Bästa elbilen för barn: Bäst i test 2020

Vi har testat en mängd olika elbilar för barn och valt ut de fem allra bästa alternativen. Nedan presenterar vi bilarna tillsammans med omdöme.

De 5 bästa elbilarna för barn 2020

1. McLaren 720S Elbil 12V

 • Coolaste bilen
 • Bra fjädring
 • Snabb

Detta är en riktigt häftig sportbil med två motorer som gör att båda bakhjulen driver. Detta är en bil med hög kvalitet och läckra detaljer. Båda dörrarna på denna bil öppnas uppåt, urläckert! Detaljer som att bilen låter som en riktig bil, och fungerande lyktor både bak och fram förstärker bara känslan av att det är en riktigt bil i miniatyr. Bilen har till och med små backspeglar med spegelglas i!

Däcken är av mjuk skumplast, bilen kan ta sig fram mjukt på alla möjliga ytor, även om asfalt är att rekommendera. För säkerhetens skull medföljer en fjärrkontroll med vilken en vuxen kan ta över kontrollen av bilen närsomhelst. Räckvidden är på cirka 20 meter. I bilen finns även en medieenhet, så möjlighet att spela upp musik finns.

2. Volvo XC90 Kinetic Elbil

 • Verklighetstrogen
 • Robust
 • Prisvärd

På andraplats kommer Volvo XC90 Kinetic. En av denna bils största styrkor är dess låga pris. Bilens prestanda är bara något sämre än bilar som kostar flera tusenlappar mer. Om man söker ett prisvärt alternativ är denna bil absolut ett av de bästa valen man kan göra. En anna styrka är dess verklighetstrogna och snygga utseende, ett måste för volvoälskaren helt enkelt.

Bilen har mp3 ingång som möjliggör uppspelning av barnets (eller mammas eller pappas) favoritlåtar under färden. Barnet kan själv styra bilen, vilket din son eller dotter kommer att fullkomligt älska. Tills dess att barnet har lärt sig att köra på ett vettigt och ansvarsfullt sätt så kan pappa eller mamma behålla den yttersta kontrollen med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen. Fjärrkontrollen kan när som helst frånta föraren från sin kontroll och styra eller stoppa bilen när säkerheten så kräver. Denna bil har alla detaljer som får barnasinnet att bubbla i både barn och vuxna. Dörrar och motorhuv är öppningsbara, och bilen kommer med ljud såväl som ljusfunktioner. Enda nackdelen vi observerat med denna bil är att motorn kan få lite svårt att orka med om man kör i ojämn eller oklippt gräsmatta. Så asfalt är att rekommendera.

3. MB Actros Truck

 • Barnens drömbil
 • Stark motor

Detta är en bedårande elbil för dig som har barn vars största dröm är att få köra en lastbil. Detta är en robust liten lastbil av god kvalitet och stark motor med många små detaljer som verkligen förhöjer glädjen. Dörrarna är öppningsbara och bilen är utrustad med nöjescenter som är försedd med mp3 och USB-ingångar. Vid fötterna finns gaspedal och bilen har två hastigheter att välja mellan. Vi gillar ur smidigt denna bil går på underlaget, hjulen har bra dämpningsfunktion. Självklart ingår en fjärrkontroll med vilken du som förälder har den yttersta kontrollen över bilen. Stort plus även för de coola LED-lyktorna!

4. BMW X6

 • Mest exklusiva
 • Lädersäten
 • Avancerad mediacentral

Detta är den mest exklusiva bilen i vårt test. Kvalitetskänslan är den högsta i denna bil av alla vi testat. Anledningen att den inte kniper förstaplatsen är det höga priset. Om pris inte spelar så stor roll, eller om man bara vill ha det allra bästa så rekommenderar vi denna elbil. Denna bil är precis så som pappa eller mamma skulle vilja ha sin egen bil. BMW X6 är cool, snygg, har lädersäten och är utrustad med en stark motor. Med musikspelaren kan man lyssna på vanlig radio. Man kan även ansluta SD-minneskort eller USB till spelaren för att lyssna på sin favoritmusik.

Detta lyxåk är verklighetstroget på så många sätt. Bilen kan både köra framåt och backa. Den har en instrumentpanel där man kan se hur mycket bränsle (el) som finns kvar. Båda dörrarna är öppningsbara och stötdämpningen är i toppklass.

5. Audi Q7

 • Lågt pris
 • Häftigt utseende
 • Bra ljud

Audi Q7 är den bästa billiga elbilen vi har testat. Priset är oslagbart lågt med tanke på vad man får för pengarna. Om man har barn som tjatat om att få en bil, men om man tvekat på grund av kostnaden kan detta vara ett fullgott alternativ. Denna bil ser riktigt cool ut och är väldigt lik förebilden. Denna elbil har tre olika växlar, en för att köra bakåt och två olika växlar för olika hastighet framåt. Precis som andra lite dyrare bilar har även denna bil en mediaspelare som går att ansluta med via mp3 eller USB. En vuxen kan enkelt ta över kontrollen över bilen med hjälp av en fjärrkontroll, i alla fall tills dess att minstingen lärt sig köra som folk.

Denna bil har det mesta man kan efterfråga. Dörrarna är öppningsbara och detaljerna är av god kvalitet. Bilen ger ifrån sig olika ljud som gör körupplevelsen än mer verklighetstrogen. Det enda man kan klaga på är att motorn är ganska svag, men så länga man håller sig på plan asfalt så går det som tåget.

Är elbilar för barn säkra?

De bilar som vi rekommenderar är absolut säkra. Däremot kan man aldrig försäkra sig helt mot vad barnen hittar på. Därför har man som vuxen ett ansvar att övervaka sina barn så att leken inte spårar ur. Fördelen med de bilar vi rekommenderar är att de har fjärrkontroller som gör att du som vuxen kan stoppa eller styra bilarna om något risk tornar upp sig.

Att bilarna skulle välta när de känns på plant underlag är inte troligt. Hastigheterna är helt enkelt inte tillräckligt höga. Däremot ska bilarna så klart inte köras i branta backar eller i närheten av stup eller höjdskillnader i närmiljön.

Hur snabbt går elbilarna för barn?

Bilarna har lite olika topphastigheter. De flesta bilarna kan köra i upp till 8 km/h men de finns även de som kör lite snabbare än så. Ofta är hastigheten beroende på bilens elmotor men även barnets tyngd. Om ett lite större barn sätter sig i bilen så kan man märka av att hastigheten blir något lägre. De allra flesta bilarna på marknaden kör tillräckligt snabbt för att barnen ska tycka att det är roligt. Att leta efter extra snabba bilar är förmodligen ingen bra ide eftersom man med större hastighet utsätter sig för större risker.

Finns det verklighetstrogna bilar för barn?

Många av tillverkarna av elbilar för barn anstränger sig för att göra bilarna så verklighetstrogna som möjligt. Detta kan göras med hjälp av simulerade motorljud men även genom att göra alla detaljer så verkliga som möjligt. Många av de bilar vi testat har öppningsbara dörrar och även motorhuvar. Alla detaljer skänker ett mervärde till bilen och gör att de blir roligare att leka med. Det är även vanligt att elbilarna görs för att likna riktiga bilmodeller. Kopior av verkliga bilar är väldigt populärt bland barnen men även något som efterfrågas av de vuxna.