Bästa förvaringen för barnrummet eller lekrummet: Bäst i test 2024

förvaring för barnrummet

När man skaffar barn blir det plötsligt en riktig utmaning att hålla hemmet fint. För att hålla ordning är det något av ett måste med bra förvaringsmöjligheter. Med hjälp av bra möbler och förvaringslådor som kan svälja mycket prylar, som exempelvis gosedjuren eller tågbanan, så är det enklare att snabbt städa upp men även att hålla barnrummet prydligt till vardags.

Som förälder bör man redan vid tidig ålder lära sina barn vikten av att städa upp efter sig själv. Detta har barnen själva nytta av när de blir äldre, och det avlastar så klart även oss föräldrar om vi slipper att konstant plocka upp våra barns prylar. För att underlätta för barnen finns det en mängd roliga och pedagogiska förvaringsmöjligheter man kan ta till hjälp.

De 7 bästa förvaringsprodukterna 2024

Vi har testat och granskat en mängd olika produkter för förvaring i barn- och lekrummen. Nedan har vi tagit fram och recenserat de sex produkter vi tycker allra bäst om just nu. Vi har valt ut produkter från minsta lådan till en större förvaringshylla. Dessa produkter går självklart att använda i kombination med varandra i ett och samma rum. En bra förvaringsprodukt för barnrummet ska självklart vara hållbar då den ska tåla att barnen använder den dagligen. En bra förvaringsprodukt ska gärna se rolig ut och vara enkel att använda så att den inspirerar barnen till att hålla sitt eget rum städat och fint.

1. Stokke Sleepi Byrå

En av de bästa byråerna till barnfamiljen just nu är denna modell från Stokke Sleepi. Detta är inte valet för dig som vill ha en mer budgetbetonad möbel. Detta är snare mer av en helhetslösning och ett nyckelobjekt i möbleringen där hemma hos barnfamiljen. Förutom att denna möbel är en stor tillgång för barnfamiljen så är den även väldigt fin att titta på, något som inte alltid är fallet när det gäller just möbler till barnens rum.

Denna byrå har tre rejält tilltagna byrålådor, där det finns gott om plats att lagerhålla allt till exempelvis blöjbytet, men även barnkläderna och mycket mer därtill. Förvaring kan alltid vara ett problem i den växande familjen, med denna byrå så underlättar man dock vardagslivet en hel del. Vi gillar verkligen hur bra översikt man får över lådans innehåll när man öppnat lådan fullt ut. Ett stort plus är även att lådorna går smidigt och är tyststängande.

Detta är en möbel i massivt trä som är byggd för att hålla hur länge som helst. Denna möbel kan även ha ett liv när barnen blivit stora.

2. Kids Concept Star Skåp

Detta är ett riktigt snyggt designat skåp från Kids Concept som både fyller en funktion och som blir till en mycket fin inredningsdetalj i hemmet. Detta är ett skåp av trä som, samtidigt som det är väldigt avskalat i designen, även ser lite busigt ut. Vi gillar när man kan hitta möbler till barnen som ser roliga och inbjudande ut, men som samtidigt inte sticker ut allt för mycket från möblemanget i huset i övrigt. Vi tycker att denna förvaringsmöbel lyckas med just detta.

Detta är ett skåp av hög kvalitet som kommer kunna stå i barnens rum under uppväxten. Denna möbel är perfekt för förvaring av böcker, leksaker, gosedjur med mera. Detta skåp fungerar även som avlastningsyta när man behöver ställa undan barnens alla prylar.

Detta fina skåp finns i flera olika ljusa färger.

3. Lilou Lilou Förvaring, Bokhylla och Lampskärm

Detta är ett av de bästa förvaringspaketen just nu. I detta paket får man med mycket fint dekorerade förvaringslådor i olika storlekar. Som bonus får man även med en mycket snygg och dekorativ lampskärm som är klädd med stickad ull. Denna lampskärm kan verkligen få vilket rum som helst att se mysigare ut. Det bästa av allt är dock bokhyllan som är formad som ett hus. Hyllan ser både häftig och lekfull ut samtidigt som den är oerhört praktisk. Tack vare de många avdelningarna i hyllan kan man på ett smidigt sätt sortera upp sina grejer. Tack vare de stora förvaringsmöjligheterna i bokhyllan så sparar man utrymme i resten av rummet.

