Bästa blöjhinken: Bäst i test 2024

två blöjhinkar

Blöjhinken är inte ett nödvändigt hjälpmedel i barnfamiljshemmet, men den är helt något som underlättar och gör vardagen lite fräschare. Blöjhinkens funktion är att göra det enkelt att göra sig av med blöjor och att hindra att lukt från de använda blöjorna sprids i hemmet. Vi har granskat och testat ett antal blöjhinkar, nedan recenserar vi de fyra bästa blöjhinkarna just nu. Vi har i vår sammanställning tagit fram fyra hinkar som har lite olika egenskaper, detta för att du enkelt ska hitta en hink som passar just er familj.

De 4 bästa blöjhinkarna 2024

1. Sangenic Twist

 • Dödar 99% av bakterierna
 • Smart inkapsling
 • Fräscht doftande kassetter

Denna blöjhink har den mest effektiva lösningen hittills för att eliminera dålig lukt. Hinken har en en kolv som först trycker ner blöjan in i maskinen och sedan förpackar den i en plastfilm. Det finns små kassetter med plastfilm att köpa till när de gamla tagit slut. Plastfilmen tar effektivt bort all lukt, enligt tillverkaren beror detta på att förpackningsmetoden dödar 99% av de bakterier i blöjan som orsakar dålig lukt.

Detta system är väldigt effektivt samtidigt som det förbrukar en relativt liten mängd plastfilm. Upp till 28 förpackade blöjor rums i hinken, så det faktum att man inte behöver tömma den så ofta uppskattas. De refillkassetter vi fick med på köpet doftar härligt av citrus!

2. UBBI Blöjhink

 • Prisbelönt design
 • Miljövänlig
 • Smart skjutlock

Detta är en hink av toppkvalitet som har alla egenskaper som eliminerar dålig lukt. Denna hink är gjord av stål eftersom man har kunnat observera att plast inte är ett helt perfekt material vad det gäller att hålla lukt borta. Hinken har förslutande gummipackningar som ser till att även denna sektion håller helt tätt.

Eftersom denna hink inte använder sig av refillpåsar är den det bästa valet för den miljömedvetna familjen, men även för den sparsamma. Andra hinkar som har automatiska lösningar med refillpåsar eller inplastning förbrukar betydligt mer plast än en hink av denna typ. I UBBI Blöjhink kan man själv välja vilken typ av påse man använder, plast eller tyg, och man tömmer den när man tycker det är dags. Hinken har ett barnsäkert lås som ser till att den förblir orörd av barnen. Något vi gillar särskilt mycket på denna hink är det innovativa skjutlocket.

3. Korbell Blöjhink

 • Inget krångel
 • Refill-påsar
 • Pedal

Detta är en praktisk pedalhink som effektivt håller lukten borta. I hinken finns plastpåsar som automatiskt kan förslutas när de är klara. Med hjälp av sitt trippelförslutningssystem så är denna hink överlägsen många andra blöjhinkar på att hålla hemmet fri från blöjlukt.

Denna hink är relativt enkel i sin design vilket gör att man slipper det krångel som ibland kan uppstå i lite mer avancerade hinkar. Korbell har inga snurrande delar eller annat som kan ställa till med problem. När hinken börjar bli full öppnar man bara fronten och drar påsen rätt ner, sedan skär man enkelt av påsen med avskäraren i dörren. Sedan är det bara att knyta påsen och slänga den. Den nya påse som kommer ner i hinken knyter man bara i botten sen är det bara att stänga hinken och fortsätta använda den som vanligt.

Det vi gillar mest med denna blöjhink är dess enkelhet. Den är väldigt smidig att använda och det finns inget i den som kan krångla till användandet, eller ställa till med problem. Pedalen gör det dagliga användandet smidigt eftersom man slipper ta på hinken med händerna. Denna hink håller effektivt inne med lukten, vi har inte känt någon som helst lukt från den när den varit stängd.

4. Diaper Champ One Blöjhink

 • Enkel
 • Stilren
 • Billig i längden

Detta är en bra lösning för er som vill ha en relativt billig men effektiv hink som inte innehåller några rörliga delar eller dyra lösningar med refill-påsar eller kassetter. I denna hink kan ni använda vilka typer av påsar ni själva vill.

Upp till 40 blöjor ryms i denna hink, vilket vi tycker är en stor fördel då det gör att man kan välja lite mer fritt när det passar att tömma den. Hinken har ett bra säkerhetslås som gör det omöjligt för barnen att öppna hinken. Blöjhinken har designen av att klassiskt sopnedkast, man öppnar luckan, lägger i blöjan och stänger locket igen, när locket stängs faller blöjan ner genom en lucka under den som öppnas. Tack vare denna design slipper man att dålig lukt sipprar ut när man öppnar locket.

Detta är en enkel men bra hink som gör ett utmärkt jobb.

Måste man ha en blöjhink?

Det korta svaret på denna fråga är såklart nej. Man behöver inte ha en speciell hink designad för blöjor. Det går bra att slänga blöjorna i en vanlig som hink. En blöjhink är dock något som kan underlätta småbarnslivet en hel del eftersom de har designats för att vara smidiga att använda och för att ta bort så mycket lukt som möjligt. Om man använder en vanlig hink så finns risk att dålig lukt sipprar ut. Självklart kan man jobba med plastpåsar som man knyter efter varje användning, men detta skapar en del merarbete. Vi rekommenderar därför varmt att man överväger att skaffa en blöjhink som är avsedd för ändamålet.

Vilken är den bästa blöjhinken?

Den hink som vi utsåg till vinnare i vårt test är Sangenic Twist. Detta är en väldigt smart hink som så gått som eliminerar alla problem med dålig lukt från blöjorna. Vilken som är den bästa blöjhinken för just er beror dock på vilka preferenser ni har. En nackdel med de allra mest effektiva blöjhinkarna är att den försluter blöjorna i plast. Detta är en lösning som kostar lite mer på sikt, söker man därför efter en mer billig lösning så kan det därför vara bättre att titta på de andra hinkarna i vår lista som inte använder refill-kassetter.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se