Bästa febertermometern för barn: Bäst i test 2020

barn med feber

När man har barn är en bra febertermometer ett måste. Eftersom barn inte har samma förmåga som vi vuxna att kommunicera när de känner sig sjuka är det viktigt att man som förälder är uppmärksam och även aktivt övervakar sitt barns temperatur när han eller hon är sjuk, för att säkerställa att febern inte skenar iväg till farliga nivåer.

Det finns idag en mängd olika ställen på kroppen man kan mäta temperaturen på, man kan mäta oralt, rektalt, i armvecket, i örat och på pannan. Det finns lite olika åsikter om var som är bäst att mäta, helt klart är att tillförlitligheten kan variera lite beroende på var man mäter. Viktigast tycker vi dock är att man väljer en produkt som barnet kommer att acceptera, då det är viktigt att man smidigt kan mäta upprepade gånger under feberns utveckling utan att det blir allt för besvärligt. För professionell information om feber hos barn vänd dig till din vårdcentral eller besök 1177s guide om feber.

De 5 bästa febertermometrarna för barn 2020

Vi har testat en mängd olika febertermometrar för barn. Nedan recenserar vi de fem produkter vi gillar bäst just nu. Vi har valt lite olika typer av mätmetoder så att ni ska kunna hitta en termometer som ni tror passar bäst för just ert barn.

1. Tommee Tippee Digital Örontermometer

febertermometer för barn
 • Exakt och smidig
 • Passar hela familjen, allt från bebisen till de vuxna
 • Smart historik-funktion för att följa feberns utveckling

Detta är en pålitlig termometer som fungerar till hela familjen. Man för bara mätaren mot örat och sedan har man en helt korrekt temperaturangivelse efter bara en sekund. Denna produkt har en så smal spets att den även passar i en nyfödd bebis öra! Feberalarmet på termometern gör det väldigt tydligt när dit barn har en temperatur som ligger högre än den borde.

Denna produkt kommer med 8 utbytbara hygieniska skyddstippar som garanterar säker hantering om någon av användarna skulle bära på smitta. Vi gillar även att denna termometer sparar historik för de senaste nio mätningarna så att man kan gå tillbaka och dubbelkolla hur febern utvecklar sig.

2. Chicco Thermo Family Infraröd Termometer

 • Mäter utan beröring
 • Snabb och smidig
 • Kan även mäta temperatur på mat och på badvatten

Detta är en termometer som enkelt och lätt tar temperaturen på ditt barns panna. Eftersom barn inte alltid är så medgörliga som man som förälder kan önska så kan det ibland vara lite knepigt att ta temperaturen i exempelvis munhålan. Med en produkt som denna blir det inget krångel, man riktar bara skannern mot pannan och så får man en temperatur på bara en sekund. Produkter som mäter temperaturen mot pannan är inte riktigt lika exakta som exempelvis en öronskanner av den typ vi skrev om ovan, men de är fortfarande väldigt tillförlitliga.

Det vi gillar med denna produkt är att den har flera användningsområden, den kan även exempelvis användas för att kontrollera temperaturen på barnets mat eller på badvattnet.

3. Snuza Pico

 • Övervakar temperatur, andning och sömn
 • Bra funktioner och statistik i appen
 • Smidig att använda

Snuza Pico är något av en specialprodukt, men eftersom vi gillar den så skarpt så får den vara med på vår lista. Detta är bland de dyrare febertermometrarna vi har testat men med tanke på alla olika funktioner denna produkt kan utföra så är den som helhet ändå ganska prisvärd. Detta är en produkt främst för bebisar, men själva temperaturmätningen kan man använda även på äldre barn.

Snuza Pico kan fästas på blöjkanten, sedan övervakar detta lilla teknikunder allt ifrån barnets temperatur till andning och sömn. Man kan koppla sensorn till sin smartphone eller surfplatta för att få all data presenterad och även få ett larm när något är fel. Man kan till exempel ställa in programmet på att larma om barnets temperatur går över en viss nivå. Även när barnet blir lite äldre kan man fortsätta använda produkten för att övervaka och mäta kvalitén på barnets sömn. Detta är en produkt vi varmt kan rekommendera om man har nytta av dess mervärden. Vill man bara mäta temperatur så skulle vi rekommendera att man väljer en billigare produkt.

4. Beurer Febertermometer BY20

 • Utformad som en napp
 • Lätt att få barnet att acceptera
 • Säker

Detta är en febertermometer som är anpassad för spädbarn och småbarn. Eftersom termometern har en fiffig form som en napp så är den faktiskt förvånansvärt enkel att få barnet att acceptera. Barnet behöver bara stoppa den i munnen en kortare stund, sen piper den till och visar en korrekt temperatur på framsidan av nappen, hur praktiskt som helst.

Detta är en säker febertermometer och väldigt exakt febertermometer, den är fri från glas och kvicksilver och går att desinficera.

5. ANL Digital Febertermometer 

 • Exakta temperaturer
 • Böjbar
 • Billig

Detta är en väldigt billig men helt pålitligt febertermometer från ANL. Denna produkt är speciellt anpassad för att vara smidig att använda för att kolla temperaturen på små barn. Den är väldigt snabb, efter ca 10 sekunder piper den och levererar en korrekt temperatur.

Denna termometer mäter korrekt oavsett om man väljer att använda den i munnen, armvecket eller rektalt. Förutom det låga priset så gillar vi att toppen på denna termometer är böjbar, det gör hanteringen med barnet generellt går mycket smidigare än med en helt stel termometer.