Bästa babysitter: Bäst i test 2024

babysitter

En babysitter kan vara en stor hjälp i vardagen för den upptagna barnfamiljen. En bra babysitter ska göra att barnet känner sig bekvämt att sitta själv vare sig han eller hon vill vila eller vara aktiv och gunga. Om babysittern gör sitt jobb så får den vuxna lite avlastning och kan använda sina händer till annat än att hålla barnet sysselsatt.

De 6 bästa babysitters 2024

Vi har testat en mängd olika babysitters som finns på marknaden idag. Nedan recenserar vi de sex produkter vi tycker allra bäst om just nu. En bra babysitter måste självklart hålla en god kvalitet, vara hållbar och säker. Lika viktigt är att den är bekväm och ergonomisk så att barnet accepterar att sitta där även en längre stund.

1. BabyBjörn Babysitter Bliss cotton

 • Hög kvalitet
 • Ergonomisk
 • Bra stoppning och bra tyg

BabyBjörn gör ofta produkter som blivit några av våra favoriter har på Barntopplistan. Därför blev vi glada när vi testade denna babysitter och kunde konstatera att detta är en av de bättre produkter vi har sett även inom denna kategori. Hela babysittern andas kvalitet rakt igenom i allt från design till materialval. Både själva tyget på utsidan och stoppningen på insidan är väldigt mjukt, så man kan med gott samvete låta barnet sitta i denna produkt samtidigt som man frigör sina egna händer till annat. BabyBjörn har tillverkat babysitters under en väldigt lång tid, detta är en modern version av tidigare modeller som har kvar det klassiska utseendet men som förbättrats på en rad punkter. Just denna modell är exempelvis något mer omslutande för bebisen att sitta i.

Denna babysitter har mycket fjädring och ger ett bra gung, vilket vi observerat att barnen älskar. Eftersom babyn gillar stolen så blir det lättare för oss föräldrar att göra annat samtidigt som den lilla underhåller sig själv en stund.

Det som är skönt med att köpa en stol från en världsledande tillverkare som BabyBjörn är att man vet att man får en produkt som är säker och även ergonomiskt utformad. Babyn sitter på ett ergonomiskt riktigt sätt i denna babysitter som skyddar barnets ännu outvecklade kropp.

Denna babysitter är väldigt lätt att hantera. Man växlar enkelt mellan sittande och bakåtlutat läge. Stolen går också att fälla ihop till ett platt paket, något som är tacksamt när man ska resa eller när man bara vill ställa undan den.

2. Beemoo Simple Rocker

 • Mycket prisvärd
 • Musik
 • Rolig löstagbar lekbåge
 • Gungning i 5 olika lägen

Detta är en mycket genomtänkt produkt som vi varmt kan rekommendera. Om du vill ha en prisvärd och kvalitativ babysitter så har du hittat rätt. Något vi gillar med denna produkt är att den erbjuder samma standard som några av konkurrenternas betydligt dyrare modeller.

Denna sitter kan röra sig i sidled samtidigt som den lugnar barnet med sköna melodier. Själva gungandet går att reglera i fem olika lägen, något som gör att man enkelt kan hitta rätt intensitet för tillfället. Gungande och musik drivs med hjälp av sladd till eluttaget, eller med hjälp av batterier om man vill ha den trådlös. Alltsammans kan styras på distans med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen. Produkten har även en lekbåge som pockar på barnets uppmärksamhet. Om lekbågen ger för stor distraktion så kan man välja att lyfta bort den helt.

Detta är en tålig babysitter som kommer till ett oslagbart attraktivt pris!

3. Maxi-Cosi Kori 

 • Snyggast
 • Luftig och lätt att röra sig i
 • Smidig att fälla ihop och bära med

Detta är en väldigt snygg men även funktionell babysitter från Maxi-Cosi. Det första man reagerar på när man ser stolen är hur elegant den är, den gör sig också bra i nästan vilket hem som helst. Denna produkt är väldigt anpassningsbar då den går att ha både som gungstol och som en fast stol. Stolen går att fälla i tre olika lägen beroende på vad som passar för stundens aktivitet.

