Bästa barnvagnsregnskyddet: Bäst i test 2024

När det regnar så kan ett regnskydd vara ett väldigt bra tillbehör att ha med sig till barnvagnen. De flesta regnskydd kommer idag i praktiska små väskor som är lätt att hänga på barnvagnen, eller lägga i dess förvaringsdel. Regnskydden väger sällan speciellt mycket eller tar mycket plats, däremot är man ofta väldigt glad att man har dem med om det väl skulle börja regna.

De flesta barnvagnstillverkare har regnskydd man kan köpa som är designade just för sin aktuella barnvagn. Fördelelen med att köpa tillverkarens egna regnskydd är att man får ett regnskydd som vanligtvis sitter helt perfekt. I vissa fall kan regnskydden ingå om man köper ett större barnvagnspaket. Dessa regnskydd är också enkla att köpa på nätet eftersom allt man behöver veta är vilken tillverkare och modell man har på barnvagnen.

Det finns även mer universella regnskydd som passar till en mängd olika vagnar. Fördelen med dessa skydd är att man slipper köpa flera olika regnskydd. En genomsnittlig barnfamilj går igenom ett antal vagnar, därför är det en stor fördel med tillbehör som är flexibla och går att använda till flera olika produkter.

De bästa barnvagnsregnskydden 2024

Vilket barnvagnskydd som är det allra bästa beror lite på vad man har för preferenser. Vi på Barntopplistan föredrar de regnskydd som är lite mer mångsidiga. Det är helt klart en fördel att köpa ett regnskydd som passar till flera olika modeller eller olika typer av vagnar. Med ett mångsidigt regnskydd så sparar man både tid och pengar.

Nedan tipsar vi om de två bästa universella regnskydden vi hittat just nu. Om ni söker om ett regnskydd specialanpassat för just er barnvagn rekommenderar vi att ni tar en titt på nedan butiker.

KLICKA HÄR för att se Joollyrooms utbud

KLICKA HÄR för att se utbudet hos BabyV

KLICKA HÄR för att se utbudet hos Babyland

1. Elodie Details Regnskydd till Barnvagn

Detta är ett snyggt såväl som praktiskt regnskydd från kända Elodie Details. Det bästa med detta regnskydd är att det är utformat för att passa med de flesta vagnar oavsett märke. Oavsett om man har en sittvagn, liggvagn eller sulky som man vill skydda från regnet så är det tänkt att detta skydd ska göra jobbet. Fördelen med att investera i ett universellt regnskydd som detta är att man kan fortsätta använda det även när man byter vagn. Många barnfamiljer har dessutom flera vagnar hemma, med detta regnskydd sparar man pengar då man slipper att köpa individuella skydd till alla vagnar.

Detta regnskydd kommer i en snygg och praktiskt väska som kan sättas på barnvagnen. Om det börjar regna så går det smidigt och snabbt att veckla ut regnskyddet. En fördel med detta regnskydd är att det har en stor öppning som släpper in luft och ger dig god kontakt med ditt barn. Skulle det blåsa allt för mycket så kan man vika ner ett genomskinligt “fönster” som effektivt håller vinden borta. Ännu en fördel med denna produkt är att den går bra att tvätta i maskin, därför kan man hålla den fräsch över en längre tid.

2. Tullsa regnskydd ligg- och sittvagn reflexivt

barnvagnsregnskydd tullsa

Detta är ett väldigt prisvärt regnskydd som effektivt avvisar både regn och smuts. Detta är ett universellt regnskydd, något som betyder att det är designat för att passa med de flesta vagnar. Regnskyddet är utformat för att passa med både sitt- och liggvagnar, något som är tacksamt för oss barnfamiljer då kostnaderna snabbt springer iväg om man behöver köpa tillbehör till varenda enskild vagn. Med detta regnskydd hemma så räcker det ofta med ett enda regnskydd till flera olika vagnar.

Allt man behöver göra för att sätta på detta regnskydd är att öppna dragkedjan och trä på det. Själva avtagandet är lika enkelt.

Går regnskydd till barnvagn att tvätta?

Svaret är att de allra flesta regnskydden som finns på marknaden idag går att tvätta i maskin. Var noga med att följa anvisningarna på förpackningen eller på tvättlappen. Om man inte hittar någon instruktion så kan man chansa och tvätta i 30 grader. Att torktumla regnskyddet är generellt inte något att rekommendera. Torktumlingen sliter mycket på skyddet och dessutom kan plasten smälta

Måste man ha ett regnskydd?

Om du frågar oss så är ett regnskydd nästan en nödvändighet för det svenska klimatet. Vid regn och blåst är det svårt att klara sig utan ett regnskydd. Man vill ju kunna ta en promenad även om det regnar. Regnet kan även komma oväntat, då är det skönt att vara förberedd. Regnskyddet skyddar dels ditt barn men även själva vagnen från vatten. När man sedan kommit in är det enkelt att hänga skyddet på tork, medan barnvagnen förhoppningsvis hållit sig helt torr.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se