Bästa elektriska bröstpumpen: Bäst i test 2024

ammande mamma

Som ammande mamma kan det vara bra att ha en elektrisk bröstpump tillhands. Med en elektrisk bröstpump kan man lätta på trycket och tömma bröstet på mjölk när man har behovet. Om man föredrar en elektrisk eller manuell pump kan vara högst personligt. Helt klart är att de elektriska varianterna är mer bekväma då de gör jobbet så gott som själva. Idag finns relativt avancerade pumpar med sugfunktioner som är anpassade för att få ut mjölken på effektivast möjliga sätt samtidigt som de känns väldigt skonsamma mot brösten.

De 6 bästa elektriska bröstpumparna 2024

Vi har testat och granskat en mängd olika elektriska bröstpumpar som finns på marknaden idag. Nedan recenserar vi de sex produkterna vi tycker är intressantast. En bra bröstpump ska självklart hålla en hög kvalitet. En bröstpump ska även vara effektiv och sitta mjukt och skönt mot bröstet. Vi har tagit med pumpar i lite olika prisklasser så att du ska kunna hitta något som passar just din budget. Klicka gärna på länkarna under respektive produkt för att se aktuella priser just nu.

1. Philips Avent Natural Motion elektrisk bröstpump

 • Bäst i test
 • Anpassningsbar efter individen
 • Naturlig teknik som stimulerar mjölkflödet

Detta är en mycket behaglig elektrisk bröstpump från välkända tillverkaren Philips. Denna pump använder sig av en teknik som tillverkaren kallar Natural Motion. Tekniken är menad att efterlikna det sätt ett riktigt barn suger vid amning, något som gör att ett naturligt mjölkflöde uppstår. Denna teknik känns mycket behaglig för användaren.

Denna bröstpump är mycket användarvänlig. Den är också väldigt enkel att hålla ren efter användningen. Något vi verkligen gillar med just denna produkt är hur anpassningsbar den är efter användaren. Här finns hela 8 stycken stimuleringsnivåer och 16 olika pumpnivåer så att man kan anpassa pumpen efter ens egna preferenser. Positivt är även att munstycket anpassar sig till storleken och formen på bröstvårtan.

Detta är en produkt som känns mycket kvalitativ och genomtänkt. Ett riktigt bra köp.

2. NUK First Choice

elektrisk bröstpump
 • Mycket anpassningsbar
 • Bra skärm
 • Många tillbehör

Detta är en av de absolut bästa elektriska bröstpumparna vi har använt. Något som gör denna bröstpump så bra är dess många inställningar, som gör att man kan individanpassa den. Alla har lite olika preferenser för hur stark man vill att pumpen ska vara och vilken hastighet och rytm som fungerar bäst för att få ut mjölken. Med denna produkt från NUK kan man testa sig fram mellan en mängd olika inställningar till man hittar den kombination som fungerar bäst. Som tur är går det att spara alla inställningar så att man enkelt kan starta med samma upplägg igen nästa gång.

En detalj med denna produkt som vi gillar väldigt mycket är dess skärm. Skärmen är väldigt tydlig och lättnavigerad, något som så klart underlättar det dagliga användandet mycket. Skärmen känner också av ljusstyrkan i rummet och anpassar sitt eget ljus så att man alltid ser tydligt, oavsett ljusförhållandena i rummet.

Denna produkt har ett relativt högt pris men vi tycker att den är värd varenda krona. Denna bröstpump känns mycket kvalitativ och är lätt att hantera och att anpassa.

3. Tommee Tippee CTN elektrisk bröstpump

 • Skonsam och behaglig
 • Imiterar barnets sugmönster
 • Direktel eller batteridrift

Tommee Tippee producerar vanligtvis bra och prisvärda produkter för barnfamiljer, denna elektriska bröstpump är glädjande nog inget undantag. Med ett pris som ligger kring eller strax över snittet för vad man får betala för en elektrisk bröstpump idag så får man med Tommee Tippee:s produkt en kompetent liten maskin som kan mäta sig till och med med betydligt dyrare produkter vi testat.