En stor fördel med denna produkt är hur platt den blir när man fäller ihop den. Detta gör den väldigt lätthanterlig om man ska åka någonstans eller om man bara har ont om plats hemma. Barnet sitter väldigt bekvämt i denna stol. Trepunktsselen ger lagom med säkerhet samtidigt som den inte känns begränsande för barnets rörelsefrihet. Det medföljer även ett väldigt mjukt spädbarnsinlägg som gör att stolen kan användas från den första tiden tills dess att barnet väger över 9 kg. Tyget är relativt lätt att hålla rent och det går även att tvätta i maskin om det skulle bli några fläckar.

4. Bumbo Babysitter

 • Prisvinnande design
 • Tålig
 • För inomhus- och utomhusbruk
 • Ger stor rörelsefrihet

Denna babysitter från Bumbo skiljer sig en hel del från vad man traditionellt kanske brukar tänka på som en babysitter. Detta är dock en produkt som tagit marknaden med storm och som är väldigt populär. Vi kan verkligen förstå varför så många tagit denna babysitter till sina hjärtan. Detta är en relativt enkel produkt men den är rätt så genial i sin design. Barnet sitter bekvämt i denna babysitter och den öppnar upp möjligheter att för barnet att interagera med sin omgivning.

Detta är en produkt som är aktuell först när barnet kan hålla upp sitt huvud för egen maskin. När barnet kan sitta upp självt så är detta en perfekt stol eftersom den är anpassad för barnets lilla rygg och ger möjlighet att röra överkroppen relativt fritt. Med trepunktsbältet på får man en perfekt kombination av rörelsefrihet och säkert sittande. En stor fördel med denna produkt med ett yttre av plast är att man kan ha den både inom- och utomhus.

Detta är en prisvärd och oöm produkt som vunnit många priser. Passar bra i alla hem, inomhus såväl som utomhus.

5. Moweo Nordic Babysitter

 • Häftig design
 • Båge med mjukisdjur

Detta är en häftig babysitter med något futuristisk design. Denna produkt är en riktig storsäljare och vi kan förstå varför. För en relativt billig penning får man en bra produkt som är omtyckt av babyn.

Något som sticker ut med denna produkt är dess mycket fina träbas som höjer intrycket av denna fina sitter. På basen sitter halkfria tassar som gör att möbeln står stabilt på sin plats. Denna lilla babysitter kan justeras i höjdled i två olika lägen, vilket bör vara fullt tillräckligt för användaren.

Något som får denna babysitter att sticka ut från mängden är också bågen över sittplatsen där där det hänger två roliga figurer, som kommer få mycket uppmärksamhet från ditt barn. Om man man önskar kan man när som helst ta bort bågen.

6. Stokke Steps Bouncer babysitter

 • Bra träning för motoriken när barnet lär sig att få sittern att gunga
 • Bra tyg som är lätt att hålla rent
 • Går att växa i

Detta är en av de bäst vadderade babysitters vi har testat. Eftersom vi upplever att babyn håller sig nöjdare om stolen är riktigt mjuk så är detta helt klart en stor fördel. Så länge babyn är nöjd så får vi vuxna lite andrum och kan göra annat medan den lilla njuter av tillvaron i sin bekväma stol. Denna babysitter känns väldigt stabil och relativt fast. Det går dock att få den att börja gunga bra om man bara rör sig ordentligt. Vi upplever att det kan ta en liten stund innan barnet lär sig gunga med denna stol men när han eller hon väl förstår hur man får stolen i gungning så blir det väldigt roligt. Tack vare att det krävs ansträngning att gunga så tränas motorik hos det unga barnet, något som han eller hon har nytta av i sin fortsatta utveckling.

Detta är en babysitter som barnet kan växa tillsammans med. När barnet är ca 4 månader kan man ta bort spädbarnsinlägget och vips finns gott om plats för den lite större pojken eller flickan. Denna sitter har ett fempunktsbälte som gör att barnet sitter hundra procent förankrad i stolen så att inga olyckor kan ske.

Något positivt med denna produkt är att den är väldigt spillvänlig. Trots att vill spillt både mat och dryck så gick det enkelt att torka bort från tyget utan att det syntes efteråt. Tyget går även att ta av och tvättas i 40 grader så det känns verkligen som man i denna produkt får en babysitter som kommer kunna hålla sig fräsch under hela användningsperioden. Värt att nämna är även att denna babysitter går att montera i matstolen Stokke Steps, om man har en sådan.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se