Bästa barnmatsservisen: Bäst i test 2024

virgel barnmatsservis

En bra barnservis kan underlätta en hel del i vardagen för vilken barnfamilj som helst. Eftersom tanken är att barnet så småningom ska lära sig att äta helt utan hjälp så är det en fördel om man väljer en servis som har bra ergonomi för den lilla. Greppvänliga bestick som även tål att tappas är så klart ett måste. Man ska inte heller underskatta servisens motiv för barnets upplevelse och matglädje. Man bör ej heller glömma att komplettera med en bra haklapp samt att införskaffa en riktig matstol.

De 4 bästa barnmatsserviserna 2024

Vi har gått igen en mängd olika serviser för barn som finns på marknaden idag. Nedan recenserar vi de 4 produkter vi gillar allra bäst just nu. En bra barnmatsservis ska enligt oss vara hållbar, den ska tåla att tappas på golvet, den ska även hålla sig fin och fri från repor efter lång tids användande. Det är även viktigt att allt från bestick till muggar ska vara greppvänliga för barnet självt. Samtliga av nedan produkter är riktigt bra serviser, de är samtliga dessutom väldigt prisvärda.

1. BabyBjörn Barnservis

Den bästa barnmatservicen just nu kommer enligt oss från välkända BabyBjörn. Denna servis finns i en serie med flera olika färger samt uppsättningar. Detta är en servis som är snygg, håller högsta kvalitet. Servisen är tålig och håller för det mesta man kan utsätta den för. Denna produkt tål självklart även att diskas i maskin. Tallrikens smarta design gör det enkelt för barnet att äta själv och att skopa upp maten på ett effektivt sätt, utan allt för mycket spill. Smart är även att tallrikens kant går neråt, något som gör att den blir nästan omöjligt för barnet att greppa tag i och slänga iväg. Tallriken och även muggen står dessutom stadigt på plats utan att glida tack vare dess gummilister på undersidan. Besticken är roliga och väldigt sköna att hålla i. En perfekt barnmatsservis helt enkelt!

2. Rätt Start Presentset Elsa Beskow Blomsterbarn

Detta är ett litet set som vi verkligen älskar. De fina motiven från Elsa Beskows böcker gör verkligen denna servis mycket köpvärd, både som present men även till era egna barn. Förutom att denna servis är bedårande vacker så är den praktisk och kan mycket väl användas varje dag. Vi gillar att den djupa tallriken är så pass djup, massor med plats och liten risk för olyckor då den har en sugpropp. Muggen och tallriken har antiglidmaterial undertill vilket gör att även de står stadigt. Muggen har antispillfunktion och är lätt att greppa, även för de allra minsta.

3. Elodie Middagsservis 3 delar

Vem har sagt att elegant inte är för barn? Detta är ett riktigt läckert set som vi vuxna älskade utseendet på från första gången vi såg det. Enkel och stilren design, vi valde det diskret guldfärgade setet.

Denna fina lilla servis har en tallrik, en skål och en mugg. Alla delarna har en avtagbar silikonring under som ger överlägsen stabilitet mot underlaget. Denna produkt är tillverkad av bambufiber och majsstärkelse och är fri från farliga ämnen såsom bpa, ftalater och pvc. Denna produkt går jättebra att diska i maskin.

4. Leklyckan Barnservis

Detta är en barnmatsservis av allra högsta kvalitet för dig som vill att dina barn ska ha det bästa. Alla delar i detta set uppfyller kraven för livsmedelssäkerhet. Delarna i detta set är tillverkade av BPA-fritt silikon av hög kvalitet. Det enda objekt som avviker är den fina skeden som har ett skaft av trä. Skaftet är avtagbart, något som är händigt när man ska diska setet i maskinen.

Detta är en riktigt snygg servis som känns mycket kvalitativ när man tar på den. Detta set har 5 stycken delar och har allt man behöver för en komplett måltid. Vi gillar särskilt den fina sugrörsmuggen som är mycket smidig att dricka från. Denna produkt finns att köpa i flera olika färger med samma vinnande design.

Äldre recensioner

Bambino I’m Ready to Eat!

Detta är ett av de bästa seten vi testat. Just för att allt man behöver ingår, men även för att den är väldigt funktionell såväl som slittålig. Priset på detta set är lite högre än de andra serviserna i vår lista men vi tycker att den är väl värd pengarna med tanke på kvalitén och vad som ingår. I setet får man med haklapp, bestick inklusive flera olika skedar, pipmugg och tallrik, allt i häftiga färger.

MAM Barnservis

Detta är en väldigt funktionell och slittålig trotjänare från MAM. När man har barn så vill man ju helst inte ha några ömtåliga saker då exempelvis servisen kan råka ut för en hel del i det dagliga användandet. Därför är det skönt med en oöm produkt som denna som man inte alls behöver vara rädd om. Detta är ett stort kit med det mesta man behöver, allt till ett väldigt överkomligt pris. För en billig penning så får man med gaffel, sked, kniv, tallrik, skål samt en väldigt praktisk pipmugg.

Detta är ett set som är utvecklad med funktionaliteten i fokus. Besticken har en säregen böjning som gör de väldig lätta att greppa för de små barnhänderna. Tallrikarna har antiglid-material undertill så att de tryggt står kvar på samma ställe på underlaget. Denna utrustning underlättar verkligen för barnet att lära sig att äta själv.

Virgel Kids Bambu Barnservis

Man kan tycka att det inte gör någon skillnad vilka motiv barnservisen har. Vi har dock märkt att matstunden faktiskt går lite smidigare om barnet verkligen gillar motivet på servisen. De olika djurmotiven från Virgel Kids är verkligen ett bra exempel på en servis som är populär bland de yngre. Genom att väcka intresse för tallrikarna så väcker man även barnets intresse för maten. Detta set har allt man behöver, en tallrik, en skål, en mugg samt fina bestick.

Det allra bästa med denna servis är kanske ändå att den är tillverkad av miljövänliga naturmaterial av bambu och majsstärkelse. Detta innebär att man kan kompostera allt när man inte längre vill använda dem, stort plus för detta! PS, de olika serviserna med djurmotiv kommer i fina presentaskar så de är utmärkta att ge bort som gåva!

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se