Delarna i denna produkt håller alla en hög kvalitet. Bokhyllan är robust och är byggd för att hålla över tid. Paketet finns i flera olika färger. Klicka på länken nedan för att se de olika versionerna hos återförsäljaren.

4. LEGO Förvaring 8 Design Collection

Lego har en mängd roliga och snygga förvaringsenheter som är utformade som deras klassiska legobitar. Vi föll för denna snygga lilla förvaringslåda som finns i flera olika färger. Lådan har designats som en legobit, utseendet är både lekfullt med även stilrent och snyggt. Genom att lyfta på överdelen med de klassiska knopparna så öppnar man upp lådan där man kan stoppa undan leksaker med mera så att man får snyggt och rent på de öppna ytorna i barnrummet.

5. Cam Cam Copenhagen Bänk Med Förvaring

Denna fina lilla möbel från danska tillverkaren Cam Cam Copenhagen fyller två funktioner i ett. Möbeln erbjuder förvaring men är även en sittplats. På detta sätt sparar man utrymme i hemmet samtidigt som man får en låda som är enkel även för barnen att gömma sina många leksaker i.

Denna möbel har en tidlös design som gör att den passar bra i vilket hem som helst. Denna möbel är väl värd sitt pris eftersom den kommer kunna användas till förvaring även när barnen blivit lite för stora för att sitta på den.

6. Alice & Fox Förvaringslåda

Vi föll direkt för denna fina förvaringslåda från Alice & Fox. Vi gillar särskilt de söta små benen som både lyfter utseendet men även fyller en praktisk funktion. Själva siluetten ut som ett litet hus med skorsten. Vad man lägger i lådan är helt valfritt, den passar för det mesta då den är ganska rymlig. Vi tycker att den är särskilt lämplig att ha böcker i!

7. Done by Deer förvaringskorgar 3-pack

Done by deer har tagit fram ett set med tre praktiska förvaringskorgar i olika storlekar som passar utmärkt i lekrummet. Vad man lägger i korgarna väljer man själv, men de passar för allt från kläder till gosedjur och leksaker. Korgarna är relativt oömma så det går bra att barnen själv använder dem till vardags. Eftersom korgarna finns i olika färger så kan man ju låta barnen själv välja vilken färg de vill ha till just sitt rum. Bra kvalitet och relativt lågt pris!

Äldre recensioner

Done by Deer förvaringshylla/bas till skötbyrå

Detta är en lite större helhetslösning för förvaringen i barnrummet. Done by Deer har tagit fram en möbel som är riktigt snygg och väldigt praktiskt. Med flera avdelningar i skåpet så kan man vara väldigt flexibel i hur och vad man väljer att förvara här. Det går exempelvis med fördel att ställa mindre lådor i de olika avdelningarna i skåpet. Denna möbel är även anpassad för att kunna ställa Done by Deers skötbord på, denna kan man köpa till separat. När man inte längre använder skötbordet så kan man behålla själva förvaringsenheten hur länge som helst, den gör sig bra i barnrummet men vi tycker att den även går att använda långt efter barnen växt upp.

Kidkraft Förvaringsbänk

Denna sittmöbel från Kidkraft är den perfekta försäkringslösningen för barnrummet. Eftersom man kan ställa möbeln längs väggen så tar den knappt någon plats alls. Det faktum att man kan sitta denna förvaringsbänk gör också att man får dubbel nytta av den. Vi gillar även de färgglada korgarna skarpt, de lättar upp utseendet på vilket rum som helst. Det ska även sägas att denna bänk är väldigt massiv och står pall för det mesta barnen kan utsätta den för.