Bästa bebispresenten till nyfödd: Bäst i test 2023

När vänner eller familjemedlemmar får nytillskott till sina egna familjer vill man såklart ge bort en fin gåva för fira det lilla miraklet. Att hitta en bra present till en nyfödd bebis är inte alltid det enklaste. Självklart vill man ge bort något alldeles extra som man kommer kunna minnas under lång tid.

Vi på redaktionen har slagit våra kloka huvuden ihop och letat fram några riktigt bra förslag på bebispresenter. Titta gärna igenom våra förslag nedan för att se om det kan vara något som passar. Vi tror både att givare och mottagare kan vara mycket nöjda med de fina produkter vi letat fram.

De 5 bästa bebispresenterna 2023

Vi har letat länge och noggrant för att hitta de allra bästa bebispresenterna. Nedan har vi valt ut och recenserat de fem mycket intressanta kandidater. För oss har det varit viktigt att hitta produkter som håller en mycket hög standard. En gåva till en nyfödd tycker vi nämligen ska vara något som ska kunna sparas som ett minne för livet. Samtidigt är det självklart viktigt att gåvan verkligen tål att användas. Samtliga av våra nedan utvalda produkter är vi alldeles övertygade om att de blir mycket väl uppskattade av mottagarna.

1. Done By Deer Play Time Goodie Box Gåvopresent

Bebispresent bäst i test

Detta är ett komplett starkitt för bebisen som är helt perfekt att ge bort i present. En bra present till den nyfödde ska självklart se fin ut och vara roliga att öppna. Helst ska den också vara användbar och komma till nytta. Lyckligtvis uppfyller just detta set alla de krav vi hade kunnat ställa på denna perfekta bebispresenten!

Detta startkit innehåller många av de delar som man behöver införskaffa till sin nyfödde. I paket finns bland annat en bedårande fin snuttefilt som är både mjuk och slittålig på samma gång. Här finns även en rolig skallra och en liten bitleksak av kvalitativt och säkert silikon.

Detta är en riktigt bra present som vi är säkra kommer uppskattas av mottagaren. Setet finns i två olika versioner.

2. Done by Deer babygym Sea friends

Ett babygym tycker i alla fall vi är en mycket bra sak att ge bort som present till den nyfödda bebisen. Ett babygym är nämligen något som är bra för bebisens hälsa. Genom att bebisen aktiveras i gymmet får han eller hon stimulans och chans att öva upp sin motorik.

Om man ska ge bort just ett babygym så kan vi rekommendera att man tar en titt på Sea friends från Done by Deer. Ett mer charmerande babygym är nämligen svårt att få tag på. Detta gym har en mjuk matta i form av en fisk. De övriga aktiveringsleksakerna i gymmet fortsätter på samma maritima tema. De små havsdjuren är spännande att titta på. Som bonus ger även djuren ifrån sig små diskreta ljud om man tar på dem. Något vi även gillar med upplägget på detta gym är att man kan möblera om sakerna efter hand. Genom att ändra lite i gymmet så kan man hålla det spännande över tid.

Detta är en perfekt produkt att ge bort i present eftersom den är så visuellt lockande. Tack vare att gymmet har lång livslängd så blir det även ett minne man kan ha kvar länge.

3. NUK Startset Baby 7 Delar

Detta är ett supergulligt (och relativt billigt) litet set med några av de mest välbehövliga prylarna för en nyfödd bebis. Därför är detta set också en alldeles utmärkt present att ge bort i gåva när man vill ge något extra för att fira tillkomsten av den nya familjemedlemmen.

Detta set innehåller hygienartiklar av hög kvalitet som är väl värda att ge bort. Setet innehåller bland annat en fin napp med tillhörande förvaring och en hårborste för bebisens känsliga huvud och hår. I setet finns även en säker och dekorativ bitring som bebisen kan ha stor nytta av när de små tänderna börjar orsaka värk i tandköttet. Setet innehåller även en mycket gullig liten nagelsax med en säker förvaring.

Detta är ett perfekt set att ge bort då man kan känna sig rätt så säker på att det kommer komma till nytta. Vi gillar de fina och lugna färgerna på alla prylarna i boxen.

4. Segr teddybjörn i fårskinn

Om man inte kan komma på vad man ska ge i present till den nyfödda så är denna teddybjörn ett mycket bra alternativ att titta närmare på. Generellt så är gosedjur en mycket bra present att ge bort till bebisar såväl som lite äldre barn. De flesta barn blir ju glada för att få fler gosedjur att mysa med. En fördel med ett fint gosedjur är att det även blir ett minne som man kan spara. Ett gosedjur av hög kvalitet blir något som kan vara med familjen under lång tid.

Om man väljer just ett gosedjur som present så är denna fina teddybjörn från Segr ett mycket fint val Att björnen är gjord av äkta fårskinn gör ju inte saken sämre. Denna nalle är extremt gosig att hålla i tack vare sin fårskinnspäls. Nallen känns mycket lyxig och kvalitativ. Detta är något som gör att vi känner oss trygga med att barnet kommer kunna leka med denna nalle under lång tid utan att den slits. Nallen är 30 centimeter lång och är certifierad enligt Oeko-tex-standarden. Denna nalle är noggrant testad och säker. Finns i två olika varianter!

5. Elodie Details bestick

Självklart behöver bebisen egna bestick när han eller hon så småningom för börja äta lite olika sorters mat. Vi tycker att bestick är en så bra present, eftersom det är något beständigt som man kan spara långt efter barnet vuxit upp. Om man vill satsa på just bestick som en bebispresent så kan vi rekommendera detta set från Elodie Details.

Det finns många bestick på marknaden som är funktionella. Det som är unikt med just detta set är att det även är väldigt fint att titta på. Dessa bestick är mycket dekorativa och kan med fördel ligga framme i rent dekorativt syfte. Besticken ser och känns riktigt lyxiga tack vare dess speciella design. De här besticken är riktigt tjocka och robusta, något som känns kungligt. Vi föll för varianten med guldbestick. Dessa bestick finns även i en silver-version.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se