Bästa badblöjan: Bäst i test 2024

För att att hindra små olyckor när barnet leker i pool eller på stranden så är en bra badblöja lite av en nödvändighet. En bra badblöja ska hålla tätt, men den ska även ge stor rörelsefrihet så att barnet kan leka lika fritt som om han eller hon inte hade badblöjan på sig. Som alla vet kan våta badkläder ibland vara lite krångliga att få på eller av sig, därför kan vi även tipsa om att man kan överväga om att skaffa en badblöja som har knapp eller snören som gör att man lättare kan öppna upp dem när de ska av eller på.

De 5 bästa badblöjorna 2024

Vi har granskat och testat en mängd olika badblöjor. Nedan presenterar vi de fem produkter vi tycker är allra bäst just nu. Förutom att ha en bra funktion tycker vi att en bra badblöja ska vara lätt att röra sig i, hålla en hög kvalitet och inte att förglömma, vara omtyckt av barnet som ska bära den. De produkter vi listar nedan har även ett bra pris samt är, i alla fall i vårt tycke, riktigt snygga.

1. Lindberg Badblöja

När man hör ordet badblöja tänker man kanske på ett plagg som inte är allt för snyggt. En bra badblöja behöver dock inte vara ful, det bevisar Lindberg med sina badblöjor som är snygga, utan att för den sakens skull kompromissa med funktionen. Detta är en badblöja av hög kvalitet som på utsidan ser ut som ett par helt vanliga badshorts.

Dessa shorts har knytband på sidan som gör att du kan justera dem tills de får perfekt storlek för just ditt barn.

De här shortsen är bästa valet för dig som vill att ditt barn ska vara snyggt klädd och samtidigt kunna leka på stranden eller i poolen utan risk att det sker en olycka i vattnet.

Lindbergs badblöjor finns med flera olika mönster, alla med samma goda kvalitet och funktion.

2. Swimpy badblöja Babblarna

Detta är en mycket populär badblöja bland den yngre publiken, och vi kan förstå varför. Denna produkt sitter bra och bekvämt, och den har ett motiv som barnen älskar. Positivt är även, tycker vi föräldrar, att denna badblöja tycks vara väldigt kompetent på att hålla tätt. Den har bra passform och släpper inte ut några läckage.

Denna badblöja är Oeko-tex godkänd, vilket innebär att den är garanterat fri från hälsofarliga ämnen, vilket så klart känns skönt att få veta svart på vitt.

3. ImseVimse Badblöja

Detta är en snygg badblöja som håller tätt när olyckan är framme. Det vi gillar speciellt mycket med denna badblöja är tryckknapparna på sidorna. Knapparna gör det väldigt lätt att dra på och av byxorna, vilket uppskattas av både oss föräldrar men även våra barn. Resåren längs midjan är av hög kvalitet och gör att byxan sitter på plats på mjukast möjliga sätt.

4. Nordbjørn Badblöja

Detta är en läckert designad badblöja som gör sig bra på stranden eller vid poolen. Vi gillar verkligen färgerna i denna badblöja, den finns dessutom i andra fina och lika kvalitativa versioner. Eftersom materialet är så pass lätt i denna produkt så torkar badblöjan mycket snabbt när man väl kommit upp ur vattnet. Denna produkt har ett solskydd på 50+. Med hjälp av ett snöre runt midjan så kan man få perfekt passform.

5. Lindberg Poppy Badblöja

Detta är en söt badblöja som är tillverkad av vattentät polyester. Blöjan sitter bra runt barnet och hindrar effektivt läckage. Midjan är väldigt elastisk vilket gör att den går att växa i. Förutom att denna badblöja både är snygg och tät så gillar vi det faktum att den har en solskyddsfaktor på hela 50+.

Vad är en badblöja?

En badblöja är som en korsning mellan en badbyxa och en vanlig blöja. Badblöjans syfte är att fånga upp bajset om en olycka skulle vara framme. Om man till exempel leker vid eller i en pool så kan ni ju själva tänka er att det lätt kan bli besvärligt om inte badblöjan är på. Badblöjan kan även användas på stranden för att visa respekt för övriga människor som badar där.

Kan man inte använda en vanlig blöja?

Vanliga blöjor går inte att använda i vatten, de sväller då upp och blir svårburna samt fungerar inte som de är avsedda att göra. Även om barnet leker bredvid poolen eller på stranden så kan det vara skönt att de har en badblöja snarare än en vanlig blöja eftersom de lätt kan bli blöta även om avsikten inte var att bada.

Vilken är den bästa badblöjan?

Ovan presenterade vi 5 stycken produkter vi tycker väldigt bra om. Lindberg Badblöja utsågs till bäst i test. Vilken badblöja som är bäst för just ditt barn beror så klart på tycke och smak men även vad den ska användas till. En bra badblöja är självklart ett plagg som barnet faktiskt tycker om och som han eller hon gillar att ha på sig. Av de produkter vi valt ut ovan kan du vara säker på att du hittar ett bra val av hög kvalitet, oavsett vilken av blöjorna du väljer. Om man ska vara ute i solen mycket så kan ett tips vara att välja en produkt med ett garanterat solskydd.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se