Bästa flythjälpmedlet för barn: Bäst i test 2024

Ett bra flythjälpmedel kan göra leken i vattnet roligare. Flythjälpmedel kan också göra stor nytta och få barnen känna sig tryggare och få dem att få mer självförtroende i vattnet. ETt flythjälpmedel kan också göra att att barnen kan göra framsteg i sin simträning. Ett bra flythjälpmedel ska vara lätt att använda, det ska ge bra avlastning när det behövs men samtidigt inte hindra rörligheten i vattnet. Viktigt att tänka på är att de flesta flythjälpmedel är gjorda för att användas där man kan bottna. Man får heller inte glömma bort sitt ansvar att som vuxen hela tiden har uppsikt över sina barn när de leker i vattnet.

De bästa 5 bästa flythjälpmedlen 2024

Nedan recenserar vi de bästa flythjälmedeln vi testat i år. Vi har valt lite olika varianter så att man ska kunna hitta något man tror passar just sitt barns behov. Samtliga av produkterna nedan är relativt prisvärda. Självklart håller de även god kvalitet.

1. Swimfin Hajfena

  • Smart design
  • Anpassar sig beroende på hur bra barnet simmar själv
  • Smidig att ta sätta på och ta av

Detta är ett väl testat hjälpmedel för att stödja barnen när de ska lära sig simma. Dessutom är det en rolig leksak med ett häftigt utseende som barnen älskar. En fördel med detta flythjälpmedel, till skillnad från till exempel uppblåsbara produkter, är att det är redo att användas från första sekunden, bara att spänna fast remmarna och hoppa i vattnet.

Swimfin har en väldigt smart design som gör att den ger rätt hjälp vid rätt tillfälle. Om barnet inte kan simma för egen maskin alls så ger den maximalt stöd, eftersom den kommer komma längre ner i vattnet. Simmar barnet däremot själv lite grann så kommer en större del av fenan vara ovanför vattenytan, man märker då knappt av att den är där.

Swimfin är en ett flythjälpmedel av hög kvalitet och med en genialisk design som gör att att den är väldigt hjälpsam i vattnet samtidigt som den ser cool ut. Fenan finns att få tag på i flera olika färger.

2. Aquarapid Armringar

Detta är armringar av hög kvalitet, innehållet är plastad skumgummi. Ringarna har hög flytförmåga och en smart design som gör att barnet själv enkelt kan växla flytposition i vattnet. Genom att luta huvudet aningen framåt kan barnet slå över och flyta på maken. Om barnet sedan lutar huvudet bakåt kan han eller hon enkelt komma i position för att flyta på ryggen. Förutom att det är roligt att använda flytringarna så är även en stor fördel att barnets motorik utvecklas genom att röra sig med ringarna på i vattnet.

Denna produkt har en väldigt intelligent design som gör det lätta att ändra position i vattnet, måste prövas! Vi gillar även att denna produkt håller en hög kvalitet, vilket gör att ringarna känns säkra och kommer hålla länge, så länge man använder dem på avsett sätt.

3. Waimea Simväst

  • Bästa simvästen
  • Säker och rolig att använda
  • Smidig att ta av och på

Waimea har tagit fram det ultimata hjälpmedlet för oss föräldrar när vi vill lära barnen att simma. Med hjälp av denna väst så blir det roligare att vara i vattnet, och barnet känner sig säkrare. Västen fungerar som ett hjälpande stöd när man övar sig på att simma, men den går även bra att ha på sig när man leker i vattnet.

Detta simplagg är mycket enkelt att ta både på och av sig. Man fäster västen men hjälp av remmar och spänne som finns mellan benen och även på sidan. Waimea har västar med olika fina motiv och olika storlekar. De olika modellerna är anpassade efter vikt och ålder och finns i versioner som fungerar från 1 till 6 år. Klicka gärna på länken till återförsäljaren nedan för att se de olika storlekarna och motiven.

4. Bestway CoolerZ Badfåtölj

  • Bekväm
  • Stabil
  • Prisvärd
  • Dryckeshållare

Detta är en stabil och bekväm badfåtölj som man kan flytta runt på i poolen eller i det lugna havet. Detta är en flytfåtölj av bra kvalitet som kommer till ett riktigt attraktivt pris. Denna flytleksak har snören längs kanterna vilket gör att den är lätt att få tag i och att flytta på i vattnet. Materialet i fåtöljen är relativt tjockt vilket gör att vi känner oss trygga med att den kommer hålla länge även om man leker intensivt med den. Den har två bekväma handtag man kan hålla i när man sitter, vilket gör att man hela tiden känner sig väldigt trygg och stabil. En rolig detalj är även dryckeshållarna.

Tack vare att botten på denna produkt är täckt med ett slittåligt meshtyg så sitter man alltid bekvämt på plats i ringen.

5. Plasto Simdyna Delfin

Detta är en gammal klassisk och välbeprövad design på en flytdyna. Det vi gillar med flytdynor av detta slag är hur lätta de är att ta av och på. Man kan även känna sig säker på att dynan kommer att hålla länge. Detta är en lite roligare version av den klassiska produkten, med två fina delfiner där bak istället för den lite mer intetsägande standardversionen. Som alltid så måste man ha barnen under uppsikt när de är i vattnet. En flytdyna är ingen ursäkt för att lämna barnen själva.

Äldre recension

Swimpy Bamse

Detta är en simväst av bra kvalitet som går att använda vid både lek och simträning. Viktigt är dock att man inte förväxlar produkten med en flytväst, som är något helt annat. Detta är ett flythjälpmedel och ingen säkerhetsprodukt, därför ska en vuxen som alltid finnas nära tillhands och övervaka barnens lek i vattnet.

Denna väst är smidig att ta på och av. Den sitter säkert tack vare både dragkedja och kardborreband. Väl i vattnet sitter den även bekvämt, utan att skava, vilket så klart är viktigt för att barnet ska kunna ha på den under en längre tid i vattnet om så behövs.

Något vi gillar med denna produkt är att flytelementen i den går att selektivt plocka ut för att justera flytförmågan så att man kan anpassa den till just ditt barns behov och komfort.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se