir för varmt för den lilla. Det viktiga är att det finns något slags skydd mellan ditt barns huvud och den kylande utomhusluften.

Hur vet jag om babyn blir för varm?

Babyn har inte alls samma kroppsliga möjligheter att själv reglera temperaturen som vi vuxna har. Just därför är det viktigt att de är väl klädda så att de inte fryser. På samma sätt som bebisen kan bli för kall kan han eller hon bli överhettad. Därför måste man hela tiden vara uppmärksam på barnets tillstånd. Eftersom många föräldrar är oroliga för att barnet ska frysa är det vanligt att man istället råkar klä barnet för varmt. Ett enkelt sätt att få en fingervisning på barnets tillstånd är att känna i nacken eller på pannan. Om barnet känns varm eller svettig på huden så är risken att barnet är för varmt klädd.

Välj gärna naturmaterial

När det gäller skyddande kläder till babyn föredrar vi så gott som alltid naturmaterial. Bomull och ull låter exempelvis babyns känsliga hud andas. Andra syntetiska material kan exempelvis ha sämre egenskaper vad det gäller ventilation. En del produkter låter även fukt byggas upp inne i plagget, något som så klart kan vara både irriterande och skadligt för barnets känsliga hud. Om det är riktigt kallt ute behöver man inte vara allt för kräsen vad det gäller material om man använder sig av lager på lager metoden. Det viktigaste här är att man undviker att ha de syntetiska materialen allra närmast huden. Genom att börja med ett naturmaterial och sedan komplettera med andra material ovanpå så bygger man ett vinnande skydd mot kyla och vind.

Äldre recensioner

Janus Babymössa Merinoull Jacquard

När vi såg denna babymössa från Janus smälte vi direkt. Denna mössa ser ut lite grann som en ombonad gammaldags hjälm, hur charmig som helst. Förutom sitt fördelaktiga utseende så har denna ett attraktivt pris. Andra detaljer vi gillar med denna mössa är dess mönster i ullväv och bandet under hakan som både bidrar till mössans unika utseende men även håller den stadigt på plats oavsett vad som händer. Denna mössa är till största delen vävd av merinoull av hög kvalitet.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se