Bästa bitringen: Bäst i test 2024

Barn och bebisar gillar att utforska saker runt omkring dem genom att stoppa dem i munnen, detta är deras naturliga sätt att testa sig fram i en okänd omvärld. Av denna anledning är det bra att förse barn med saker som är säkra att ha i munnen, som då exempelvis en pålitlig bitring.

Bitringen har även en rent medicinsk funktion på det sättet att massagen den ger på tandköttet kan lindra det kliande och ömmande i tandköttet som kan uppstå när tänderna växer.

De 5 bästa bitringarna 2024

Vi har granskat och testat en mängd olika bitringar. Nedan presenterar vi de fem bästa bitringarna och bitleksakerna just nu.

1. Sophie The Giraffe

 • 100% Naturgummi
 • Giftfri ätbar färg
 • Världens mest populära bitleksak?

Sophie The Giraffe är en välkänd bitleksak som funnits med länge. Det finns goda anledningar till att denna produkt är så populär (den är redan såld i ca 50 miljoner exemplar), den är nämligen helt naturlig då den är tillverkad till 100% av naturgummi. Färgerna som ger detalj till leksaken är handmålade med en ätbar och helt giftfri färg. Andra anledningar till att vi tycker att detta är den bästa bitleksaken är dess funktion, den har perfekt mjukhetsgrad för att bita på, och så har vi så klart även dess charmiga utseende som både barn och vi vuxna tycker om.

Denna produkt är helt säker och naturlig, det finns heller ingen risk att den går sönder eller bryts itu, därför kan man låta sin nyfödda bita på denna leksak. En rolig detalj som de yngre barnen älskar är att Sophie piper till när man trycker på magen.

2. Twistshake Cooler Bitring

 • Vetenskapligt framtagen
 • Skön att bita i
 • Kyler ömmande tandkött

Detta är en vetenskapligt framtagen bitring som lindrar barnets ömmande tandkött. Produkten kan läggas i kylskåpet innan användning. Den kylda bitringen kyler på så sätt ner i munnen hos barnet som har irriterat och ömmande tandkött.

Denna produkt är mycket mjuk och behaglig att bita på. Plasten är fri från BPA och andra skadliga ämnen. Detta är en mycket bra produkt med god funktionalitet. Finns i flera olika färger.

3. Bitleksak Mumin, naturgummi

bitring
 • Väcker intresse hos barnet
 • Ring i naturgummi
 • Mjukt gosedjur med skallra

För alla oss som älskar Mumin är detta charmigaste bitringen man kan få tag på. Själva bitringen är gjord av naturgummi som är helt säker att bita hur mycket som helst på. Den mjuka mumintrollet håller ringen, detta charmiga gosedjur är i sin tur väldigt lätta för barnet att hålla i. Mumin är greppvänlig och väldigt lockande att hålla i och klämma på. När man skakar Mumin lite grann så hörs ett skallrande ljud som väcker minstingens uppmärksamhet.

Eftersom denna bitring är så inbjudande och lockande så är chansen stor att bebisen kommer använda den mycket. Vi har märkt att alla bitringar inte är så intressanta, eftersom man ju vill att bebisen ska bita på bitleksaken för tandhälsans skulle så är det toppen med en bitring som är tillräckligt intressant för att barnet ska vilja leka med och bita i den. På detta sätt gör Mumin bitleksak ett mycket bra jobb. Produkten är fri från PVC och BPA. Gosedjuret går bra att handtvätta.

4. FILIBABBA Bitring Cooling Star

 • Känns mycket robust och säker
 • Inbyggd bjällra
 • Kan läggas i kylen

Detta är en bitring i form av en stjärna som kommer två stycken i en och samma förpackning. Bitstjärnorna känns mycket kvalitativa och är sköna att bita i. Produkten känns mycket robust och vi ser det som omöjligt att någon del skulle kunna lossna. En rolig detalj med denna bitring är den inbyggda bjällran som gör bitringen än mer intressant att utforska.

Denna bitring går att lägga i kylen innan användning. Genom att kyla ner bitringen så blir den svalkande och skön för tandköttet att bita i.

5. Silli Chews Bitleksak Blue Donut Bleu

 • Livsmedelscertifierat silikon
 • Rolig design
 • Utformad för att klia ett irriterat tandkött

Detta är en rolig bitring som verkligen drar ögonen till sig. Den ser ut som är väldigt läcker munk. Dess färgglada och inbjudande utseende gör att barnet snabbt stoppar den i munnen, vilket såklart är positivt då produkten är framtagen för munhälsans skull. Texturen på ytan av denna bitring är knottrig, vilket hjälper till att lindra och lugna ett kliande tandkött.

Denna bitring av livsmedelscertifierat silikon är lite mjukare än de flesta andra bitringar vi testat. Det är svårt att avgöra exakt vilka material som går hem bäst hos bebisen men det känns som att detta är en leksak som är väldigt skön att bita på.

Tidigare recensioner

Redbox Musikalisk Bitring med Nycklar

När vi såg denna bitring kunde vi inte motstå att testa den. Bitringen har tre bitvänliga nycklar i färglada färger. Men det som verkligen får den bli populär hos barnet är dess olika knappar. Varje knapp har sin egen ljudeffekt, det kan till exempel vara ljudet av en skrattande bebis, en startande bil eller en liten låt. De olika ljuden gör att barnet bubblar av skratt och nyfikenhet. De olika effekterna gör att barnet gillar att hålla hårt i sin roliga bitring.

Detta är en rolig och säker produkt från tillverkaren Redbox som har över 30 års erfarenhet av att tillverka produkter för barn.

Kanin Bitleksak Rosa

Denna charmiga bitring sticker ut lite från mängden tack vare sin jordnära design. Även materialvalet sticker ut, själva bitringen är gjord av obehandlat trä. Först kände vi oss lite tveksamma till att låta barnet bita på en träring, de flesta bitleksaker är idag av gummi eller plast. Faktum är dock att det gick hur bra som helst att använda denna bitring. Detta är en kvalitativ produkt och det finns ingen risk vad vi kan se att trät fäller sönder eller spetar sig.

Själva kaninöronen är tillverkat av lågallergent linne. De har en stoppning på insidan av majsfiber som gör att denna leksak, till barnets stora förtjusning, låter lite när man skakar på den.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se