Bästa barnpoolen: Bäst i test 2024

Vi har granskat och testat en mängd barnpooler. Nedan listar vi de fem produkterna vi tycker bäst om just nu. Vi har försökt välja produkter för alla åldersgrupper så att ni ska kunna hitta något som passar bra för just er familj. Samtliga pooler i vår lista är prisvärda, håller en god kvalitet och är hållbara.

De 5 bästa barnpoolerna 2024

1. Swim & Fun Kreta Pool

 • Oerhört prisvärd
 • Galvaniserat stål, tål att stå kvar ute under vinterhalvåret
 • Finns i flera olika storlekar

Swim & Fun har släppt en serie prisvärda men kvalitativa utomhuspooler i olika storlekar. Alla modeller i serien med namnet Krea har en stabil stålvägg. Tack vare den robusta konstruktionen kan man vara säker på att poolen kommer hålla år efter år även om det leks och busas mycket i den. Ett stort plus är även att poolen tål att stå ute under vintern, vilket gör att man sparar mycket tid och ansträngning när man väl monterat upp den.

Själva ramen på denna pool är gjord av galvaniserat stål som är gjort för att klara vårt tuffa nordiska klimat. Även om poolen är dyrare i inköp än många av alternativen i plast så sparar man pengar i längden på att köpa en kvalitativ produkt som denna. Pump och stege kommer med på köpet i samtliga modeller.

2. Bestway Familjepool Stor

 • 778 liter
 • Tjocka kanter
 • Lågt pris

Detta är en stor och stabil pool som rymmer flera barn på samma gång (även vi vuxna kan faktiskt sätta oss i poolen en stund för att få lite svalka). Poolen är otroligt prisvärd, för bara några få hundralappar får man en rymlig pool av bra kvalitet som förhoppningsvis kan få vara med i flera säsonger. Skulle man ha otur och det skulle gå hål någonstans så medföljer faktiskt ett reparationskit med poolen, bra tänkt Bestway!

Detta är en noggrant testad pool med material av vinyl, så vi är övertygade att den står pall även för lite mer vilda vattenlekar. Vi gillar att sidoväggarna är så pass breda, det ger stadga och en känsla av stabilitet.

3. Bestway Pool med UV-tak 244

 • Rymlig pool för hela familjen
 • Inbyggt tak som skyddar om UV-strålningen

Denna denna produkt har något som vi sökt extra efter. Detta är en lite större pool som har inbyggt tak. Tack vare taket så kan man låta barnen sitta länge i poolen utan att behöva oroa sig allt för mycket för att de ska bli brända av solen.

Detta är en stabil och rymlig pool som har plats för många barn, eller till och med några av oss vuxna. Taket skyddar effektivt mot de skadliga UV-strålarna. Ett plus får poolen även för de färgglada färgerna!

4. Filibabba Pool Alfie

 • Extra tjocka väggar
 • Slittålig och rymlig
 • Fri från BPA och ftalater

Detta är en stor pool som kommer kunna erbjuda mycket skoj, främst för barnen, men det är inte otänkbart att även vi vuxna kan ta oss ett dopp. Något vi gillar med just denna produkt är att den är tillverkad med extra tjock botten och väggar. Vi tycker att poolen ska tåla lek och bus utan att den riskerar att gå sönder och börja läcka. Genom att betala någon hundralapp extra för en slittålig pool som denna så sparar man sig själv mycket besvär. Lyckligtvis är materialet helt fritt från BPA och ftalater, något som gör att vi känner oss trygga med att barnen använder den mycket på sommaren.

Denna fina och kvalitativa pool finns i flera olika färger och storlekar. Vi testade versionen som har en diameter på 150 cm och en höjd på 35 cm.

5. Bestway Pool med Solskydd

 • 265 liter
 • Solskydd
 • Fint motiv

Detta är den bästa barnpoolen med solskydd vi testat. Polen är stabil och har ett heltäckande tak som håller de skadliga solstrålarna borta. Om man fördrar att bada utan tak så går solskyddet lätt att ta bort, kanske något man kan göra på lite mer molniga dagar. Detta är en rolig pool för de mindre barnen, den har fina motiv runt om. I övrigt är den härligt havsblå och inbjuder till ett härligt dopp.

Denna pools botten är väldigt mjuk och fjädrande vilket barnen uppskattar. I botten finns en plugg för enkel tömning av vattnet.

Placering av poolen

Innan man fyller poolen med vatten så är det en god ide att nogrannt tänka över poolens placering. Självklart bör poolen placeras på ett plant underlag där det inte finns några vassa föremål som kan sticka hål på poolen. Något som borde vara minst lika självklart är att poolen ska placeras så att ni som vuxna hela tiden kan ha uppsikt över poolen. Barn i alla åldrar behöver uppsikt så att vi kan se till att de är säkra, olyckor kan alltid hända när barn är i vatten.

I övrigt skulle vi rekommendera att man inte placerar poolen under träd eftersom det kan trilla ner grenar/löv/barr med mera som man kan bli ganska trött på att behöva fiska upp ur poolen. En annan sak att beakta är vattnets temperatur, vill man ha det riktigt svalt så kan man ställa poolen i skuggan. För de allra flesta är det säkerligen dock allra behagligast att bada i en pool som får så mycket sol under dagen som möjligt. Även vinden kan vara en faktor att tänka på. Om man är blöt och det samtidigt blåser lite grann blir man snabbt kall, därför rekommenderar vi att placera poolen i lä eller bygga upp ett vindskydd vid den.

Glöm inte solskydd

På varma soliga dagar vill barnen så klart leka mycket i poolen för att svalka sig. Det kan vara lätt hänt att man glömmer att smörja in sig innan man hoppar i poolen, men står poolen i direkt solljus så kan det gå väldigt fort innan man bränner sig, särskilt på grund av att vattnet i poolen kan reflektera och förstärka solens effekt. Ett alternativ till solskyddsmedel är att skaffa en pool med tak.

Äldre recensioner

Jilong Rund Pool 240 x 63 cm Inkl. Filterpump

 • Rymmer även vuxna
 • Prisvärd
 • Filterpump ingår

För en relativt sett liten penning får man en stor och rymlig pool av god kvalitet. Detta är en pool för större barn, till och med de vuxna får plats. Med tanke på djupet så är poolen inte lämplig för barn under 6 år, och även barn som är äldre än så bör såklart övervakas när de är i poolen.

I denna pool ingår en filterpump som håller poolen fräsch, att den ingår tycker vi är ett riktigt klipp. När barnen blir lite äldre så är en mindre barnpool inte speciellt rolig längre, detta är en pool med massa plats som de inte kommer växa ur!

5. Bestway Babypool Turtle Totz Play Pool

 • Bästa babypoolen
 • 50+ UPF
 • Roligt tak
 • 26 L

Bestway Babypool Turtle Totz Play Pool är poolen med det långa namnet som är avsedd för de allra minsta. Detta är en gullig babypool som är den bästa i sitt slag som vi har testat. Vad är det då som är så bra med denna babypool? Förutom sitt häftiga utseende är detta en väldigt hållbar pool av noggrant testad vinyl. Poolen är dessutom utrustad med säkerhetsventiler. Som förälder är man alltid rädd att ens baby ska ta skada av solen. Därför känns det tryggt att soltaket på denna pool har ett solskydd motsvarande hela 50+ UPF. En annan fördel med denna pool är dess uppblåsbara botten som utgör ett väldigt bekvämt och säkert underlag att sitta på.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se