Bästa GPS-klockan för barn: Bäst i test 2024

GPS-klockor

Tack vare modern teknik så har vi idag alla möjligheter att känna oss tryggare än någonsin. Med hjälp av gps-klockor så kan vi följa våra barns minsta steg och ständigt ha uppsikt över var de befinner sig. Att ha så stora möjligheter att ha kontroll kan dock även dock paradoxalt nog göra oss mer stressade än någonsin. Att ständigt kunna övervaka sina barn gör även att man måste fråga sig vad gränsen går. Vi har testat ett antal gps-klockor för barn som rätt använda kan vara ett bra verktyg för att underlätta i vardagen, och för att skapa trygghet både för oss föräldrar, men även för våra barn.

De bästa GPS-klockorna för barn 2024

Vi har granskat en mängd olika GPS-klockor, nedan har vi valt ut och recenserat de produkter vi tycker erbjuder de bästa lösningarna idag. En bra GPS-klocka för barn ska självklart vara driftsäker och precis i sin positionering. Både klockan och även tillhörande app måste vare lättförståelig och enkel att använda, även för barnet. Självklart måste själva hårdvaran vara tålig så att barnen kan fortsätta vara aktiva och lekfulla, utan att behöva vara rädda att klockan ska skadas.

Nedan har vi valt ut produkter i lite olika prisklasser så att det ska gå att hitta något för alla. Samtliga av produkterna vi har valt ut håller en god kvalitet och har mycket att erbjuda i relation till deras respektive prislappar.

Cmee Playtime

 • Snyggast design
 • Mängder av funktioner
 • Hög trygghetskänsla

Detta är en smartklocka som fungerar både som GPS-klocka och som mobiltelefon. Endast de nummer som programmeras in i klockans kontaktbok kan ringa upp klockan. Det känns på detta sätt tryggt att veta att endast kända kontakter, och inga andra, kan ringa upp ditt barn. Det känns även tryggt att kunna följa ditt barns gps-positionering med hjälp av en app. Man kan ställa in de zoner som barnet normalt sett vistas i. Om barnet lämnar någon av de förinställda zonerna så kan du som förälder omedelbart uppmärksammas på detta. På detta sätt behöver man inte kontrollera var barnet är utan får istället ett litet larm om barnet skulle lämna de förväntade områdena. Detta känns både tryggt och funktionellt i vardagen.

Denna smartklocka har en mängd olika funktioner och finesser. Många av funktionerna kommer du eller ditt barn kanske aldrig eller sällan att använda. Vissa av dem har dock blivit våra favoriter, och känns nu nästan omöjliga att klara sig utan. Denna produkt kan exempelvis användas som hälsoklocka och stegräknare, som kamera, väckarklocka och som hjälp i studierna med mera.

Denna klocka kan användas från 4 år och fyller en viktig funktion i att ge både dig och ditt barn trygghet. Perfekt att starta med innan barnet får en vanlig mobiltelefon! Produkten finns med flertalet olika färger på bandet (som för övrigt enkelt kan bytas ut).

North 13.5 GPS-klocka

 • Lågt pris!
 • Alla funktioner man behöver
 • Nödknapp

Detta är en riktig toppsäljare på marknaden för gps-klockor just för barn, och vi kan förstå varför. Till ett väldigt lågt pris får man en klocka som har de viktigaste funktionerna man vill åt när man skaffar en smartklocka av denna typ till sitt barn.

Denna gps-klocka har som de flesta andra modellerna på marknaden en app kopplad till sig. Via appen kan man som förälder följa var sitt barn befinner sig för stunden. Klockan fungerar även som telefon. Ditt barn kan ringa eller ta emot samtal från eller till något av de 10 nummer som kan programmeras in i klockan. Det känns även tryggt att det finns en särskild nödknapp på klockan, som när den trycks på, ringer upp larmcentralen vid en eventuell akuthändelse.

Precis som många andra klockor på marknaden kan man ställa in ett geografiskt område i appen. Om barnet lämnar området så larmar klockat till oss vuxna. En väldigt smart och bra funktion är även att klockan kan skicka ett sms till oss om vårt barn tappar eller tar av sig klockan.

Detta är ett utmärkt alternativ för er som vill ha en säker och bra gps-klockan men ändå inte betala en förmögenhet. Nackdelen med denna produkt är att den känns lite plastigare än många av de lite dyrare klockorna vi testat. Med tanke på det låga priset så tycker vi dock att kvaliteten är helt ok. En annan nackdel är att klockan bara garantera full funktionalitet med ett simkort från Telia. Har man denna operatör är ju detta dock inte ett problem, har man det inte skulle vi rekommendera att man tittar på någon av de andra klockorna här i listan.

