Bästa barngrinden: Bäst i test 2020

Att känna att sin familj är säker i sitt eget hem är så klart ett av de mest grundläggande behoven för att man ska vara tillfreds med tillvaron. När barnen är små krävs ofta en hel del åtgärder i hemmet för att man ska kunna känna att barnen är säkra utan att man håller ögonen på dem varenda vaken sekund. I de allra flesta hem kan en eller flera barngrindar göra stor nytta för att hindra barnen att ta sig till ställen i hemmet där det finns risker. Grindarna kan till exempel användas för att stänga dörrar eller skärma av riskfyllda objekt i hemmet.

De 5 bästa barngrindarna 2020

Vi har testat en mängd olika barngrindar. Nedan recenserar vi de fem barngrindarna vi gillar bäst just nu. Samtliga grindar är säkra och väldigt effektiva inom sina respektive områden. Vi har valt grindar i lite olika prisklasser så klicka gärna på länkarna längre ner för att se priser för att avgöra vilka av grindarna som passar just er budget.

1. BabyDan Säkerhetsgrind Danamic

 • Stabil
 • Lågt pris
 • Fästs genom tryck

Detta är en riktigt bra grind som kommer till ett förvånansvärt lågt pris. Denna grind känns väldigt stabil och säker när den väl är på plats. Vi gillar att den hålls kvar enbart med hjälp av tryck, därför behöver man varken borra eller skruva när man sätter fast den. Vi kan heller inte se att den lämnar några som helst märken efter sig när den flyttas eller monteras bort. En fördel är också det faktum att grinden är så gott som omöjligt för ett yngre barn att öppna samtidigt som den är väldigt lätthanterlig för oss vuxna. Som vuxen kan man snabbt öppna grinden med en hand om man bara vet hur man ska göra. Grinden går att öppna både inåt och utåt, vilket så klart gör den smidig att använda oavsett var den är placerad i hemmet. Kan även förlängas med hjälp av tillbehör man kan köpa av tillverkaren.

2. SafeGate Clear-view säkerhetsgrind

 • Genomskinlig
 • Kan monteras i toppen av trappa
 • Högst kvalitet

Detta är den mest avancerade grinden vi testat. Detta är en riktigt snygg och proffsig grind som kan användas i lite mer offentliga miljöer men även i hemmet som vill ha det allra bästa. Denna grind skruvas fast och monteras utanför dörren vilket gör att den passar i stort sett vilka dörröppningar som helst. Denna grind är extremt säker och hållbar, man kan känna sig trygg med att montera den i exempelvis toppen av en trappa.

Något vi gillar med denna grind är hur enkel den är att lyfta av. Om den inte behövs användas under en viss period så kan man bara lyfta av den, helt utan verktyg, och ställa undan den till dess att den behövs igen. Grinden är även flexibel på så sätt att den går att öppna åt båda hållen, eller bara ett håll om man önskar begränsa den.

Detta är en grind av allra högsta kvalitet som vi verkligen kan rekommendera. Den är helt genomskinlig och är väldigt snygg såväl som säker. Enda nackdelen är grindens höga pris.

3. BabyDan Flex

 • Stilren
 • Lättanvänd
 • Stabil

BabyDans Flexgrindar kommer i flera olika storlekar men principen är densamma. Dessa grindar är väldigt flexibla och kan ställas ut för att skydda barnet från saker som kan skada eller för att skärma av passager och dörrar. Detta är en väldigt stabil grind som aldrig sviker, samtidigt är priset väldigt attraktivt i förhållande till vad man får för pengarna.

Denna grind kan användas för att exempelvis skärma av en kamin eller för att hindra att barnet går ut genom en viss dörr. Flex-seriens grindar är alla väldigt lätta att öppna för oss vuxna. Faktum är att man kan öppna grinden med endast en hand, vilket är uppskattat av oss småbarnsföräldrar som sällan har mer än en hand fri…

Detta är en enkel men stilren grind som gör sitt jobb på ett utmärkt sätt. För en relativt låg penning får man en stabil och säker grind som kommer hålla för lång tid framöver.

4. Troll Sväng- och Fällgrind 100 cm

 • Svensktillverkad
 • Noggrant testad
 • Snygg grind av björk

Detta är en väldigt enkel grind i sin design. Vi uppskattar enkelheten då det gör den lätt att använda och sätta upp. Troll är något så unikt som en svensktillverkad produkt till ett oslagbart lågt pris. Eftersom grinden är designad och tillverkad av en pålitlig svensk tillverkare så vet man att man får en produkt som håller en mycket hög säkerhetsnivå. När grinden väl är fastsatt känner man också mycket väl att den är väldigt stabil och säker.

Grinden vi testade är gjord av nordisk björk, denna modell tycker vi är riktigt snygg. Färgen är vattenbaserad för barnets säkerhet. Både lim och färg är helt giftfria vilket känns tryggt.

5. Hauck AutoClose N Stop Spänngrind

 • Smart magnetlås
 • Lämplig för trappor
 • Man slipper borra hål i väggen

Detta är en robust grind som går att öppna åt båda hållen. Denna grind har en något unik lösning med ett magnetiskt lås som går igen när man stänger grinden. På grinden finns en visuellt indikator som talar om om grinden är låst eller öppen. Detta är väldigt uppskattat då det bidrar till att man känner sig trygg med att grinden är låst som den ska. När grinden är öppen visar den rött och när den är låst visar den grönt i indikatorn.

Denna grind är enkel att montera och den fästs genom tryck vilket gör att man slipper borra hål i väggen. Denna grind är lämplig att använda i exempelvis trappor. Vi uppskattar även det faktum att den går lätt att öppna även med en hand (för oss vuxna då, inte för yngre barn).