Bästa doppresenterna

doppresent

När barnet ska döpas så vill man så klart ge en present som betyder något och som kan komma att finnas kvar i barnets liv för en längre tid framöver. Beroende på hur nära man är barnet och familjen så kan en doppresent kosta allt ifrån några hundralappar till flera tusen kronor.

Vi har gått igenom ett stort antal produkter och valt ut några guldkorn, där vi tror att ni kan hitta något som passar att ge bort som doppresent. Om inte annat så kanske förslagen kan ge inspiration i det fortsatta letandet.

Nedan presenterar vi några förslag i respektive prisgrupp. Dessa presenter får vara att betrakta som unisex, det vill säga de passar både för killar och tjejer. Lite längre ner på sidan har vi också något tips på pryl till tjej respektive kille.

Tips på doppresent 200-400kr

1. Elodie Details bestick metall 3 delar

Vackra bestick är en väldigt bra doppresent då de är något som faktiskt kan användas när barnet blir äldre. Bestick är även beständiga och kan vara fina att spara som ett minne. En av våra favoritprodukter är dessa vackra bestick från Elodie. Detta är kvalitativa och riktigt snygga bestick som finns att köpa till ett relativt lågt pris. Besticken finns både i silver- och guldutgåva. Vi gillar de guldfärgade besticken allra bäst då de sticker ut från mängden.

2. Baby Art my baby sculpture fotoram

Detta är en riktigt rolig och även genomtänkt sak att ge bort i doppresent. Detta är ett kitt för att på ett enkelt och ofarlig sett gjuta av barnets hand och fot. De små avgjutningarna kan man sedan placera i tavelramen tillsammans med en bild på barnet. Detta blir ett minne som man kan spara hela livet. Denna produkt är av bra kvalitet och enkel att använda. Ramen är stilren och passar i vilket hem som helst.

3. Kokoso Gåvoset Baby

Detta är en fin present för det unga barnet och även hans eller hennes mamma och pappa. Ett bra gåvoset med en kvalitativ borste och en kokosolja av hög kvalitet. Barnens hud är som bekant väldigt känslig. Kokosoljan har väldigt mjukgörande egenskaper och är perfekt att massera in i huden efter badet, för att behålla fukt och lenhet i huden. Detta är en enkel men bra present då den skulle uppskattas av de allra flesta.

Tips på doppresent 400-1000 kr

1. Tender Leaf Forest Stol

Att ge bort en lite mindre möbel som exempelvis denna jättefina trästol är alltid en god ide. Stolen kommer kunna stå framme i hemmet en lång tid framöver och är nästan alltid en uppskattad gåva. Just denna stol från tillverkaren Krabat har ett bedårande gulligt utseende som är svårt att motstå. Stolen är tillverkad av naturligt trä och står extremt stadigt tack vare att benen går brett utåt. Fina målade detaljer på ryggstöd och på benen.

2. Teddykompaniet Viggo 100 cm

Ett gosedjur är en doppresent som alltid går hem. Dock rekommenderar vi att man ser till att köpa ett gosedjur av lite högre kvalitet så kommer hålla i längden. Man vill trots allt att doppresenten ska vara ett minne för livet.

Ett bra alternativ är denna klassiska teddybjörn från Teddykompaniet. Teddykompaniet är en mycket omtyckt och pålitlig tillverkare av gosedjur av hög kvalitet. Det går att hitta betydligt billigare gosedjur på marknaden men vill man ha bra material och kvalitet som håller så är detta ett klokt val. Denna 100 cm långa teddybjörn är bedårande söt och kan lämnas över som den är, för inte ska väl teddyn behöver bli inträngd i ett paket.

3. Bloomingville Gungfår

Detta får kan ge glädje i barnrummet i många år framöver. Fåret är även väldigt snyggt, något som även föräldrarna kan vara tacksamma över. Det passar bra in i nästan vilket hem som helst helt enkelt. Stommen av trä känns väldigt stabil och robust. Tyget på fåret är väldigt mjukt och lent. Vi gillar de dova diskreta färgtonerna på denna gungmöbel.

Tips till flicka: Trousselier Smyckeskrin Glow In The Dark

Ett smyckeskrin är en gåva som den lilla tjejen kan använda länge, även när hon blir lite större. Eftersom smycken som doppresent inte är ovanligt så kanske hon redan har flera smycken att fylla sitt nya smyckeskrin med. Detta är en väldigt vackert smyckeskrin av traditionell design. Det lilla skrinet har en inbyggd melodi som spelar när man öppnar locket, och även en liten ballerina som dansar. Dosan har en spegel i locket och en massa fina detaljer. Just denna modell har ett blomstermotiv på utsidan som lyser lite lätt i mörkret.

Tips till pojke: Bjällra Of Sweden Napp

Direkt när vi såg denna produkt tänkte vi att den är en perfekt och rolig present att ge bort. Nappen är av guld och kommer i en förpackning som gör att den känns exklusiv och lyxig. En perfekt gåva för den tuffa lilla killen. Självklart fungerar den även att ge till en tjej om man så skulle vilja. Denna napp, som är svenskdesignad, är riktigt cool och självklart bpa-fri. Att priset är så pass lågt gör att man får pengar över till ytterligare en present om man tycker att bara nappen är i minsta laget.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se