Bästa babynest: Bäst i test 2024

babynest

Ett bra babynest måste vara bekvämt att sova i, produktens design och kvalitet kan faktiskt göra större skillnad än man kan tänka sig. Självklart måste ett bra babynest även vara fritt från gifter och säkert att ligga i. Inför vårt test har vi gått igenom och granskat en stor mängd olika babynest. Nedan listar vi de fem produkter vi tycker är bäst just nu. Bedömningen är en sammanvägning av faktorer som funktion, design och kvalitet. Vi har även försökt få med produkter i skilda prisklasser.

De 5 bästa babynest 2024

1. Liewood Babynest Gro

 • Ekologisk
 • Godkänd som babylift
 • Stabil och mjuk
 • Avtagbart tyg

Liewood Babynest Gro är det bästa babynest vi har testat. Detta är ett ekologiskt framtaget babynest som är bra både för miljön och för ditt barn. Detta babynest är stort och rymligt, har ett mjukt tyg och bekväm stoppning. Fördelen med detta baybynest är också att det är godkänt som babylift. Man kan lätt och säkert flytta babynestet medan din bebis fortfarande ligger i den. Handtagen är stora och rejäla och säkert fästa i själva liggdelen.

Detta babynest kostar en del mer än de lite billigare produkterna på marknaden. Vi tycker dock att den är väl värd sitt pris, direkt när man känner på den så känner man att kvalitén är mycket hög. Detta är ett rejält babynest som väger lite mer än många av konkurrenternas. Vikten är dock inget som stör utan gör bara att produkten känns som en väldigt bra och trygg viloplats för barnet. Liewoods babynest finns i en mängd olika färger varav de flesta är snygga. Själva tyget är avtagbart och tvättbart vilket så klart förlänger livslängden avsevärt.

2. Babynest SleepCarrier Volume 2

 • Extra säker
 • Sidor av airmesh för att underlätta andningen när babyn hamnar med ansiktet mot sidan
 • Mångsidig

Detta är ett babynest som är väldigt omtyckt av användarna, och vi kan förstå varför. Detta är en produkt av allra hösta kvalitet och den har dessutom hög mångsidighet. Detta babynest kan nämligen även förvandlas till lekmatta, mjuklift eller bärsele.

En fördel med denna produkt är att den är väldigt lätt att anpassa för det individuella barnets längd. Detta är en produkt för dig som värderar säkerhet högt. SleepCarrier Volume 2 är nämligen säkerhetstestad på sätt som få andra babynests har varit med om. En av detaljerna som gör denna produkt extra säker är att sidorna är gjorda av airmesh-material. Airmesh-materialet gör att bebisen kan andas även om om ansiktet skulle hamna mot sidorna.

Enda nackdelen med denna produkt är att den kostar relativt mycket. Vi tycker dock att det kan vara värt att spendera en extra slant för att få en kvalitetsprodukt som denna.

3. Alice & Fox Babynest med Handtag

 • Aktivitetsbåge på köpet
 • Konkurrenskraftigt pris
 • Bra hög kant
 • Mjuk stoppning
 • Oeko-tex-certifierad
 • Rejäla handtag

Alice & Fox har tagit fram ett babynest som är vinnande på de flesta punkter. Detta är en produkt av god kvalitet, som har ett pris som ger konkurrenterna en tuff match. Produkten är mycket mjuk och skön, faktiskt mjukare än de flesta andra vi testat. Själva kanten är också rejält stoppad, och dessutom hög, något som gör att man känner att babyn ligger maximalt skyddad.

Detta babynest kommer även med en avtagbar aktivitetsbåge. I bågen kan man hänga leksaker som ger stimulans och underhållning. Detta babynest har rejäla handag, något som gör att man kan bära med produkten på resan på ett smidigt sätt. Denna produkt är certifierad enligt Oeko-tex-standarden, något som så klart känns tryggt som förälder att veta.

Produkten finns med flera olika mönster och färger att välja bland.

4. Kaxholmen Babynest

 • Överraskande lågt pris
 • Kant som underlättar luftcirkulation
 • Avtagbart och tvättbart tyg.

Detta är ett bra och kvalitativt babynest till ett pris som förvånar oss. Kanterna på detta nest är relativt stora men de är ändå väldigt luftiga, vilket är bra för din baby. Hemligheten är polyesterfiber som släpper igenom luft och garanterar en bra luftcirkulation i bädden.

Detta är en ett mångsidigt babynest som förutom att användas som sovplats även går att ha till lekmatta eller skötbädd, den går även utmärkt att placera i liggdelen i barnvagn såväl som att ta med på resan.

