Bästa babyskyddet: Bäst i test 2022

besafe babyskydd

Som nybliven förälder är det mycket att tänka på och mycket som måste köpas in. Vissa saker kanske man köper av bara farten för att sedan upptäcka att de var ganska onödiga. Något man inte kan spara in på är dock de produkter som gäller ditt barns säkerhet. Om man har bil och den lilla babyn ska med på bilturen så behöver man ett bra babyskydd. Förutom att införskaffa en bra produkt så behöver man även se till att skyddet monteras korrekt och att barnet sitter bra i sitsen. På vintern gäller det till exempel att tänka på att babyn inte bör ha allt för tjocka kläder på sig då de kan göra att bältet eller selen inte sitter åt riktigt lika tajt som det är tänkt. Vid montering och användande så är det så klart alltid viktigt att noga läsa respektive tillverkares instruktion för just deras produkt. Läs gärna mer om ämnet hos NTF.

De 5 bästa babyskydden 2022

Vi har granskat ett antal babyskydd som finns på marknaden idag, nedan har vi tagit fram de alternativ vi tycker allra bäst om just nu. När man väljer babyskydd kommer så klart säkerheten i första hand. Förutom att vara säkert så tycker vi det är viktigt att babyskyddet är bekvämt för babyn att sitta i, även vid lite längre bilturer. Det är såklart viktigt att det även är smidigt och relativt lättmonterat. När barnet blir större behöver man så klart även en bra bälteskudde.

1. BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

 • Populär och prisbelönt
 • Snygg design
 • Flertalet fiffiga säkerhetsfunktioner

Detta är den senaste versionen av det populära babyskyddet från BeSafe. Tidigare modeller har vunnit flera utmärkelser och blivit utsedd till bäst-i-test av flera olika tidningar. Vi har ingen som helst anledning att tro att denna produkten inte skulle vara än bättre än sina föregångare. Detta är ett smidigt och riktigt snyggt babyskydd som känns och ser modernt ut. Skyddet kan antingen fästas i bilens trepunktsbälte eller så kan man köpa till ett fäste från tillverkaren. Sitsen har tydliga indikatorer som talar om när produkten är korrekt monterad.

I likhet med några av de andra toppklassade babyskydden på marknaden har denna produkt teknologi för att klara av en sidokrock så bra som möjligt. Detta babyskydd är lämpligt för babyn som är 0 till 12 månader gammal. Tack vare justerbara inställningar växer skyddet tillsammans med barnet så att babyn alltid sitter helt perfekt.

2. Maxi-Cosi CabrioFix

 • Testvinnare
 • Smidigt att montera
 • Passar de flesta travelsystem
 • Livstids garanti vid registrering

Detta är ett smidigt babyskydd som fått toppbetyg i många tester, bland annat hos Råd & Rön. Denna produkt är lättviktig och passar med de allra flesta travelsystem. Skyddet kan monteras med bilens bilbälte eller flera olika av tillverkarens baser. Läs mer om detaljerna hos respektive butik innan köp. Om man registrerar sig hos tillverkaren direkt efter köp så erbjuder de livstids garanti, något som så klart gör att produkten känns än mer köpvärd.

Sitsen är ovanligt bekväm med gott om stoppning. Den är även utrustad med bra sidoskydd. Andra detaljer som är värda att nämna är dess effektiva solskydd och inbyggda förvaringsutrymme. Detta är ett säkert och praktiskt babyskydd som är enkelt att montera.

3. Cybex Cloud Z babyskydd i-Size 0-13 kg

 • Hög kvalitet rakt igenom
 • Anpassningsbart nackstöd i 11 positioner
 • Extra skydd vid sidokollision

Detta är ett bra babyskydd godkänt enligt säkerhetsstandarden i-Size. Det som är unikt med denna produkt är hur fantastiskt anpassningsbart nackstödet är, det går att ställa i hela 11 positioner så att det blir perfekt för just ditt barn. Det gör babyskyddet speciellt lämpat för mycket små bebisar då de har underutvecklade nackmuskler och således behöver extra mycket skydd. Produkten är även designad för att tål en sidokollision extra bra.

Detta babyskydd kostar en hel del mer än några av de andra skydden i vår lista, dock kan man inte riktigt sätta ett pris på säkerheten. Att använda detta babyskydd permanent skulle kännas väldigt säkert då det håller en hög kvalitet och har många finesser. Detta babyskydd går att fästa med bilens trepunktsbälte, eller om man så önskar med ett isofix-fäste från Cybex som köps separat.

4. Britax Römer BABY-SAFE 3

 • Ergonomisk riktig med bekvämt sittläge
 • Tål att växa i
 • Indikator för korrekt montering

Britax gör en mängd olika prisvärda och bra babyprodukter, detta babyskydd bekräftar den regeln. Detta babyskydd är relativt billigt med tanke på vad man får för pengarna. När det gäller barnens säkerhet så vill man inte gärna chansa, därför känns det bra att använda en produkt från en välkänd och pålitlig tillverkare. Förutom säkerhetstänket så har denna produkt även utvecklats mycket med ergonomin i åtanke. Barnet sitter både stabilt och bekvämt i denna sits. En skillnad man kan märka med denna produkt, jämfört med många av de andra alternativen på marknaden, är att barnet sitter lite mer plant, något som blir bekvämare och gör färden behagligare.

Babyskyddet monteras antingen i bilens trepunktsbälte eller i en bas från Britax som man i så fall måste köpa separat. Positivt med detta babyskydd är att det tål att växas i. Allt eftersom babyn växer så kan man höja huvudstödet stegvis. Även fempunktsbältet justeras efterhand barnet växer. Ett plus för färgindikatorerna som visar när produkten är rätt installerad, på så sätt behöver man inte oroa sig för att man monterat den fel.

5. Axkid Modukid Infant Babyskydd

 • Billig med tanke på att basen ingår
 • Skön sits med ventilation
 • Smidig installation

Detta är ett relativt billigt babyskydd som för den skull inte tummar på säkerheten. Något vi gillar med denna produkt är att man designat den med barnets komfort i åtanke. När barnet sitter bekvämt så blir bilfärden angenämare både för barnet och för oss föräldrar. Denna sits har bra ergonomi och därmed en skön sittställning. Sitsen har även ventilationskanaler som leder bort värme och gör att barnet känner sig sval. Den levereras dessutom med tre olika uttagbara babydynor.

Denna produkt är anpassad för nyfödda upp till en vikt på 13 kg. Tack vare att den har tre olika lägen för trepunktsbältet så är den anpassningsbar allt eftersom babyn växer. Detta är inte det snyggaste babyskyddet vi sett, men den har helt klart sina fördelar. En av de stora fördelarna är att basen ingår, något som gör den väldigt prisvärd. Skyddet är enkelt att installera och har en indikator som anger när den sitter rätt på plats.