Bästa barnfåtöljen: Bäst i test 2022

jollein barnfåtölj

Mysiga och bra sittplatser är ett måste i alla barnfamiljer. De vuxna såväl som barnen behöver bekväma möbler där man kan slappna av och exempelvis läsa, lyssna på ljudböcker eller kolla på surfplattan. För att undvika att barnen får problem med sömnen så bör man se till att sängen bara förknippas med sömn, det bör alltså vara ett ställe där man bara är när man ska sova. Eftersom sängen inte bör vara en plats att spendera tid på dags- eller kvällstid så är det en utmärkt idé att, förutom att ha ett skrivbord för barn, även fixa en alldeles egen fåtölj till barnet/barnen där de kan ha sitt egna lilla krypin om kvällarna.

De 3 bästa barnfåtöljerna 2022

Vi har testat en mängd olika fåtöljer designade för barn. Nedan recenserar vi de tre produkter vi gillar allra bäst just nu. Vi har valt ut produkter som är riktigt snygga och därför passar bra in i de flesta hem. Viktigast för oss är dock att barnfåtöljen är tålig och håller en hög kvalitet. Prylar för barn måste hålla en hög standard, dels därför att de lätt slits, och dels för att man som förälder måste kunna känna sig trygg med att produkten är säker. Självklart är det även av högsta vikt att barnfåtöljen är bekväm att sitta i, annars lär barnen rata den direkt.

1. Minitude Fåtölj Antarctica

En av de viktigaste egenskaperna för en fåtölj designad för barn tycker vi är bekvämligheten. Därför blev vi glada när vi hittade denna fina fåtölj från Minitude. Denna fåtölj utgör den perfekta platsen för avslappning i barnens rum. Tack vare att produkten är fylld med mjuka EPS-kulor som formar sig efter kroppen så ger den en perfekt skön sittställning varje gång man sätter sig i den.

En stor fördel med just denna fåtölj är att den har ett vattentåligt överdrag som är mycket lätt att hålla rent. Man behöver därför inte vara speciellt orolig för att barnen ska smutsa ner den nya fina fåtöljen.

2. Alice & Fox Silla Fåtölj

Detta är en charmig fåtölj från Alice & Fox. Det som först slår en när man känner på denna fåtölj är hur slitstarkt tyget. Detta är en fåtölj som verkligen tål att användas av barnen. Förutom sitt tåliga tyg så har denna fåtölj rejäla och fina ben. Stolen har låg tyngdpunkt och är väldigt svår att välta omkull. Tack vare bra stoppning av polyestervadd så får fåtöljen stadga samtidigt som den är mjuk att sitta i. Även knapparna är klädda i samma tyg, något som bidrar till den enhetliga känslan. Denna fina fåtölj finns i flera olika färger, vi valde den charmiga rosa versionen.

3. Jollein Soffa Beanbag Teddy

Denna fåtölj är något alldeles extra tack vare dess stora mysfaktor. Detta är en av våra personliga favoriter just eftersom den är så mjuk och skön att sitta i. Förutom att stoppningen är så mjuk att barnet sjunker ner på ett helt perfekt sätt i fåtöljen så gör dess klädsel av teddytyg sitt till att för att skapa en mjuk och varm känsla. Teddytyget på denna fåtölj är både värmande och lent och skönt mot huden på en och samma gång. Man kan jämföra denna fåtölj med mjukheten hos en bean bag fast med ryggstöd och armstöd som skapar mer stadga och en mer ombonad känsla för barnet som sitter i den. Passar i vardagsrum såväl som barnrum.

Äldre recensioner

Chesterfield Fåtölj Dusky Pink

Detta är en klassisk chesterfieldfåtölj, fast i barnformat. Denna fåtölj har ett mjukt och skönt tyg och en mjuk stoppning som gör den väldigt bekväm att slå sig ner i. Denna produkt har alla de detaljer som kännetecknar en riktig chesterfieldfåtölj. Tack vare sina vackra knappar och framträdande sömmar i tyget så höjer denna möbel inredningsnivån i vilket hem som helst. Missa heller inte de fantastiskt fina rundade benen! Detta är en barnfåtölj som är rejäl och robust och tål det mesta, viktbegränsningen är exempelvis hela 100 kg. Mått: 57 x 46.5 x 42.5 med en sitthöjd på 26cm.

Kids Koncept Fåtölj

Denna är en riktig kvalitetsmöbel som tål att användas av barnen. Att Kids Concept även lyckats designa en fåtölj för barnen som är riktigt snygg gör ju heller inte saken sämre. De fina och robusta benen är gjorda av gummiträ. Det vackra tyget håller hög kvalitet och är en blandning av polyester bomull viskos och linne. Vi gillar skarpt detaljen att denna fåtölj bara har en knapp och att den sitter i ryggstödet. Denna modell finns att köpa i flera olika fräscha och fina färger, det blir därmed lätt att hitta en version som passar in i just ert hem.

Jox Fåtölj Sammet

Detta är en väldesignad liten fåtölj från Jox Furniture. Denna modell har robusta ben av fint trä. Själva ryggstödet och sittdynan är klätt med finaste sammet. Den modell vi valde hade en klassiskt vacker grön färg. Tack vare att benen lutar utåt på denna stol så är den väldigt svår att välta, något som så klart känns tryggt när den står i barnens rum. Stolen känns stabil och kvalitativ. Självklart får man tänka på att vara försiktig med tyget och inte låta barnen exempelvis äta i stolen om man vill att det ska bevaras över tid. Mått: Bredd 49 x Djup 44 x Höjd 51.5 x sitthöjd 28cm.