Vi gillar verkligen den stora lite fluffiga kanten på detta babynest. Kanten är väldigt skön att stödja sig mot samtidigt som man ammar, den går även att öppna smidigt på kortsidan genom att knäppa upp spännbandet som sitter där. Ett plus är att tyget går lätt att ta av när det ska tvättas.

5. NG Baby Sovpöl

 • Hög kant
 • Formar sig efter tryck
 • Lätt

NG Baby Sovpöl är som man hör på namnet en sovpöl, som på många sätt fyller samma funktion som ett babynest. Denna produkt har lite högre kanter än de andra babynest vi har testat. Den höga kanten gör att man kan känna sig väldigt trygg med att barnet är skyddad även nattetid när man har sovpölen i sängen med mamma och pappa. Den stora kanten gör också att barnet är väldigt ombonad och hålls varm. När barnet sen blivit äldre och lärt sig att sitta fyller kanten också då en funktion, nämligen som stabilt ryggstöd för den lilla. Kanten på denna sovpöl är väldigt formbart, hemligheten bakom detta är innehållet som består av styrolitkulor.

Själva överdraget på NG Baby Sovpöl går att ta bort och tvätta. Det ska gå att tvätta i hela 60 grader vilket är glädjande för oss barnföräldrar som vet att fläckar är något som är vanligt förekommande i en barnfamilj. Denna sovpöl är trots sin storlek väldigt lättviktigt, vilket gör att den är smidig att flytta runt och även att ta med sig på resan.

6. EcoViking Organic BabyNest

 • Mjukast
 • Ergonomisk
 • Mycket hög kvalitet
 • Kan öppnas upp och växa med barnet
 • Finns med flera olika fantastiska mönster

EcoViking BabyNest är ett snyggt designat babynest i skandinavisk stil. Detta är inte det billigaste babynestet på marknaden, men för pengarna får man en produkt som man kan känna sig väldigt nöjd med. En av de bästa sakerna med detta babynest är hur mjuk den är, den är faktiskt den mjukaste vi testat. Förutom att den är mjuk så har tillverkaren även fokuserat på att produkten ska vara så sund som möjligt, EcoViking BabyNest är nämligen helt giftfri, och man har gjort materialet i syfte att det ska vara så skonsamt mot bebisens hud som bara möjligt.

Förutom materialet så har man även fokuserat stort på en annan punkt, nämligen ergonomin. Detta babynest är lagom mjukt och lagom stödjande för bebisen, kanten är även den mycket stödjande för föräldern som ligger bredvid. I fokuset på ergonomin ingår även att man gjort denna produkt helt fri från lösa eller utstickande detaljer, allt för att omöjliggöra att något skulle kunna lossna.

Detta är verkligen en produkt med toppkvalitet i alla avseenden. Vi gillar även väskan som ingår, denna gör det smidigt att ta med sig EcoViking BabyNest när man ska sova borta. När bebisen vant sig vid detta mjuka babynest så är det säkrast att man tar med sig det även på resan.

Äldre recensioner

Babynest Vit

Detta är en babynest av högsta kvalitet som skyddar bebisen när den ligger i föräldrarnas säng. Detta babynest går även utmärkt att lägga i spjälsängen, på så sätt blir det enkelt och lätt att bädda där och babyn är redan van vid sängen, vilket får den lilla att känna sig trygg.

Detta är en svensktillverkad produkt och uppfyller de högsta kraven på säkerhet och material. Materialet innehåller inga gifter, och är inte antibakteriell- eller antiflammedel, vilket känns bra med tanke på att ämnen av detta slag kan påverka bebisens känsliga hud.

Genom att dra åt snörningen kan man anpassa kanterna och på så sätt göra att babynestet sluter sig närmare runt babyn. Detta gör att man får en liggplats som är ombonad känns trygg för bebisen samtidigt som det finns möjlighet att växa i den. Kanterna är även anpassad på det sätt att de har precis rätt höjd för att man ska kunna ha ögonkontakt med sin baby när man ligger bredvid. Kanten är även anpassad så att man ska kunna ligga och amma på den.

En väldigt positiv sak med denna produkt är att den går att tvätta i upp till 60 grader i maskin! Man tar bara ur skumgummimadrassen, sen kan man slänga resten av nestet i maskinen. Som småbarnsförälder är man väldig tacksam när produkter tål att tvättas ordentligt. Genom att kunna tvätta nestet på så hög temperatur i maskin så kan det hållas fräscht och rent under hela användningsperioden. Eftersom det är så lätt att tvätta är det också smidigt att ha med på resa. Genom att ha med den på resande fot säkerställer man att babyn känner sig trygg att sova även på nya platser, samtidigt som man ju då inte behöver vara allt för rädd för att smutsa ner den.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se