Denna bröstpump imiterar barnets naturliga sugmönster på bröstet. På något sätt gör det naturliga sugkänslan det lättare att slappna av och låta mjölken komma. Det finns en hel del bröstpumpar som har ett ganska stark sug som förvisso kan vara effektivt men som även kan göra ont eller kännas obehagligt, denna produkt är betydligt mildare i sitt tillvägagångssätt. Trots att pumpen känns mild och skonsam mot bröstet så gör den ändå sitt jobb riktigt effektivt.

Något vi gillar med denna produkt är också att man kan använda den när kontakten är inkopplad, men även portabelt med hjälp av dess uppladdningsbara batteri.

4. Beemoo Care Elektrisk Bröstpump Dubbel

 • Dubbla pumpar
 • Billig
 • Separerar mjölk från luft

Ännu en elektrisk bröstpump med dubbla pumpar, en för vardera bröstet. Dubbla bröstpumpar börjar bli vanligare och vanligare, och när man testat denna produkt från Beemoo så förstår man varför. Det finns ju egentligen ingen anledning till att sitta och pumpa ett bröst i taget, det tar bara onödig tid. Tack vare att Beemoo lyckas ta fram en så pass billig produkt så är det nu knappt dyrare att köpa en dubbel bröstpump jämfört med en enkel!

Priset på denna bröstpump är förvånande lågt. Trots att den kostar mindre än de flesta andra pumparna på marknaden så är den kvalitativ och helt BPA-fri. Pumpen har en speciell teknik som gör att den pumpar mer intensivt i början i syfte att få igång flödet ordentligt. Något vi gillar med denna produkt är också dess många inställningar som gör att man kan anpassa den så att motorn jobbar på det sätt som känns skönast och mest effektivt för den enskilda användaren.

Denna bröstpump har även en effektiv metod som hindrar att allt för mycket luft kommer i kontakt med bröstmjölken, något som gör att den håller sig längre när den väl hamnat i flaskan.

5. Medela Swing Maxi Elektrisk Dubbelbröstpump

 • Pumpar båda brösten samtidigt
 • Trattarna kan roteras 360 grader
 • Effektiv teknik

Detta är en dubbelpump som man, om man vill, kan använda på båda brösten samtidigt. Att tömma brösten på mjölk kan ju ta en stund, vare sig man ammar naturligt eller använder en bröstpump. Detta är såklart tid man kan lägga på annat. Genom att pumpa från båda brösten samtidigt så halverar man därmed tiden man behöver lägga på detta.

Detta är en bröstpump av bra kvalitet som känns väldigt effektiv. När man ammar naturligt så suger barnet mer intensivt på bröstet i början av amningen, detta för att få igång mjölkflödet. Precis detta imiterar denna pump från Medela, något som gör att man snabbt får igång flödet.

Själva trattarna på denna produkt är väldigt mjuka och även flexibla. Trattarna går att vrida så som man önskar, vilket gör att produkten bör passa vem som helst. Eftersom bröstens form även kan ändras något under amningsperioden så kan man känna sig trygg med att man alltid kan anpassa produkten så att den sitter rätt.

6. MAM 2-i-1 Bröstpump Elektrisk & Manuell

 • Manuell bröstpump ingår
 • Prisvärd
 • Mjuk mot bröstet

Detta är en elektrisk bröstpump från välkända tillverkaren MAM som även kan användas som en manuell pump. Med tanke på att priset är relativt lågt sett till andra elektriska bröstpumpar av samma kvalitet så är det väldigt positivt att även kunna nyttja den som manuell pump, exempelvis om man är ute på resa. Det är också en fördel för de mammor som vill kunna testa båda varianterna för att se vilken som känns bäst. En del kvinnor föredrar nämligen den manuella versionen.

Detta är en produkt av hög kvalitet som är mjuk och känns behaglig att använda. Sugnivån går att justera i flera olika steg, man kan därför pröva sig fram för att hitta en nivå som känns bra.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se