Bästa barnpallen: Bäst i test 2023

barn på pallar

En barnpall ger barnet möjlighet att själv klara av mer saker. Att barnen själva klarar av att göra saker ger dem bättre självkänsla och kan även underlätta för oss föräldrar. Med hjälp av en barnpall kan barnet lättare sköta sina bestyr i badrummet, eller varför inte kunna hjälpa till lite i köket.

De 5 bästa barnpallarna 2023

Vi har granskat och testat en mängd barnpallar. Nedan presenterar vi de fem produkterna vi gillar bäst just nu. En bra barnpall ska vara lätt att flytta, även för ett barn, samtidigt ska den stå stadigt på plats när man väl ställt ner den. En bra barnpall ska också ha någon form av antihalk-funktion så att barnet kan stå säkert, oavsett om fötterna är blöta eller torra.

1. BabyBjörn Pall

barnpall
 • Snygg
 • Lättviktig
 • Väldigt bra anti-halkmatta

BabyBjörn har gjort en snygg pall som har allt man kan begära. Den är stabil, den rör sig inte på golvet när man använder den. Ovansidan av pallen är täckt med en halksäker matta som gör att vem som än står på den står stabilt kvar på ett och samma ställe. Pallen fungerar utmärkt att ha i till exempel badrummet eftersom halkmattan fungerar lika bra när barnens fötter är våta.

Denna pall är väldigt lättviktigt, alla barn kan flytta runt den utan problem, samtidigt tål den nästan hur mycket vikt som helst. Pallen kan användas även av vuxna utan problem.

Denna pall har en väldigt enkel men snygg design som gör den lätta att rengöra, det finns inga skrymslen där smuts skulle kunna samlas. När den väl blir smutsig så är den enkel att torka av.

Denna pall kostar lite mer än de billigaste pallarna vi testat, men vi tycker helt klart att det är värt några extra kronor för att få en snygg pall av högsta kvalitet som är hundra procent testad och helt säker.

2. Liewood Ulla Pall

 • Cool design
 • Bambu
 • Vuxet utseende

Detta är en häftig pall gjord av en blandning av bambu och melamin för att ge den en överlägsen hållfasthet. Pallen är gjord i ett enda sammanhängde stycke vilket ser riktigt coolt ut. I mitten av pallen finns ett hål som gör den lätt att ta upp och flytta.

Denna pall har antislip-funktion på översidan vilket gör att man kan lita på den till hundra procent, även när det är vått i till exempel badrummet. Detta är en pall man kan behålla långt efter barnen växt upp. Detta är nämligen en lättviktig och praktisk pall som inte har något barnsligt över sitt utseende alls. Enligt tillverkaren står den pall för en tyngd på 100 kg. Enda nackdelen med denna pall är att den är relativt dyr.

3. BabyDan Pall Två Steg

 • Två steg
 • Stabil
 • Prisvärd

Denna pall är den bästa för barnen som behöver komma upp lite högre. De andra pallarna på vår lista har ungefär samma höjd. I vissa fall räcker denna höjd inte riktigt till, då är det bra med en tvåstegs-pall. Med högre höjd ökar såklart betydelsen av att ha en säker pall. Den bästa tvåstegs-pallen vi testat kommer från BabyDan. Detta är en stabil och rejäl pall som står stadigt på sitt underlag tack vare antislip-material undertill. Antislip-mattor finns även på båda stegen på denna produkt, därför är den lämplig att använda i våta miljöer som i exempelvis badrummet.

Detta är en bra och prisvärd pall för er som har behov av en lite högre pall för barnen. Pallen har praktiska handtag som gör den lättflyttad och lätthanterad.

4. Beemoo Care Pall

 • Billig
 • Tålig

Detta är en pall från Beemoo som gör det den ska. Pallen har en halkfri yta på översidan, den har även gummilist undertill som gör att man står stabilt på den samtidigt som pallen håller sig på samma ställe på golvet.

Detta är en plastig pall som varken är snygg eller ful. Denna pall har dock två viktiga egenskaper. Beemoo Care är stabil och lätt att stå på, den tycks även kunna uppbära hur mycket vikt som helst, så det känns inte som att det är något som helst risk för att den skulle ge vika, någonsin. Dess andra fördel är dess pris, detta är en jämförelsevis billig pall. Om du vill ha en pall till lägsta möjliga pris men som samtidigt är säker så är Beemoo Care produkten för dig.

5. Barnpall Disney

 • Stor yta
 • Gulligt motiv

Disneys barnpall är en pall som har lite mer ståyta än de flesta andra barnpallarna på marknaden. Hela ytan är täckt med små knottror som gör att man får bra grepp och inte halkar av pallen. Modellen finns med flera fina motiv från Disneys värld. Vi fastnade speciellt för denna version med Nalle Puh på.

Denna pall är gjord av PP-plast och väger väldigt lite vilket gör den smidig att bära runt på även för de mindre barnen. Samtidigt som pallen är lätt så känns den väldigt robust, den kommer inte ge vika vare sig för barn eller vuxna.

Detta är en bra pall för alla som tycker att det är en fördel att ha lite mer yta att stå på. Pallen har antihalkyta, både på ovan- och undersidan.

Fördelar och nackdelar barnpallen

Att skaffa en barnpall är självklart inte ett måste, men det är något som vi kan rekommendera. Genom att exempelvis ha en pall som barnen kan stiga på i köket, eller vid tvättstället i badrummet så kan barnen plötsligt göra mer saker helt själva. När barnen växer så får de ett ökat självförtroende allt eftersom de får testa på och lära sig saker. Genom att uppmuntra barnen att vara med exempelvis när man bakar eller lagar mat så får man trevlig tid att umgås, samtidigt som barnen lär sig att bli mer självständiga. En barnpall kan också vara snudd på nödvändig i toaletträningen om barnen ska kunna ta sig upp på toaletten helt själva.

Självklart finns det även risker med att barnen plötsligt kan nå lite längre. Som vuxen behöver man vara närvarande så att inga olyckor händer. Vi föräldrar har även ett stort ansvar i att planera så att farliga föremål som exempelvis knivar, kemikalier eller mediciner inte ligger framme där barnen potentiellt sett kan nå dem. En nackdel med att skaffa en pall till barnet är så klart också att fallhöjden blir lite högre om barnet skulle trilla. Därför gäller det att köpa en produkt som är säkert utformad med bland annat antihalkyta. Se vår topplista ovan för att se några bra och säkra produkter.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se