Bästa badmadrassen: Bäst i test 2024

Att har flytleksaker, som exempelvis en badmadrass, med sig till poolen eller havet kan göra vistelsen än mer rolig för barnen. En badmadrass kan även ge möjlighet till välförtjänad avkoppling, både för barnen och för oss vuxna.

De 5 bästa badmadrasserna 2024

Vi har testat en mängd olika badmadrasser för barn och barnfamiljer. Nedan har vi valt ut fem riktigt bra madrasser som vi varit mycket nöjda med. En bra badmadrass måste självklart vara slitstarkt så att den tål att lekas med i vattnet. En bra badmadrass för barn bör också vara lätthanterlig samtidigt som den ska kännas stabil att ta sig upp på.

1. Bestway Badmadrass Dubbel

Detta är en stabil och stor badmadrass med plats för två vuxna personer. Tack vare att madrassen är så pass stor så kan flera barn vara med och leka med den samtidigt. Eftersom madrassen har en snygg design så kan vi vuxna även ligga och sola på den utan att behöva skämmas. Denna tåliga madrass är perfekt att ha både i poolen och ta med till havet.

Denna produkt har tjock vinyl som gör att den är tålig för lek och bus. Bestways madrass har två säkerhetsventiler och två luftkammare. Denna madrass känns mycket skön och stabil och ligga på, bara man ser till att fylla upp den ordentligt med luft.

2. Hydro-Force Flytleksak Indigo Wave Lounge

Detta är badmadrassen för den som vill kunna ta det lite lugnt på semestern. Denna madrass har stöd för rygg och armar och möjliggör en mycket bekväm och avslappnande sitt- eller liggposition. Madrassen har till och med en inbyggd mugghållare som hjälper dig att njuta till fullo av en ledig dag.

Detta är en stor och robust madrass som fungerar både för barn och för vuxna. Materialet är av slitstarkt PVC, något som gör att man inte behöver vara orolig att madrassen ska gå sönder. Hydro-Force badmadrass tål att tas med till stranden såväl som att ligga på i poolen. Vi gillar starkt den bekväma designen på denna flytleksak.

3. Bestway Hydro-Force Flytleksak Sun Soaker Floating Platform

Denna badmadrass är verkligen i en klass för sig. Detta är valet för dig som vill att hela familjen ska kunna rymmas på en och samma madrass! Detta är en skön och ytterst stabil badmadrass av högsta kvalitet. Badmadrassen har plats för fyra fullvuxna personer eller om man så vill, en hel barnfamilj.

Denna badmadrass lämpar sig för lek, men kanske ännu hellre för mer avslappnande aktiviteter då den är väldigt bekväm att ligga på. Denna badmadrass är lätt att ta sig upp på tack vare att den ligger så stabilt i vattnet. Vi gillar särskilt de inbyggda kuddarna som finns på båda kortsidorna. De långsmala kuddarna gör att man ligga med bekvämt stöd över huvud och nacke, från båda hållen.

4. Doomoo Badstöd Uppblåsbar

Detta är en produkt som är designad för att vi föräldrar ska kunna bada barnen på ett bekvämt och säkert sätt. Badmadrassen känns stabil och har en stor yta att sitta på. Produkten blåses snabbt upp till sin rätta storlek. När man inte använder denna produkt så kan man ha den ihoprullad och förvarad i den praktiska förvaringspåsen med zip-lock som man får med på köpet.

Något vi gillar särskilt med just denna produkt är att den är tillverkat av att material som torkar mycket snabbt. På så sätt är produkten snabbt redo för att packas ner när man ska lämna badet. Materialvalen är PVC och polyester av bra kvalitet som är designade för att hålla i längden.

5. Bestway Badmadrass Pizza Party Lounge

När det gäller badmadrasser för barn så gillar vi produkter som sticker ut lite från mängden. Genom att välja en unik badmadrass så är det lätt att lokalisera madrassen även om det skulle vara mycket folk vid badet. Att ha en cool och lite annorlunda madrass som denna är också väldigt roligt för barnen. Vi kunde därför inte motstå att ha med denna störtsköna badmadrass i vår lista. Bestways badmadrass ser ut som en pizzaslice och är väldigt populär bland barnen.

Denna flytande pizzabit är lättviktig, något som gör att även de mindre barnen kan få ansvar för att bära den. Om ni har flera barn som ska vara med och leka kan vi rekommendera att ni köper flera pizzabitar. Bitarna är dessutom roliga att koppla ihop då de då förvandlas till en större del av pizzan.

Detta är en riktigt cool men också funktionell badmadrass som inspirerar till mycket lekglädje. Ett plus även för den inbyggda dryckeshållaren.

Om testet

Hur utsåg vi då vilka badmadrasser som blev bäst i test? I vår granskning av olika badmadrasser för barn så har vi lagt stor vikt vid att produkterna ska vara slittåliga. Badmadrassen ska tålas att lekas med under flera säsonger utan att den riskerar att gå sönder. Badmadrassen ska självklart vara tålig mot solljus samt övriga faktorer den kan tänkas utsättas för under en normal dag på stranden. För oss har det även varit viktigt att madrasserna ska väcka intresse hos barnen, därför har vi valt några produkter som ser riktigt läckra ut. En annan viktig faktor har varit att madrasserna, förutom lek, även ska kunna inbjuda till skön vila. Vi har därför prioriterat de produkter som varit bekvämast att ligga på.

Slutligen har priset varit en viktig faktor i vår bedömning. Vi har endast valt ut produkter som vi anser ger mycket för pengarna. De fem madrasser vi valt ut ovan erbjuder alla en god kvalitet i förhållande till pris.

Tips! Läs gärna även vår artikel om de bästa vattenpistolerna. Att leka med vattenpistoler är både roligt och svalkande när det är varmt ute.

Äldre recension

Sunny Surf Badmadrass

Detta är en av de coolaste badmadrasserna vi hittat för säsongen. Denna madrass är inte bara en vanlig flytande rektangel, den är i form och utseende utformad som en surfbräda! Barnen älskar verkligen det tuffa utseendet på denna flytmadrass.

Denna flytmadrass är tillverkat av slitstarkt vinyl. Madrassen känns robust och stabil när den väl är uppblåst. Samtidigt är den mycket lättviktigt, vilket gör att barnen lätt kan bära den. När man tömt ut luften ur denna uppblåsbara madrass så tar den knappt någon plats allt, perfekt att ha i garderoben under vintersäsongen.

Observera att detta är en mindre badmadrass avsett endast för barn! Rekommenderad maxvikt är 45 kg.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se