Bästa barnryggsäcken: Bäst i test 2024

Ryggsäcken fyller en väldigt viktig funktion, särskilt för barn i skolåldern. I ryggsäcken kan man ha böcker pennor och annat som är nödvändigt för undervisningen. Att börja med ryggsäck tidigare än så också vara roligt men även självförtroendebyggande för det unga barnet. Att precis som de vuxna ha en egen väska med sig att ha ansvar för kan vara något som ger barnet stolthet och självförtroende.

De 5 bästa barnryggsäckarna 2024

Vi har granskat en mängd ryggsäckar som finns på marknaden just nu. Tyvärr finns det en hel del ryggsäckar av dålig kvalitet där ute. Samtidigt vill man inte lägga allt för mycket pengar på en ryggsäck för barn då de inte varar lika länge som exempelvis en resväska kan göra. Om ett barn smutsar ner sin ryggsäck lite grann så ska det inte vara hela världen. Dessutom växer ju barnen ur sina ryggsäckar relativt fort ibland.

Nedan recenserar vi fem ryggsäckar som vi tycker riktigt bra om just nu. Hoppas ni hittar någon som ni tror kan passa. Genom att klicka på länkarna kan ni se aktuella priser hos respektive webbutik.

1. OII Mini Ryggsäck

Vem har sagt att ryggsäckar för barn måste se barnsliga ut? Om barnet vill ha en snygg ryggsäck med ett litet mer vuxet utseende så kan vi varmt rekommendera att ni tar en titt på OII:s fina produkter. Tillverkaren har en serie med ryggsäckar med olika färger som gör det lätt att hitta en personlig favorit. Detta är en produkt med mycket hög kvalitet som känns väldigt slitstark och dessutom är fin att titta på.

Det allra bästa med just denna produkt är sättet den är tillverkad på. Ryggsäcken är nämligen tillverkad av återvunna plastflaskor. Det är smått på hisnande att tänka på att denna fina väska är gjord på gammalt återvunnet material. Ryggsäcken ser mycket fin och fräsch ut och den känns oerhört kvalitativ när man tar på den. Även om produkten inte har några som helst spår som avslöjar att den är gjort på återvunnet material så tycker vi att vetskapen om hur produkten tagits fram gör att man känner sig lite nöjdare med sitt köp.

Väskan har en liten praktiskt ficka för förvaring av mindre saker. Axelremmarna är justerbara, något som gör att den går att anpassa för vem som helst.

2. Liewood mini Saxo

Detta är förmodligen en av de sötaste ryggsäckarna för barn vi hittat. Trots sitt gulliga utseende är den ändå stilren och elegant på samma gång. Detta är en ryggsäck av bra kvalitet från välkända tillverkaren Liewood. Alla ryggsäckar i denna serien har ett innertyg med annan färg eller mönster än utsidan. Just den modell vi testade har ett fint randigt innertyg som blir väldigt effektfullt mot den senapsfärgade utsidan. Denna modell passar för de allra minsta barnen.

Positivt för denna ryggsäck är även att den är relativ skonsam för miljön eftersom den är tillverkad av 100% återvunnen polyester. Denna ryggsäck är lite dyrare än många andra barnryggsäckar därute men vi tycker definitivt att den är värd de extra kronorna med tanke på att kvalitén är så pass hög.

3. Valiant Football Ryggsäck 16L

Detta är en stor och rymlig ryggsäck som är väldigt praktisk att ha med sig till skola eller dagis. Trots sitt låga pris så känns ryggsäcken slitstark. Detta är helt enkelt en produkt man kommer kunna använda i förhoppningsvis flera år innan den börjar känna sig sliten. I det stora facken finns plats för det mesta. I det mindre facken på framsidan kan man ha småsaker som pennor eller liknande. Denna ryggsäck har flera olika motiv. Vårt val föll på säsongens nya variant med fotbollar på.

Denna ryggsäck har justerbara axelremmar, så det är inget problem att få den att passa på vem som helst. Bäst av allt med denna produkt är kanske att den är så pass billig.

4. Skip Hop Zoo Let miniryggsäck med rem

Detta är en väldigt praktisk ryggsäck med en medföljande säkerhetsrem som man kan sätta fäst i ryggsäcken. Genom att som vuxen sedan hålla i remmen så har man full kontroll på sitt barn. Detta kan exempelvis vara praktiskt om man har ett litet busfrö som gärna springer iväg utan att tänka på konsekvenserna.

Om man bortser från själva remmen så får man även riktigt bra ryggsäck om man köper denna produkt. Eftersom remmen går att ta bort så använder många denna produkt bara som en helt vanlig ryggsäck. Skip hop har flera bra ryggsäckar av samma modell, motivet med räven tyckte vi var allra roligast. Produkten har justerbara axelremmar och bröstspänne som gör att man kan få den att passa de flesta. På utsidan finns även en praktisk ficka där man lätt kan få ner en flaska. Detta är en gullig produkt av god kvalitet som passar för barn upp till 4 år.

5. Nordbjørn Lunar Ryggsäck 7L

Lunar är en serie med riktigt snygga ryggsäckar från Nordbjørn. Nordbjørn är ett välkänt märke som står för kvalitet i sin utrustning, så även fallet när det gäller dessa ryggsäckar. Nordbjørn Lunar finns i flera olika färger och utföranden. Eftersom ryggsäcken kommer ut i flera modeller så är det enkelt att hitta en som passar just ditt barns smak.

Vi gillar det faktum att denna ryggsäck har flera olika fack som möjliggör smart förvaring. I det mindre facket med dragkedja på utsidan kan man till exempel förvara nycklar eller pennor eller annat viktigt som ska vara skyddat men ändå lättillgängligt.

Denna ryggsäck känns väldigt slitstark och kvalitativ. Dessutom sitter den mycket bekvämt tack vare de justerbara banden.

Äldre recensioner

Babblarna Ryggsäck

Babblarna är omåttligt populära bland barnen. Därför vet man att det inte kan gå fel med en ryggsäck med motiv från babblarna. Detta är en ryggsäck som är väldigt mjuk och oerhört skön. Trots att Bobbo har både armar och ben så fungerar han bra som en ryggsäck att ha till vardags. Själva förvaringsutrymmet är inte allt för stort så om man behöver ha med sig mycket packning så skulle vi kanske rekommendera en lite större lite mer traditionell ryggsäck. Söker man dock efter en rolig produkt som gör barnen glada så har man dock hittat rätt. Det finns flera stycken olika figurer från babblarna i denna serie, så det är bara att välja sin favorit.

Gåsele/ryggsäck 2-i-1, lamm

När vi först såg denna ryggsäck så förstod vi att det skulle vara svårt att inte ta med den i vårt test. Som tur är var den lika funktionellt bra som den är bedårande gullig. Det finns flera produkter i denna serie med ryggsäckar som alla är designade som olika djur. Djuret kollar över barnets axel, detta bör ses i verkligheten då det är bedårande gulligt! Detta är en ryggsäck och en gåsele i ett. Man kopplar bara en rem till ryggsäcken så har man som förälder full kontroll över barnet i lite mer riskfyllda miljöer.

Priset på denna ryggsäck är förvånande billigt. För bara ett par hundralappar får man en ryggsäck som inte liknar någon annan!

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se