Bästa gosedjuret: Bäst i test 2023

flicka med mjukisdjur

Ett gosedjur kan ha en oerhörd betydelse under uppväxten. Många barn ger otroligt mycket kärlek till sina mjukisdjur barndomen. I gengäld får de trygghet tillbaka. För många barn, även om det inte gäller alla, är gosedjuret ett slags övergångsobjekt när de inte kan vara lika fysiskt nära föräldrarna som det var när de var bebisar. Gosedjuret kan vara något som tröstar och som gör att man känner sig som hemma även när man inte är det. För oss föräldrar kan de mjuka små djuren vara en hjälp, ett tryggt barn ger lugna föräldrar.

De 5 bästa gosedjuren 2023

Vi har granskat en stor mängd olika gosedjur som finns på marknaden idag. Nedan listar vi våra fem favoriter. För oss är det ett måste att mjukisdjuret håller en hög kvalitet och är säkert, till exempel är det ju viktigt att det inte finns delar som lätt kan lossna. Ett bra gosedjur ska kunna vara med länge. Ofta knyter barn an till sin små gosedjur så man kan få leva med dem under många år. Eftersom gosedjuret kommer finnas länge i hemmet tycker vi det är vettigt att köpa en produkt som man vet kommer kännas fräsch även om den används intensivt. Att gosedjuret har en tålig yta som dessutom gärna är tvättbar är därför något som värderas högt.

1. Happy Horse gosedjur Rabbit

Om du vill satsa på kvalitet så kan vi rekommendera att du tittar närmare på gosedjuret Happy Horse. Detta är ett gosedjur som har en god möjlighet att bli barnens nya favorit. Det vi gillar med Happy Horse kramdjur är att det just är oerhört kramvänligt. Den mjuka pälsiga utsidan är otroligt len och mjuk, och med skön stoppning så är det nästan oemotståndligt svårt att inte vilja kramas med denna söta kanin.

Detta gosedjur känns väldigt exklusivt, alla detaljer är fint designade och de håller en hög kvalitet. Något vi speciellt gillar med modellen är också att den är väldigt lätt att hålla tag i även för små barnhänder.

Denna produkt är noggrant testad för att hålla en hög säkerhetsstandard. Materialen är fria från gifter och ftalater. Produkten har heller inga lösa delar som kan ställa till med problem. Det är också positivt att kaninen tål maskintvätt, på så sätt håller man den enkelt ren över tid.

Denna kanin finns i flera olika storlekar. Vi kan rekommendera att man satsar på en av de större modellerna då de är de mest uppskattade av barnen.

2. Teddykompaniet Teddy Heaters

Detta är en väldigt unik liten lekkamrat som ger värme och kärlek när man behöver den. Inuti denna lilla kanin finns nämligen en värmepåse som man kan ta ut och köra i mikrovågsugnen- När påsen är uppvärmd stoppar man sedan tillbaka den i gosedjuret, som sedan håller sig varm och mysig en lång stund. Det blir faktiskt extra mysigt att krama denna kanin när den är uppvärmd, särskilt på lite kallare dagar. Själva ytterfodralet kan tvättas i maskin på 40 grader, vilket är väldigt tacksamt då de flesta gosedjur kan bli lite smutsiga efter långvarig användning.

3. Nattou Lapidou Gosedjur

Denna kanin är urgullig och väldigt mjuk på ytan tack vare sin plysch-klädsel. Något vi gillar med denna gosekanin är att den är så pass “luftig”. Kaninen har inte lika mycket stoppning som många andra gosedjur vi testat, detta gör att den blir mycket lättare för det unga barnet att grabba tag om och gå runt med. Detta mjukisdjur finns även i stickade versioner, som är ännu lite snyggare. Dock föredrar vi plyschversionen då den är lite lenare mot huden.

4. Babblarna Gosedjur Diddi

Denna serie med gosedjur med tema babblarna utsågs till årets gosedjur för några år sedan, och vi kan förstå varför. Inte nog med att alla älskar babblarna, dessa mjukisdjur håller dessutom en bra kvalitet och kostar faktiskt inte speciellt mycket. Om man tittar på babblarna så vet man att de är både roliga och pedagogiska. Att ha ett eget litet gosedjur hemma ökar barnens kärlek till de små babblarna än mer.

5. Fisher-Price Giggles ‘n Growls Monster

Detta färglada monster väckte vår uppmärksamhet direkt när vi såg det första gången. Det skulle visa sig att det även väcker barnens nyfikenhet och leklust, stora som små. Även om detta gosedjur kanske inte är det allra snyggaste rent estetiskt sett så är den ändå väldigt omtyckt av barnen, och det är ju det allra viktigaste. Detta är ett gosedjur av god kvalitet, monstret känns hållbart trots dess många detaljer i olika material och färger. Vi gillar också det faktum att monstret låter när man kramar det, detta gör att de mindre barnen kan fortsätta förundras över den roliga lilla varelsen.

Tysta eller pratande mjukisdjur?

Vi har ovan valt ut några produkter som låter och några som inte gör det. Båda versioner har sina för och respektive nackdelar. Ett gosedjur som spelar upp ett ljud när man kramar den är ofta väldigt populärt bland yngre barn. Ljuden kan göra att barnets nyfikenhet väcks och att de får ut mer av att leka med gosedjuret. Samtidigt så tycker i alla fall vi att det kan vara befriande skönt med produkter som inte låter eftersom ljudfunktioner är ett allt mer vanligt förekommande fenomen bland leksaker i allmänhet.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se