Några saker att tänka på innan du gör ditt köp

Det finns många lite billigare GPS-klockor därute som är mer som leksaker som inte har den hållbarhet som behövs för att verkligen kunna användas i längden. Satsa därför hellre på kvalitet än enbart på ett lågt pris. Att köpa en allt för billig produkt kan bli dyrt i längden då den kan behöva bytas ut redan efter några veckor.

Om en GPS-klocka ska uppfylla sitt syfte så gäller det att den fungerar när det verkligen gäller. Satsa därför på en modell som har en lång batteritid. En bra klocka ska inte behöva laddas flera gånger per dygn. Idealt är det bäst om de håller ett par dagar utan laddning. En klocka som blir urladdad är ju inte värd mycket. För att en GPS-klocka ska tålas att användas dagligen så måste den också vara vädertålig. Klockan bör vara vattentät så att den kan bäras även när det regnar ute.

Ett annat tips är att man bör satsa på en klocka med enkla inställningar, och som inte har allt för många funktioner. Det kan vara lockande att satsa på en variant som utlovar en massa avancerade funktioner. Enligt vår erfarenhet så ställer alla dessa funktioner ofta bara till det. Allt för mycket funktionalitet gör att man blir förvirrad och det tar fokus från de funktioner som faktiskt kan vara till nytta.

Äldre recensioner

Cmee 2C GPS-klocka

 • Förvånansvärt bra
 • Enkel för barnet att använda
 • Tålig

Detta är en relativt billig gps-klocka som överraskar positivt. Trots att klockans pris är nästan hälften av många andra modeller på marknaden har den nästan alla de funktioner och finesser som finns hos de dyrare klockorna. Klockan kopplas upp mot en app så att föräldrarna kan interagera med klockan på de sätt som kan förväntas av en smartklocka för barn.

Förutom GPS-positionering erbjuder klockan stegräknare, kamera, chatt och möjlighet att ta emot samtal från kontakterna som är inprogrammerade i klockans kontaktbok. Denna klocka får ett stort plus för att den är så lätt att använda. Stora och tydliga knappar som är lättanvända även för yngre barn kombineras med en slitstark och oöm klocka. Denna produkt är vattentålig och tål att verkligen användas, varje dag.

Minifinder Nano GPS Säkerhetsklocka

Detta är det bästa alternativet om du prioriterar säkerheten över allt annat. Denna säkerhetsklocka fokuserar enbart på GPS-spårning och användarens välbefinnande. Minfinder Nano är inte en mobiltelfon såsom de andra produkterna på listan. Denna produkt kan därför inte användas för att ringa med, surfa med eller ta bilder med.

Denna säkerhetsklocka har en överlägsen gps-spårning med hög precision. Om GPS signalerna blir dålig (till exempel i en inomhusmiljö) har klockan även möjlighet att ansluta via tillgängliga WiFi- eller Bluetooth-nätverk. Unikt för denna klocka är även att den har pulssenor och fallsensor, vilket gör att den kan larma om något händer med bäraren.

Denna produkt är förmodligen den bästa man kan få tag på om man enbart ser till säkerhetsaspekten. Man får i detta fall välja bort de andra funktionerna som de flesta andra gps-klockorna på marknaden erbjuder. Nackdelen med denna produkt jämfört med de andra på vår lista är att Minifinder Nano GPS Säkerhetsklocka har ett högt inköpspris och att dess abonnemang kostar pengar löpande.

Xplora X5 Play GPS-klocka

 • Mycket tålig
 • Vattenresistent
 • Fokus på funktion och säkerhet
 • Sociala medier avstängda

Detta är en kompakt GPS-klocka som fungerar både som mobilklocka och gps-spårningsenhet. Detta är en av de mest tåliga GPS-klockorna vi testat. Tack vare att denna produkt är så robust och stryktålig så är den det perfekta valet för aktiva barn. Produkten är vattenavvisande och tål ett vattendjup på ned till 1,5 meter.

Till klockan hör en app som vi föräldrar kan installera på våra egna telefoner. Appen är kompatibel med både IOS och Android och möjliggör för dig att kunna följa var ditt barn befinner sig i realtid. Man kan i appen programmera in så kallade trygga zoner. När barnet lämnar någon av de inprogrammerade zonerna kan du som förälder få en notis i din mobil. Det känns tryggt att veta att man kommer få dessa notiser om något avviker från det normala. Tack vare att man vet att appen “larmar” vid avvikelser så kan man slappna av i vardagen. Det finns på detta sätt heller ingen poäng i att ständigt följa sitt barn genom appen, något som bara kan skapa onödig stress och oro.

Det känns även tryggt att bara registrerade kontakter kan ringa barnet. På detta sätt kan man känna sig trygg med att inga främlingar kommer ringa upp barnens klocka. Det känns också bra att det endast är vi som föräldrar som har möjligheten att lägga in dessa betrodda kontakter i klockan. Sociala medier kan inte nås via klockan, något som vi tycker är klokt med tanke på dess unga åldersgrupp.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se