Bästa badankan och andra badleksaker: Bäst i test 2024

badleksaker i badkar

Den klassiska badankan har varit ett älskat badsällskap bland barn i generationer. Idag finns oändligt stort antal variationer på badleksaker. Även om badankan än idag är en stark kandidat till att vara barnens favoritleksak i badkaret, barnpoolen eller badbaljan så finns det även en mängd värdiga konkurrenter om uppmärksamheten. Leksaker i badet förenar nytta med nöje då det blir mycket roligare att bada och hålla sig ren om man får leka lite samtidigt.

De 5 bästa badleksakerna 2024

Vi har gått igenom mängder med olika badleksaker. Nedan har vi valt ut de 5 alternativ vi gillade bäst. Detta är alla roliga badleksaker som är säkra och håller en hög kvalitet. Att bada blir så mycket roligare med dessa kompisar som sällskap i badet!

1. CarloBaby Badleksak Krabba Med Bubblor Och Musik

Detta är en av de roligaste badleksakerna just nu. CarloBaby har tagit fram en rolig leksak som finns i formen av flera olika djur, vi föll speciellt för denna fina krabba. Denna produkt har trots sitt relativt låga pris både bubbelmaskin och musikspelare inbyggd. Man kan fästa denna leksak på väggen i badrummet med hjälp av dess inbyggda sugproppar. Genom att ladda leksaken med något bubblande, såsom exempelvis vanlig duschgel så kan krabban skjuta ut små bubblor som gör badet betydligt mer roande.

Medan man njuter av de små bubblorna som flyger runt så kan man lyssna på den musik som krabban också producerar. Denna roliga badleksak är särskilt intressant då den skiljer sig från den stora massan av de andra badleksaker vi testat.

2. Liewood badleksaker

Liewood har ett antal väldigt läckra badleksaker med makalöst snygg design. Vi fastnade för setet med dinosaurierna men de har även liknande modeller föreställande andra djur. Denna serie med badleksaker är så fina, och de flyter på vattenytan på ett roligt sätt. Dessa leksaker är tillverkade av bpa-fri naturgummi som känns len och mysig att klämma på i badet.

3. Rätt Start Badleksaker Ankor och Djur 16-pack

Vi har hittat det perfekta setet med badleksaker för barn. I detta set ingår antal olika roliga djur som är perfekta att ha i badet. Denna produkt görs av svenska tillverkaren Rätt Start, som enligt vår erfarenhet har en hel del produkter som håller hög kvalitet och säkerhetsstandard. Det vill gillar med denna produkt är att man får med så många leksaker till ett väldigt bra pris. Barn gillar gärna att ha några stycken leksaker framme samtidigt, man behöver ju dock inte ta fram precis alla på en och samma gång, utan man kan med fördel spara några av dem och ta fram undan för undan. De små djurleksakerna med havstema är urgulliga och gjord av mjuk plast som är fri från ftalater!

4. BASS&BASS Badkula

Detta är en fin och speciell badleksak som drar ögonen till sig. Det är en kula i plast som i sin tur har små badankor som flyter omkring på insidan. Ytterkulan flyter i sin tur på vattenytan i badet. Rolig och fascinerande att titta på och leka med. En bra och fin present. Denna produkt finns med flera fina motiv att välja på, inte bara badankor.

5. Skip Hop Zoo Badleksak Jetski Hund

En jätterolig och lite mer avancerad badleksak som faktiskt är förvånansvärt billig. Denna leksak fångar barnens intresse direkt. När man sätter ner jetskin i vattnen så börjar motorn låta lite lätt och hunden börjar skälla. Hur rolig och charmig som helst. En rolig detalj är att man kan ta ut hunden ur jetskin. Självklar ska hunden kunna gå av jetskin ibland. Detta är en robust liten leksak som känns kvalitativ och helt säker att låta barnen leka med i badkaret. En bra leksak som är fri från ftalater.

Äldre recenson

Badanka naturgummi

badanka i naturgummi

Om man söker en traditionell badanka så är detta en av de bästa produkterna vi hittat. Den har den klassiska badanka-designen och är gul. Produkten känns bra att ta på och är tillverkad av 100% naturgummi. Detta är en produkt som är väl lämpad och helt säker för spädbarn och små barn att leka med.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se