Bästa fyrhjulingen/ATV för barn: Bäst i test 2024

ATV

Idag finns en mängd roliga fordon för barn till överkomliga priser som inte existerade för några år sedan. Tack vare att batteritekniken blivit allt bättre och även billigare så behöver det inte kosta skjortan att ge sina barn ett fordon som kommer skänka mycket glädje och åtskilliga timmar av underhållning. Att låta barnet själv kontrollera sitt eget fordon kan förutom lekglädjen ge en mängd fördelar såsom förbättrad motorik, ökat självförtroende och utforskarglädje. Förutom fyrhjulingar och ATVs finns idag även riktigt bra elbilar för barn.

De 5 bästa fyrhjulingarna 2024

Vi har, genom att gå igenom specifikationer och recensioner med mera, granskat en mängd olika fyrhjulingar som finns på marknaden idag. Nedan har vi valt ut fyra produkter som vi anser vara bra val.

1. PegPérego Gaucho Superpower

 • Bäst i test
 • Dubbla motorer
 • Klarar av tuff terräng
 • Fantastisk kvalitet
 • Från 6 år

Detta är verkligen en häftig fordon som har all den kraft en småtting kan drömma om. Denna modell är lämplig från 6 år och uppåt. Detta är en elektriskt driven terrängbil med fyrhjulsdrift. Trädrötter, gropar och lutning är ingen match för den starka elmotorn och de stora däcken.

Fordonet har en rejäl styrstång som ger pålitlig och exakt styrning, något som underlättar om man kör under utmanande förhållanden.

Detta är ett fordon av allra högsta kvalitet för den som är beredd att betala lite extra för att få det allra bästa. Modellen har två starka motorer på 340W som drivs av ett lika kraftfullt batteri på 24 V 12Ah.

2. PegPérego Corral T-Rex Fyrhjuling

 • 3 år och uppåt
 • Hög kvalitet och bra batteri
 • Fräck design

Detta är förmodligen en av de allra bästa fyrhjulingarna för de allra minsta. Detta lilla fordon rekommenderas från 3 år och uppåt. När de små barnen är ute och kör vill man självklart att det ska kännas säkert, därför känns det bra att lägga lite extra pengar och få ett stabilt och pålitligt fordon som detta. Förutom att denna fyrhjuling känns väldigt kvalitativ och stabil så är den ju också riktigt snygg, och således helt oemotståndlig för de flesta barn och även en hel del av oss vuxna…

Denna fyrhjuling drivs av ett batteri med god kapacitet. Efter cirka 50 minuters körande är det dags att ladda igen, precis lagom för en lång stunds lekande med andra ord. Fordonet har två olika växlar. I andra växeln kan man komma upp i hastigheter av cirka 7 km/h, vilket vi tycker är precis lagom för de lite mindre barnen. Denna produkt håller en god kvalitet och kommer förhoppningsvis skänka lekglädje och utforskarlust under många år.

3. Impulse Elektrisk ATV 1000W

fyrhjuling
 • 12 år och uppåt
 • Hög kvalitet
 • Bekväm
 • Snabb

Detta är en riktigt kraftfull såväl som kompetent ATV för barnen. Detta fordon rekommenderas från 12 års ålder. Det är ett rent nöje att sitta på detta fordon, sitsen är väldigt bekväm och styret är skönt att hålla i. Detta är en produkt som lämpar sig för de som vill ge sina barn det allra bästa. Priset på detta fordon är relativt högt om man jämför med lågprisalternativen. Dock så tror vi att denna fyrhjuling kommer hålla över tid. Därför blir det förmodligen i längden billigare än de flesta budgetalternativen där ute.

Denna ATV har tre olika hastighetslägen. Den högsta inställningen får fordonet att åka riktigt fort, så man bör verkligen se till att barnen förstår vikten av att vara försiktiga när de är ute och kör. Utöver de tre framåtdrivande hastighetslägena finns det även en backläge som gör att man kan backa fordonet när det behövs. Hela konstruktionen på denna fyrhjuling känns väldigt gedigen. Ramen är väldigt robust och stabil och fjädringen är god. Man beräknas kunna köra runt i cirka 45 minuter på en och samma laddning, vilket är bra för ett fordon i denna prisklass.

4. PegPérego Polaris Ranger

 • Stark och stabil
 • Ombonad
 • Säker

Detta är en riktig kraftfull och stabil fyrhjuling för dig som vill ge barnen det allra bästa. Detta fordon är tvåsitsigt så det går utmärkt att ta med sig en lekkamrat eller ett syskon på färden. Denna fyrhjuling ser nästan ut som en riktig fyrhjuling för vuxna fast i litet format. Lyckligtvis så har fordonet dock en maxhastighet på 10 km/h.

Eftersom detta fordon har en stark motor och eftersom däcken är kraftfulla så kan man köra den i princip var som helst. Ojämnt underlag eller sluttningar är ingen utmaning för PegPérego Polaris Ranger. Det känns även bra att hela fordonet känns så robust, det gör att den känns säker att låta barnen åka i. Detta är ett fordon med hög kvalitetskänsla som vi varmt kan rekommendera.

5. Alex’s Garage Elbil

 • 3 år och uppåt
 • Budgetvalet, bra val till lågt pris!
 • Rolig och stabil

Detta är ett riktigt budgetalternativ, dock ett förvånande bra sådant. Trots att detta fordon håller ett betydligt lägre pris än det andra jämförbara fordonet i vår lista så får man faktiskt mycket fyrhjuling för en liten penning. Om man inte har allt för mycket pengar att spendera på leksaker som denna så är detta faktiskt ett väldigt bra alternativ. Visst, den känns lite plastig och man vet inte hur länge batteriet kommer att hålla, men vad vi kan se så lovar det ändå gott för framtiden.

Denna fyrhjuling rekommenderas från 3 år och uppåt. Med en stabil hastighet kring 4-6 km/h så känns faktiskt färden betryggande säker även för de lite mindre barnen. Såklart är dock ständig uppmärksamhet från oss föräldrar ändå alltid på sin plats. Trots att detta fordon är relativt lätt att exempelvis bära eller flytta med handkraft så känns det förvånansvärt stabilt när man utsätter den för daglig användning. Bästa budgetalternativet på marknaden helt enkelt!

Hur länge räcker batteriet på en elektrisk fyrhjuling?

Hur länge batteriet räcker beror på flera olika faktorer. Avgörande är såklart batteriets kvalitet, ju dyrare fyrhjuling dessto högre krav kan man ställa på batteriets livslängd. Oavsett pris så bör batterierna vara i flera år enligt vår åsikt. För att se till att batteriet håller sig friskt under en längre tid bör man inte glömma att underhållsladda det då och då. Batteriet mår bra av att användas. Fordonet bör därför inte ställas i ett garage en hel säsong eller mer utan att laddas, då kan det nämligen hända att batteriet åldras i förtid och får en lägre total kapacitet när det väl ska användas igen.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se