Bästa förvaringen för barnrummet eller lekrummet: Bäst i test 2021

förvaring för barnrummet

När man skaffar barn blir det plötsligt en riktig utmaning att hålla hemmet fint. För att hålla ordning är det något av ett måste med bra förvaringsmöjligheter. Med hjälp av bra möbler och förvaringslådor som kan svälja mycket prylar, som exempelvis gosedjuren eller tågbanan, så är det enklare att snabbt städa upp men även att hålla barnrummet prydligt till vardags.

Som förälder bör man redan vid tidig ålder lära sina barn vikten av att städa upp efter sig själv. Detta har barnen själva nytta av när de blir äldre, och det avlastar så klart även oss föräldrar om vi slipper att konstant plocka upp våra barns prylar. För att underlätta för barnen finns det en mängd roliga och pedagogiska förvaringsmöjligheter man kan ta till hjälp.

De 5 bästa förvaringsprodukterna 2021

Vi har testat och granskat en mängd olika produkter för förvaring i barn- och lekrummen. Nedan har vi tagit fram och recenserat de fem produkter vi tycker allra bäst om just nu. Vi har valt ut produkter från minsta lådan till en större förvaringshylla. Dessa produkter går självklart att använda i kombination med varandra i ett och samma rum. En bra förvaringsprodukt för barnrummet ska självklart vara hållbar då den ska tåla att barnen använder den dagligen. En bra förvaringsprodukt ska gärna se rolig ut och vara enkel att använda så att den inspirerar barnen till att hålla sitt eget rum städat och fint.

1. LEGO Förvaring 8 Design Collection

Lego har en mängd roliga och snygga förvaringsenheter som är utformade som deras klassiska legobitar. Vi föll för denna snygga lilla förvaringslåda som finns i flera olika färger. Lådan har designats som en legobit, utseendet är både lekfullt med även stilrent och snyggt. Genom att lyfta på överdelen med de klassiska knopparna så öppnar man upp lådan där man kan stoppa undan leksaker med mera så att man får snyggt och rent på de öppna ytorna i barnrummet.

2. Alice & Fox Förvaringslåda

Vi föll direkt för denna fina förvaringslåda från Alice & Fox. Vi gillar särskilt de söta små benen som både lyfter utseendet men även fyller en praktisk funktion. Själva siluetten ut som ett litet hus med skorsten. Vad man lägger i lådan är helt valfritt, den passar för det mesta då den är ganska rymlig. Vi tycker att den är särskilt lämplig att ha böcker i!

3. Done by Deer förvaringshylla/bas till skötbyrå

Detta är en lite större helhetslösning för förvaringen i barnrummet. Done by Deer har tagit fram en möbel som är riktigt snygg och väldigt praktiskt. Med flera avdelningar i skåpet så kan man vara väldigt flexibel i hur och vad man väljer att förvara här. Det går exempelvis med fördel att ställa mindre lådor i de olika avdelningarna i skåpet. Denna möbel är även anpassad för att kunna ställa Done by Deers skötbord på, denna kan man köpa till separat. När man inte längre använder skötbordet så kan man behålla själva förvaringsenheten hur länge som helst, den gör sig bra i barnrummet men vi tycker att den även går att använda långt efter barnen växt upp.

4. Done by Deer förvaringskorgar 3-pack

Done by deer har tagit fram ett set med tre praktiska förvaringskorgar i olika storlekar som passar utmärkt i lekrummet. Vad man lägger i korgarna väljer man själv, men de passar för allt från kläder till gosedjur och leksaker. Korgarna är relativt oömma så det går bra att barnen själv använder dem till vardags. Eftersom korgarna finns i olika färger så kan man ju låta barnen själv välja vilken färg de vill ha till just sitt rum. Bra kvalitet och relativt lågt pris!

5. Kidkraft Förvaringsbänk

Denna sittmöbel från Kidkraft är den perfekta försäkringslösningen för barnrummet. Eftersom man kan ställa möbeln längs väggen så tar den knappt någon plats alls. Det faktum att man kan sitta denna förvaringsbänk gör också att man får dubbel nytta av den. Vi gillar även de färgglada korgarna skarpt, de lättar upp utseendet på vilket rum som helst. Det ska även sägas att denna bänk är väldigt massiv och står pall för det mesta barnen kan utsätta den för.