Bästa badbaljan: Bäst i test 2020

Att bada sin bebis eller yngre barn blir mycket lättare med en bra badbalja. En bra badbalja hjälper till att hålla barnet fixerad i rätt position så att tvättningen går smidigt. Idag finns ganska avancerad badbaljor som bland annat är ergonomisk utformade och som indikerar vattentemperatur. Vi har granskat och testat en mängd badbaljor och tagit fram de vi tycker är allra bäst. Vi har valt ut några riktigt bra badbaljor ur lite olika prisklasser. För mer tips om hur man bäst badar sin nyfödda bebis, se denna artikel från Karolinska.

De 5 bästa badbaljorna 2020

1. Skip Hop Moby Badbalja

 • Charmig design
 • Bästa sitsen
 • Växer med barnet

Skip Hop Moby är är en riktigt smart badbalja som nog är den bekvämaste vi testat, både för barnet och den vuxna. Barnet sitter i denna balja i ett säte som gör att barnet sitter väldigt bekvämt men samtidigt helt fixerat. Sittposition underlättar för föräldern eftersom man kommer åt att tvätta barnet samtidigt som man inte behöver hålla i barnet.

Det integrerade stödet är gjort av mesh och kan ställas om så att det passar barnets ålder. I åldern nyfödd till 3 månader är stödet ett liggstöd. När barnet sedan är mellan 3 och 6 månader så förvandlar man det till ett sittstöd. När barnet blir äldre än 6 månader kan man ta bort sittstödet och fortsätta använda baljan tills dess att barnet växt ur den.

I designprocessen av denna badbalja tycks man ha tänkt på det mesta, den har smarta halkskydd, den är fri från farliga ämnen som pvc och ftalater och den har en praktisk krok som gör att man kan hänga upp den för effektiv förvaring. Baljan är också lätt att tömma på vatten tack vare den inbyggda proppen.

2. Stokke Flexi Bath

 • Hopfällbar
 • Visuell temperaturindikator
 • Halkskydd

Är en alldeles utmärkt lösning för alla som inte har obegränsat med plats hemma. Denna badbalja går nämligen att vika ihop mellan användningarna, vilket gör att den nästa inte tar någon plats alls när den ska förvaras. Designen gör därför även denna badbalja mycket lämplig att ta med på resan.

Denna balja har ett effektivt halkskydd i botten som gör att bebisen hålls säkert på plats. En rolig detalj är även att proppen i botten ändrar färg beroende på vattentemperatur, därför kan man rent visuellt se när vattnet är för kallt respektive för varmt. Denna badbalja är lämplig redan från födseln upp till 4 års ålder. Stokke har även en lite större modell av denna balja som går att använda ännu längre upp i åren.

3. BabyDan Hopfällbar Badbalja 100L

 • Hög kvalitet
 • Går att trycka ihop för enkel förvaring
 • Sittpall ingår

Denna badbalja från välkända BabyDan är en riktig kvalitetsbalja som är helt fri från ftalater. Babaljan står på en stabil ställlning. När man är klar med baljan kan man vika ihop ställningen och trycka ner hela baljan så att den blir platt, på detta sätt blir baljan enkel att stoppa in i garderoben eller att ta med på resan.

När vattnet får en temperatur på 37 grader ändrar den lilla proppen i baljan färg för att informera föräldern. Det vi gillar med denna balja är hur mycket man tänkt på ergonomin. När barnet sitter i baljan får de en perfekt sittställning för att sitta bekvämt och för att kunna bli tvättad. En bonus är även att det medföljer en liten pall med sugproppar som kan placeras i badkaret för att barnet ska komma högre upp.

Detta är en stabil produkt av hög kvalitet som kommer hålla länge.

4. OKBaby Badbalja Onda

 • Liten och smidig
 • Bra integrerat stöd
 • Kan fixeras i badkar eller dusch

Detta är en liten och smidig badbalja för bebisen. Denna badbalja har sugproppar under och är så liten och smidig att den går att ha i badkaret eller duschen för smidig hantering. Baljan har ett gjutet säte för bebisen som gör att den fixeras i precis rätt position. Sätet är en stor fördel jämför med andra baljor, där man hela tiden kan behöva hålla i och vakta bebisen så att den inte ska glida runt i baljan.

Ytterligare en fördel med denna balja är att den har en inbyggd termometer så att man inte behöver tveka över när temperaturen är precis lagom. Avtappningshål finns så att man kan få ut vattnet smidigt utan att behöva tippa hela baljan. Mellan 0 till 6 månaders ålder är det integrerade stödet ett liggstöd, från 6 månader och uppåt kan barnet sen istället sitta i stödet. Väldigt praktiskt och gör att livslängden förlängs på denna lilla badbalja.

5. Beemoo Care Badbalja

 • Billig
 • Rymlig

Till sist kunde vi inte låta bli att ta med denna badbalja från Beemoo på vår lista. Detta är varken den bästa eller den snyggaste badbalja, men den har ett pris som gör den väldigt attraktiv. Fördelarna med denna badbalja är att den är rymlig, den är lätt att tömma genom avtappningshålet i botten. Baljan passar även med de stativ som tillverkaren säljer separat. Med stativ till får man som vuxen en väldigt bekväm arbetsställning när man ska bada sitt barn.

Denna balja känns något plastig men med tanke på hur överkomligt priset är på denna produkt så kan vi egentligen inte klaga på något. Detta är en bra balja som barnet sitter bekvämt i.