Bästa cyklopet för barn: Bäst i test 2024

Cyklop och snorkling hör verkligen sommaren till. Barn älskar ju som bekant att bada, att ha ett cyklop att titta med under vattenytan hör till en av alla de saker barn älskar göra i badet, vare sig det är i havet, i poolen eller till och med hemma i badkaret.

Eftersom cyklopet kommer vara en sak som kommer att användas en hel del så är det förstås fördelaktigt om man redan från början väljer en produkt som kommer hålla i längden. Ett bra cyklop tål att användas och att leka med. Ett bra cyklop måste självklart även sitta bra och hindra vatten från att sippra in.

De 5 bästa cyklopen 2024

Vi har testat och granskat en stor mängd cyklop som finns på marknaden idag. Nedan recenserar vi de fem cyklop vi tycker allra bäst om just nu. Vi har även låtit en heltäckande mask samt ett par större simglasögon vara med i vår lista då vi tyckte dessa produkter var så pass bra att vi inte kunde utesluta dem. Vi har försökt ta fram så prisvärda produkter som möjligt, därför är det inga av alternativen som är jättedyra. Självklart har vi dock ställt krav på kvalitet och hållbarhet som måste uppfyllas.

1. Mares Combo Blenny Snorkelset

Detta set med cyklop/simglasögon och snorkel är ett av de mest prisvärda seten just nu. Vi gillar verkligen att tillverkaren lyckats ta fram ett så pass kvalitativt set med tanka på det låga priset. För bara lite drygt tre hundralappar så får man här en produkt av bra kvalitet som känns robust och slitstarkt, perfekt för leksugna och busiga barn helt enkelt.

Själva cyklopet, eller simglasögonen om man ska vara riktigt noga ger ett brett synfält tack vare att de går in i varandra till ett enda fönster. Produkten är därför perfekt om man vill ligga i vattnet och utforska vad som finns där nere under ytan. Glasögonen har silikonkanter som gör att de sitter stadigt på plats samtidigt som de håller vattnet borta från ögonen.

Även själva snorkeln är belagd med silikon för att kunna hålla tätt även om man rör på sig mycket i vattnet. Snorkeln har även ett inbyggt vågskydd för att se till att vatten inte kommer in uppifrån. Detta är en riktigt bra produkt som vi varmt kan rekommendera. Mares Combo Blenny Snorkelset finns i både blå och rosa färg.

2. Pinepeak Snorkelset 

Detta är ett billigt set med allt man behöver för att leka på stranden. Setet innehåller en snorkel, ett cyklop och ett par stora simfötter. Vi är förvånade att man kan få så många prylar för ett så pass lågt pris som denna produkt från Pinepeak faktiskt har. Självklart går setets kvalitet inte jämföra med betydligt dyrare produkter. Delarna i detta paket känns relativt plastiga, samtidigt så sitter de bra och känns relativt slitstarka.

3. Mares Dykglasögon

Det märks att detta är ett produkt som håller högsta kvalitet och som är omsorgsfullt utformad för att sitta bra och ge bästa möjliga upplevelse under vattenytan. Vi kan rekommendera att man köper en kvalitativ produkt som denna eftersom man i längden tjänar på att ha en ett par undervattensglasögon som håller över tid.

Simglasögonen på detta set har mjuka silikonkanter som sitter bekvämt och smiter åt mot huden. Tack vare den goda passformen så ser glasögonen till att inget vatten kan tränga in. Vi gillar även det faktum att synfältet är relativt stor.

4. Murena Senior Pro Series Mask- och Snorkelset

Detta är det bästa snorkelsetet vi testat. Ingår gör en mask med krossäker lins, och en snorkel med en ventil som hindrar att man får in vatten i munnen. Att simma runt och utforska havsbotten med detta set är ett rent nöje. Mask och snorkel sitter bekvämt och är båda av hög kvalitet. Det är skönt att veta att man köpt en produkt som kommer hålla lång tid framöver även vid flitigt användande. Eftersom glasen är stora så får man ett väldigt stort synfält när man är ute och utforskar vilket så klart gör glädjen större. Priset för denna produkt ligger lite högre än många av de andra cyklopen vi testat men vill man ha en leksak av lite högre kvalitet så är detta ett väldigt bra val.

5. Waimea Dykglasögon Junior

Detta är ett bra alternativ för er som bara behöver ett cyklop av bra kvalitet utan medföljande snorkel. Detta är egentligen som en mellanting mellan cyklop och simglasögon. Tekniskt sett är det inget cyklop då produkten har två “ögon”, samtidigt är glasen relativt stora vilket ger lika bra sikt som i ett vanligt cyklop. Dessa glasögon är mjuka att ha på sig och de anpassar sig efter ansiktet så att inget vatten tränger in. Dessutom är priset behagligt lågt.

Äldre produkter

Eolo Cyklop Haj

Detta är ett klassiskt cyklop av bra kvalitet som gör sitt jobb. Den sitter på bra, den både känns skön att ha på sig och den håller vattnet ute när man justerat bandet bakom huvudet lagom hårt. Detta cyklops stora fördel är så klart sitt häftiga utseende. Vilket barn skulle inte bli överlyckligt av att få ett sånt här häftigt haj-cyklop. Eolos cyklop finns i flera färger och även i form av andra vattenlevande djur.

Bestway Hydro Star

Detta är det bästa prisvalet om man söker efter ett billigt men bra snorkelset. Vi har testat att slita och dra i detta snorkel-set men det håller ihop bra trots sitt låga pris. Ett cyklop och snorkel kan behandlas ganska tufft under en sommar, de kan slängas i sand och bli liggande utomhus. Det är även lätt hänt att man glömmer kvar sitt cyklop på stranden. Därför kan det vara en bra ide att inte lägga allt för mycket pengar på sitt cyklop, risken är att man ändå får investera i ett nytt inför kommande säsonger. Vi tycker därför att det kan vara en bra ide att köpa ett cyklop med lågt pris, dock utan att tumma för mycket på kvalitén. Vi tycker att Bestways snorkel-set är en bra avvägning mellan pris och funktion.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se