Bästa eltandborsten för barn: Bäst i test 2024

elektrisk tandborste för barn

Precis som för vuxna så kan barn använda en eltandborste för att på ett effektivare sätt rengöra sina tänder. Faktum är att en eltandborste kan vara än viktigare för barn att använda då resultatet av en manuellt tandborstning kan bli betydligt sämre om det är ett barn som håller i tandborsten.

Med en elektrisk tandborste så ser man till att barnens tänder borstas med ett gott resultat redan från unga år. Att redan från början borsta regelbundet och effektiv är något som kan lägga grunden för en god tandhälsa livet ut.

De 4 bästa eltandborstarna för barn 2024

Vi har valt ut de elektriska tandborstarna anpassade för barn som vi tycker är bäst i test just nu. Nedan ser du fyra riktigt bra produkter som är väl värda vår rekommendation. Vi har valt ut lite olika produkter som skiljer sig något åt rent designmässigt. Vilken tandborste som är det allra bästa valet beror på på tycke och smak men även på användarens ålder. Läs vidare för att se vilken av våra utvalda produkter som passar bäst för just dina barn.

1. Foreo ISSA Kids Eltandborste

Detta är en eltandborste för barn med uppladdningsbart batteri. Denna produkt är helt fri från skadliga ämnen såsom BPA och ftalater, något som vi tycker är ett måste när man väljer en produkt som är avsedd för barnen att använda. Denna tandborste är gjord i silikon. Silikonet är mycket mjukt och greppvänligt på en och samma gång, något som gör att produkten är skön att hålla i även för små barnhänder. Tack vare att man får så bra grepp om tandborsten så minimerar man risken att tandborsten tappas titt som tätt.

Denna produkt är självklart helt vattentät, något som vi tycker är bra för just en tandborste, och kanske något av ett krav när det gäller en modell för just barn. Denna modell har en inbyggd timerfunktion som ser till att man borstar tänderna tillräckligt lång tid för att göra munnen ordentligt ren. Timermarkeringen är tydlig och man kan därför lära barnen att själva hålla koll så att de borstar till tandborsten säger ifrån.

Detta är en mycket bra produkt som är enkel att använda för barnen. Tandborsten borstar dessutom rent med precision, varje gång.

2. bblüv Ultrasonic Eltandborste

Detta är en tandborste som är mycket greppvänlig med sin stora bas. Tandborsten går att använda från barnet är nyfött och uppåt. Produkten är bekväm för oss vuxna att använda när barnet själv är för litet för att hålla i den. När småttingarna blir äldre kan de själva få hålla i tandborsten med gott resultat. Tack modellens greppvänliga utformning så kan även barnhänder hålla i den utan något stor risk att den glider ur handen.

Denna produkt har en inbyggd timer som säger till efter 2 minuter. Två minuters effektiv tandborstning är fullt tillräckligt per gång för att hålla tänderna rena. Eltandborsten har även indikationer som man kan slå på för att påminna om när det är dags att byta tand.

En mycket innovativ funktion som just denna eltanborste har är att den har ett inbyggt LED-ljus. Det inbyggda ljuset gör det lättare för oss föräldrar att hålla koll så att tänderna ser rengjorda och fräscha ut. Batterier och borsthuvuden är inkluderade i denna produkt!

3. NENO Denti Elektrisk Tandborste

Detta är en eltandborste som är framtagen för skonsam borstning av tänderna hos de yngsta barnen. Tandborsten borstar smidigt och skonsamt över känsliga babytänder. På köpet får man även med ett tandborsthuvud för tandkött som man använder när barnet ännu inte fått sina första tänder.

Något vill gillar med just denna modell är att den har en sugpropp i basen. Tandborsten står på detta sätt stadigt på vilket platt underlag som helst. Modellen har även integrerad LED-belysning som gör att vi föräldrar ser så att vi borstar på rätt ställen.

Vi älskar verkligen denna söta eltandborste. Designen är mycket charmig då tandborsten är en liten pingvin. Produkten är inte bara fin att titta på, den borstar även effektivt, samtidigt som den är enkel att använda. Tandborsten är vattentät enligt IPX7-standarden.

4. Oral B Vitality100 Kids Eltandborste

Detta är en mycket populär och prisvärd modell från välkända Oral B. Denna eltandborste är mycket mer effektiv än en vanlig tandborste på att avlägsna plack från tänderna. Samtidigt som borsten är mycket effektiv så har den även en mjuk gång som är skonsam mot barnens känsliga tänder och tandkött. Modellen är mycket greppvänlig, något som så klart är hjälpsamt då barnen inte alltid är lika bra på oss vuxna att hålla i sina prylar.

Denna eltandborste har en inbyggd timer. Timern gör att man kan lära barnen att borsta den rekommenderade tiden innan de ställer ifrån sig tandborsten. Produkten har ett mycket kvalitativt batteri som håller i hela 8 timmar innan det är nödvändigt att ladda tandborsten på nytt igen.

Detta är en mycket pålitlig eltandborste som tiotusentals barnfamiljer redan valt att köpa. Just den modell vi testat har tema från Disneys Frost, något som inte gör saken sämre. Med eller utan tema så kan vi varmt rekommendera denna kompetenta eltandborste till alla barnfamiljer. Produkter är också ett mycket bra köp tack vare dess jämförelsevis låga pris.

Hur länge behöver barnen borsta tänderna?

Hur länge ett barn måste borsta sina tänder beror så klart på hur effektivt man borstar. Eftersom borstningen med en manuell tandborste kan bli väldigt olika effektiv beroende på vem som håller i tandborsten så skulle vi rekommendera att man skaffar just en elektrisk tandborste till barnen. Med en elektrisk tandborste så vet man att själva tandborsten gör borstningen effektiv. Med en effektiv eltandborste så ska det räcka med att man borstar i cirka 2 minuter åt gången. Många eltandborstar har därför en inbyggd timer som säger till just efter denna tid.

Om vår topplista

När vi valde ut de bästa produkterna till vår topplista så fokuserade vi på att hitta produkter som var enkla även för barnen att använda. För att en tandborste ska vara behaglig för barn så bör den ha en storlek som är anpassad för barnhänder. De produkter vi valt ut är även klädda med gummi eller silikon som ger ett mycket bra grepp. En design som upplevs som positiv av barnen är också något vi premierat i vårt urval även om det inte varit ett direkt krav.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se