Bästa docksängen: Bäst i test 2022

flicka vid docksäng

Att leka med dockor är något som barn har gjort hur länge som helst. Leken kan vara ett sätt att bearbeta saker som händer i livet runtomkring, det kan även vara ett sätt för barnet att skapa sin egen identitet. Men framför allt kanske dockleken bara är en av många roliga lekar barnet och hans eller hennes lekkamrater kan företa sig för att göra dagarna lite roligare.

Leken med dockor blir så klart lite mer utvecklad om man har lite accessoarer att använda sig av. Till exempel ska väl dockan ha en egen dockvagn, och precis som vi människor, ha en egen liten plats att sova på på nätterna.

De 5 bästa docksängarna 2022

Vi har gått igenom och testat ett antal olika docksängar som finns på marknaden idag. Nedan presenterar vi de fem docksängar som vi tyckte var allra bäst. En bra docksäng måste vara hållbar och säker att leka med. En bra docksäng ska också helst ha så god kvalitet att den ska kunna ärvas vidare bland syskon eller bekanta utan att den ser sliten ut. Vi har nedan försökt välja ut docksängar i lite olika prisklasser så att alla ska kunna hitta någon som känns rätt.

1. Classic World Docksäng

Detta är en riktigt söt docksäng som finns i flera olika färger. Designen på denna säng påminner om den mer exklusiva Sebra men Classic Worlds säng har ett förvånande lågt pris. När man köper denna produkt får man med både täcke och kudde till sin docka, toppen tycker vi!

Detta är en robust säng som kommer stå kvar oavsett hur mycket man leker med den. Om man ser till dess pris så tycker vi att detta är en av de mest prisvärda docksängarna på marknaden. Stort plus för alla små detaljer som exempelvis den utsågade stjärnan på sidorna.

2. Kids Concept Dockvagga

Kids Concept producerar ofta bra produkter som är robusta och tål att användas. Denna dockvagga är inget undantag. Produkten har en riktigt snygg design och är tillverkad av gummiträ som känns väldigt exklusivt. Denna vagga är så snygg att vi nästan skulle vilja ha den stående framme även när barnen blivit stora.

I denna fina vagga kan barnet natta sina dockor eller gosedjur och sedan vagga dem sakta till söms. Detta är en av de snyggare barnprodukterna vi testat, tyvärr är priset dock högre än för den genomsnittliga docksängen. Vill man dock ha en lite snyggare detalj i barnrummet så tycker vi att denna vagga är väl värd sitt pris. Det ska sägas att man även får med ett fint bäddset på köpet.

3. Sebra docksäng

docksäng

Detta är förmodligen den snyggaste docksängen vi sett. Sängen finns i flera färger med lackerat trä. Denna säng håller så hög kvalitet att det skulle kunnat vara en vanlig säng om den varit större. Designen håller, precis som hos många av Sebras andra produkter, absolut toppklass. Vi tycker alltid det är roligt när vi hittar barnsaker som faktiskt förhöjer inredningen i barnrummet, denna säng passar dessutom bra in i nästan vilken inredning som helst. Denna docksäng har höga rundade kanter som är väldigt vackra. Samtidigt som kanterna är höga så är mittdelen så pass låg att alla barn enkelt kan komma åt sin docka när den ligger i sängen.

4. Skrållan Docksäng

Detta är en docksäng som är speciellt anpassad för den populära Skrållan-dockan. Dock passar denna säng med de flesta dockor. Det är inte en dålig ide att köpa denna säng eftersom den håller en hög kvalitet och finns att köpa till ett bra pris. Denna produkt är gjord av ljust trä med en innerdel av mjukt rosa tyg. Sängen känns stabil och mjuk, här sover dockan bra helt enkelt. Vi gillar hur gullig denna säng är i sitt utförande och vi gillar speciellt det mjuka rosa linnetyget med dess spetsdetaljer.

5. Pellianni Rotting

Detta är inte den billigaste docksängen man kan få tag på, men den har ett stort mervärde. När barnen har växt ifrån leken med dockorna så kan man nämligen fortfarande ha den stående framme. Tack vare sin snygga design i rotting så fungerar denna docksäng utmärkt som en fin inredningsdetalj. När man inte längre har dockor i denna lilla möbel så kan man ha den till förvaring av saker, exempelvis filtar. Man kan även låta denna möbel stå kvar i barnrummet för förvaring av andra leksaker. Detta är en fin och stabil möbel av högsta kvalitet.