Bästa cyklopet för barn: Bäst i test 2022

Cyklop och snorkling hör verkligen sommaren till. Barn älskar ju som bekant att bada, att ha ett cyklop att titta med under vattenytan hör till en av alla de saker barn älskar göra i badet, vare sig det är i havet, i poolen eller till och med hemma i badkaret.

Eftersom cyklopet kommer vara en sak som kommer att användas en hel del så är det förstås fördelaktigt om man redan från början väljer en produkt som kommer hålla i längden. Ett bra cyklop tål att användas och att leka med. Ett bra cyklop måste självklart även sitta bra och hindra vatten från att sippra in.

De 5 bästa cyklopen 2022

Vi har testat och granskat en stor mängd cyklop som finns på marknaden idag. Nedan recenserar vi de sex cyklop vi tycker allra bäst om just nu. Vi har även låtit en heltäckande mask samt ett par större simglasögon vara med i vår lista då vi tyckte dessa produkter var så pass bra att vi inte kunde utesluta dem. Vi har försökt ta fram så prisvärda produkter som möjligt, därför är det inga av alternativen som är jättedyra. Självklart har vi dock ställt krav på kvalitet och hållbarhet som måste uppfyllas.

1. Scuba Gear Cyklop Helmask + Snorkel Med GoPro-fäste

Detta är inte ett vanligt cyklop utan snarare en heltäckande mask. Det ingår även inbyggd snorkel och fäste för en go-pro-kamera i denna produkt. Detta är en fantastiskt bra produkt som kommer till ett pris som förvånade oss. För bara 300 kr så kan man får en proffsig och väldigt rolig produkt. Visst kostar den lite mer än en vanligt cyklop men vi tycker den är väl värd sitt pris.

Denna mask kommer i olika storlekar så att man kan vara säker på att få en mask som passar just ditt barn, oavsett ålder. Det ska så klart betonas att oavsett mask eller inte så ska man alltid ha uppsikt över sina barn när de är i vattnet.

Masken har en bra band längst bak som går att justera så att masken sitter perfekt. Bandet i kombination med att maskens kanter har silikon som smiter åt längs huden gör att man kan få masken helt vattentät. Inte en droppe vatten läcker in i masken när man lärt sig sätta på den på rätt sätt, bra jobbat Scuba Gear! Något vi också gillar med denna produkt är att skärmen är välvd så att man kan se åt alla håll, så är inte fallet med många andra cyklop där man ser sämre åt sidorna.

2. Mares Pirate Snorkelset

Det märks att detta är ett cyklop, snorkel och simfenor som håller högsta kvalitet och som är omsorgsfullt utformade för att sitta bra och ge bästa möjliga upplevelse under vattenytan. Vi kan rekommendera att man köper en kvalitativ produkt som denna eftersom man i längden tjänar på att ha en produkt som håller över tid.

Simglasögonen på detta set har mjuka silikonkanter som sitter bekvämt och smiter åt mot huden. Tack vare den goda passformen så ser glasögonen till att inget vatten kan tränga in. Vi gillar även det faktum att synfältet är relativt stor.

Vi gillar även snorkeln skarpt eftersom den har inbyggt vågskydd och är bekväm att använda. Munstycket är av silikon och känns skönt mot munnen.

3. Murena Senior Pro Series Mask- och Snorkelset

Detta är det bästa snorkelsetet vi testat. Ingår gör en mask med krossäker lins, och en snorkel med en ventil som hindrar att man får in vatten i munnen. Att simma runt och utforska havsbotten med detta set är ett rent nöje. Mask och snorkel sitter bekvämt och är båda av hög kvalitet. Det är skönt att veta att man köpt en produkt som kommer hålla lång tid framöver även vid flitigt användande. Eftersom glasen är stora så får man ett väldigt stort synfält när man är ute och utforskar vilket så klart gör glädjen större. Priset för denna produkt ligger lite högre än många av de andra cyklopen vi testat men vill man ha en leksak av lite högre kvalitet så är detta ett väldigt bra val.

4. Waimea Dykglasögon Junior

Detta är ett bra alternativ för er som bara behöver ett cyklop av bra kvalitet utan medföljande snorkel. Detta är egentligen som en mellanting mellan cyklop och simglasögon. Tekniskt sett är det inget cyklop då produkten har två ”ögon”, samtidigt är glasen relativt stora vilket ger lika bra sikt som i ett vanligt cyklop. Dessa glasögon är mjuka att ha på sig och de anpassar sig efter ansiktet så att inget vatten tränger in. Dessutom är priset behagligt lågt.

5. Pinepeak Snorkelset 

Detta är ett billigt set med allt man behöver för att leka på stranden. Setet innehåller en snorkel, ett cyklop och ett par stora simfötter. Vi är förvånade att man kan få så många prylar för ett så pass lågt pris som denna produkt från Pinepeak faktiskt har. Självklart går setets kvalitet inte jämföra med betydligt dyrare produkter. Delarna i detta paket känns relativt plastiga, samtidigt så sitter de bra och känns relativt slitstarka.

Äldre produkter

Eolo Cyklop Haj

Detta är ett klassiskt cyklop av bra kvalitet som gör sitt jobb. Den sitter på bra, den både känns skön att ha på sig och den håller vattnet ute när man justerat bandet bakom huvudet lagom hårt. Detta cyklops stora fördel är så klart sitt häftiga utseende. Vilket barn skulle inte bli överlyckligt av att få ett sånt här häftigt haj-cyklop. Eolos cyklop finns i flera färger och även i form av andra vattenlevande djur.

Bestway Hydro Star

Detta är det bästa prisvalet om man söker efter ett billigt men bra snorkelset. Vi har testat att slita och dra i detta snorkel-set men det håller ihop bra trots sitt låga pris. Ett cyklop och snorkel kan behandlas ganska tufft under en sommar, de kan slängas i sand och bli liggande utomhus. Det är även lätt hänt att man glömmer kvar sitt cyklop på stranden. Därför kan det vara en bra ide att inte lägga allt för mycket pengar på sitt cyklop, risken är att man ändå får investera i ett nytt inför kommande säsonger. Vi tycker därför att det kan vara en bra ide att köpa ett cyklop med lågt pris, dock utan att tumma för mycket på kvalitén. Vi tycker att Bestways snorkel-set är en bra avvägning mellan pris och funktion.