Bästa barnvagnspaketet: Bäst i test 2023

barnvagnspaket kinderkraft

Det är få nyblivna eller blivande barnfamiljer som klarar sig utan barnvagnen. Idag finns många olika typer av vagnar som fyller olika behov, allt i från paraplysulky till syskonvagn. Genom att köpa ett bra barnvagnspaket så kan man få med sig alla eller många av de tillbehör man behöver för att kunna göra vardagen smidig för sig och sitt barn. I vissa av paketen ingår förutom ligg- och sittdel även babyskydd som man kan montera i bilen.

De 3 bästa barnvagnspaketen 2023

Det finns en hel del barnvagnspaket där ute. Vissa av paketen är varken speciellt bra eller speciellt förmånliga. Vi har granskat en mängd olika paket och valt ut tre paket som vi tycker både är just bra och förmånliga. Nedan recenserar vi de paket vi tycker är de allra bästa valen just nu.

1. Emmaljunga NXT90 ltd edt duovagn

  • Mycket prisvärt paket med komponenter av högsta kvalitet
  • Sittvagn, sittdel, liggdel, babyskydd och bas till bilen

Detta är ett av de bättre barnvagnspaketen man kan köpa, just för att det innehåller kvalitetsprodukter från svenska tillverkaren Emmaljunga.

Detta kit innehåller en sittvagn som både är snygg och oerhört funktionell. Något vi gillar med denna vagn är att det är hopfällbar och väldigt smidig att ta med i exempelvis bilen när den väl är hopfälld. Som alltid är Emmaljungas vagnar väldigt mjukgående oavsett underlag. Att vagnen går så mjukt gör promenaden till ett nöje.

Medföljer gör en sittdel som är väldigt bekväm. Att barnet sitter så bra gör han eller hon glad på promenaden, vilket även underlättar för oss föräldrar. Något vi gillar med sittdelen är att man kan välja om den ska vara riktad framåt eller bakåt, beroende vad som passar dig och ditt barn bäst för stunden. Fäst vid sittdelen är en bra sufflett som effektivt skyddar mot solen såväl som vind. Ventilationen där i är väldigt bra, något som behövs vid varma dagar.

I paketet från även ett riktigt bra och säkert babyskydd från Britax. Till babyskyddet kommer också Britax bältade bas, som underlättar monteringen av babyskyddet i bilen.

Detta paket har det mesta, och priset är faktiskt väldigt förmånligt med tanke på vad man får med.

2. Britax Smile III Duovagn Baby Safe I-Size babyskydd och Baby-Safe Flex bas

  • Ett bra paket med kvalitet och säkerhet i fokus
  • Sittvagn, liggdel, babyskydd och bas till bilen

Detta är ett erbjudande vi hittade hos Babyland som vi inte kunde motstå. För ett riktigt bra pris får man med det mesta man behöver som småbarnsförälder, i alla fall i fråga om barnvagn med tillbehör.

I detta paket får man med Smile 3 som är en vidareutveckling av tidigare versioner av denna sittvagn som utsetts till bäst i test av flera olika aktörer. Denna vagn har hjul med luft i något som långt ifrån alla andra konkurrenter kan erbjuda. Lufthjul ger en överlägsen komfort när man är ute och kör med vagnen, oavsett vilket underlag man rullar på.

Något vi verkligen gillar med denna vagn är hur smidig och lätthanterlig den är. Dels är vagnen relativt smal, vilket gör att man kan ta sig fram relativt lätt i smalare utrymmen eller där det är mycket människor. Tack vare riktigt bra hjul kan man även svänga smidigt även där det är begränsat med plats. Stort plus även för den lättåtkomliga och rymliga varukorgen! Sittdelen i denna vagn är vändbar så du kan antingen se barnet när du puttar vagnen, eller så kan du låta barnet sitt med ansiktet framåt i färdriktningen.

Medföljer gör en utmärkt liggdel, även den från Britax. Liggdelen känns väldigt bekväm. Den är även hopfällbar, något som gör den väldigt lätt att ta med på resan. Ett plus för den stora suffletten som effektivt håller exempelvis solljuset borta.

Babyskyddet håller precis samma höga standard som de andra delarna. Detta skydd har flera olika finesser som gör att det ligger i framkant rent säkerhetsmässigt, om en olycka skulle vara framme. Det ingår även en insats för nyfödda som gör utökat skydd vid en krock. Skönt är även att färgindikatorer på babyskyddet indikerar när det är rätt monterat så att man slipper tvivla på att det sitter rätt.

I detta paket ingår även en bas till babyskyddet som man monterar i bilen. När basen väl är på plats är det oerhört lätt att ta ut och in babyskyddet ur bilen. Det är bara att klicka på babyskyddet på basen när det är dags att ut och åka igen, väldigt smidigt!

3. Kinderkraft XMOOV 3-in-1 Travelsystem

  • Prisvärt paket som blir billigt om man jämför med att köpa delarna separat
  • Sittvagn, sittdel, liggdel, babyskydd med mera!

I detta paket får man med den fantastiska duovagnen Kinderkraft Xmoov. Detta är en helt enastående vagn av hög kvalitet som håller för att användas. På köpet får man också en väldigt praktiskt sittdel där barnet sitter väldigt mjukt och skönt. Ryggstödet på denna är även fällbart så att man kan anpassa sittställningen för vad som passar behoven för stunden. Suffletten är stor och skyddar mot det mesta. En fin detalj är att det finns små titthål på sidan av suffletten så att barnet kan se vad som händer runt omkring även om den är nedfälld.

Den separata liggdelen håller även den en hög standard. Madrassen är väldigt bekväm, något som gör att vi upplever att barnet kan sova bra även om man kör vagnen på lite ojämnare underlag. Liggdelen har både sufflett och vindskydd. Barnet är därför skyddat från alla möjliga sorters väder, från sol till vind.

Ingår gör även ett babyskydd från Mink. Detta babyskydd går lätt att installera i de flesta bilar. Skyddet fästs relativt enkelt med hjälp av bilens trepunktsbälte. I själva babyskyddet finns i sin tur ett vadderat trepunktsbälte som håller ditt barn säkert.

Värt att nämna är även att vi tycker att denna vagn går väldigt mjukt och fint. Hjulen känns väldigt lättrullade men även stabila. Det är lätt att svänga runt med vagnen utan någon större ansträngning från den som kör den.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se