Bästa bedside crib: Bäst i test 2024

Bedside crib bäst i test

Att ligga nära sin bebis har många fördelar, både för föräldern men även för barnet. Att ha bebisen i sin egen säng kan dock medföra risker, och även störa nattsömnen. Lösningen är därför för många att skaffa sig en så kallad bedside crib. En bedside crib är en slags spjälsäng som man kan ha i nära anslutning till sin egen säng.

De 5 bästa bedside crib 2024

Vi har testat ett antal olika bedside cribs. Nedan recenserar vi fem stycken utvalda produkter som vi tycker är bäst i test just nu. En bra bedside crib ska självklart vara säker, den ska även hålla en hög kvalitet så att den tål att användas även till efterföljande syskon, om man så vill. En bra produkt bör även gå att justera i höjdled så att man kan få den på exakt samma nivå som sin egen säng. Nedan har vi valt ut fem riktigt bra produkter är kvalitativa och dessutom är prisvärda.

1. Troll bedside crib Oslo

 • Bäst i test
 • Kan stå intill sängen, men även fristående
 • Monterbara hjul medföljer
 • Mycket prisvärd

Detta är den bästa bedside crib enligt oss just nu. Om man sammanväger egenskaper och tar in produkternas priser så tycker vi att Trolls bedside crib erbjuder allra mest för pengarna. Detta är en mycket kvalitativ sovmöbel för de allra minsta.

Denna produkt är mycket flexibel eftersom man får man hjul som man kan sätta på om man önskar kunna flytta möbeln smidigt. På detta sätt blir produkten även en flexibel minisäng. Trolls säng har en långsida som kan sänkas ner, helt eller delvis, när man låter möbeln stå bredvid sin vanliga säng.

Detta är en sidosäng av högsta kvalitet, varenda del av sängen känns robust och stabil. Materialet är björk som är lackerat. Denna säng finns att köpa i flera olika nyanser.

2. Maxi-Cosi Iora bedside crib

 • Mycket genomtänkt bedside crib/resesäng
 • Står mycket stabilt
 • Lätt att hålla ren
 • Väl ventilerad

Detta är en bedside crib i modernt snitt. Produkten ser snygg ut, och den är mycket praktiskt att använda. Tillverkaren har valt material som är slittåliga så att man får en produkt som kommer kunna användas och även ärvas vidare. Tack vare sina breda ben så står sängen mycket stabilt på sitt underlag, något som känns trygg för en orolig småbarnsförälder. Om man placerar denna bedside crib nära sin säng så kan man fälla ner långsidan för att öppna upp mellan sig och barnet. Endast en mjuk liten kant återstår då i detta läge.

Denna produkt kan höjdjusteras i hela fem olika lägen, något som gör att den går att anpassa till att stå bredvid i princip vilken säng som helst.

Vi gillar den rymliga hyllan under sängen som ger chans till avställning och extra förvaring. De tyger som utsätts för mest slitage kan tas av och tvättas. Detta är en riktigt bra produkt där tillverkaren tycks ha tänkt på allt!

3. Moweo Bedside Crib Trä

 • Snygg design
 • Känns rejäl
 • Nedvikbar sida
 • Kan fällas ihop för smidig förvaring

Denna produkt från Moweo har verkligen en stil vi gillar. Denna bedside crib är designad med lite retrostil. Förutom att sängen är väldigt snygg att titta på, så är den även väldigt funktionell. Moweo Bedside Crib känns mer rejäl och stabil än många andra produkter vi testat. Denna produkt har fått goda recensioner av användarna och vi kan verkligen förstå varför.

Tack vare att man kan höja eller sänka denna säng i fem olika steg så är det lätt att få till en bra höjd som passar. Man kan ställa in höjden så att du kan sova nära barnet när du ställer sängen bredvid din egen. Eftersom ena väggen är nedfällbar så kan då även öppna upp så att du kan se och röra ditt barn.

Denna säng står på ett mycket bra stativ som känns oerhört robust. Sängen går på hjul, något som gör att den är lätt att flytta. Något vi också gillar speciellt mycket med denna säng är att den går att göra väldigt liten och platsbesparande när man inte ska använda den. Detta gör att sängen knappt tar någon plats i garderoben. Madrass ingår, även om den är något tunn.

4. Stokke Sleepi Minispjälsäng

 • Underbar design
 • Premiumprodukten
 • Madrass ingår
 • Kan förlängas i framtiden

Detta är en riktigt läcker bedside crib, eller minispjälsäng som tillverkaren Stokke kallar den. Detta är en bra första säng till ditt barn. Vi är lite smått tokiga på den fina runda designen på denna produkt, den kan verkligen lyfta utseendet på ett helt rum. Den nästlika känslan i sängen gör också, är vi helt säkra på, det mysigt för barnet att sova i den.

Denna bedside crib har en justerbar botten som går att höjas och sänkas efter vad som passar just användaren allra bäst. Något vi även gillar är de svängbara hjulen som gör att man kan flytta sängen men även justera dess läge med precision. Skönt är såklart även att man kan låsa hjulen när sängen väl används.

Enda nackdelen med denna unika bedside crib är egentligen dess pris, som är relativt högt. Vill man dock ha en unik säng av högsta kvalitet så tycker vi dock att det kan vara värt att betala lite extra för att få äga en Stokke Sleepi Minispjälsäng. Det ska också sägas att madrass ingår i denna säng, något som inte alltid är fallet vid köp av andra bedside cribs. Positivt är även att denna säng kan förvandlas till en juniorsäng om man köper till förlängningar längre fram!

5. 2Me bedside crib

 • Bedside crib och vagga
 • Vaggfunktionen kan låsas när det är dags att sova
 • Smidig och lättviktig lösning

Detta är en praktisk produkt som kan har flera användningsområden. Till att börja med är denna sovplats en bedside crib för det nyfödda barnet. Detta är också en vagga som kan användas för att lugna en orolig baby. Använder man produkten som säng låser man fast den så att den inte längre gungar.

Denna säng har en långsida som man fäller ner om man vill ställa sängen bredvid föräldrarnas säng. Även höjden kan justeras så att matchningen mellan din och babyns sovplats blir perfekt.

Denna säng känns säker och pålitlig då kvalitén är god. Eftersom produkten är relativt lättviktig så är den smidig att ta med sig om barnet ska sova borta. Madrass och överdrag kommer med på köpet!

Vad är en bedside crib?

En bedside crib skiljer sig från en vanlig spjälsäng på det sättet att den ofta är mindre och lättare. En bedside crib är därför ett smidigt alternativ om man värderar platsbesparing högt. Denna sovplats är även lättare att flytta på än till exempel en spjälsäng.

En bedside crib kan vara helt självstående, men är tänkt att placeras nära föräldrarnas säng. Det finns även versioner som är gjorda för att montera fast på föräldrarnas säng. Om barnets sovplats är öppen mot föräldrarnas säng på detta sätt slipper man hela tiden lyfta ut barnet, något som kan vara bra om man exempelvis blivit förlöst med kejsarsnitt och inte ska lyfta tungt första tiden.

Se gärna även vår artikel om madrasskydd bäst i test!

Äldre recensioner

Childhome Bedside Crib

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bedsidecrib.childhome.jpeg
 • Prisvärd
 • Botten kan justeras i tre olika steg
 • På hjul, enkel att flytta
 • Robust och kvalitativ

Detta är en riktigt snyggt designad bedside crib som utseendemässigt passar in i de flesta hem. Denna säng har hjul, något som gör den mycket smidig att flytta runt. Hjulen underlättar en hel del då sängen är relativt robust och därmed något tung om man hade varit tvungen att lyfta den.

Något vi gillar särskilt med denna bedside crib att man kan justera höjden i hela nio olika steg. Detta gör att man kan anpassa sängen för vad som är optimalt både för dig och ditt barn. Genom att man kan justera höjden på botten blir det lättare att ta upp barnet ur sängen, något som inte är att underskatta när man kanske gör det flera gånger varje dygn.

Detta är en högkvalitativ bedside crib av bok. Sängen känns robust och och hållbar. Detta är ett riktigt bra köp för de flesta familjer. Trots att kvalitén är likvärdig med flera andra premiumprodukter så är priset ganska mycket lägre.

BABY DAN Sofie Side-by-Side Spjälsäng

 • Billig men bra
 • Enkel design
 • Justerbar botten

Detta är en billig men bra bedside crib för dig som vill ha en smidig och tålig produkt utan att betala en förmögenhet. Denna produkt håller inte riktigt samma hög kvalitet som de andra alternativen i vår lista men med tanke på dessa låga pris så får man ändå mer än man kunde förväntat sig.

Botten på denna bedside crib kan justeras manuellt så att man får en lämplig höjd på sovplatsen. Denna modell ser vänligt enkel ut till utseendet, något som vi faktiskt gillar. Eftersom designen inte tar ut svängarna så passar denna säng in i de flesta hem utan att sticka ut.

Om du söker en billig bedside crib som fyller sin funktion till hundra procent så är detta ett intressant alternativ att titta närmare på.

Carena Väddö Bedside Crib

 • Högsta kvalitet
 • Enastående design
 • Går att fästa vid de vuxnas säng

Detta är en bedside crib av allra högsta kvalitet. Sängen är oerhört robust och stabil. Denna bedside crib kommer kunnna ärvas vidare till alla syskon eller säljas vidare när man är klar med den. Detta är dessutom en av de snyggaste bedside cribs vi sett.

Denna sovplats kan antingen stå helt fristående eller så kan man ställa den bredvid föräldrarnas säng och fälla ner ena sidan. Genom att väggen kan tas bort så går möbeln även att ha som barnsoffa när barnen växt ur den. Mycket praktiskt och bra miljötänk!

Denna säng kan enkelt justeras i höjdled, något som gör att u kan få den på exakt samma nivå som din egen säng.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se