Bästa gravidkudden: Bäst i test 2024

kvinna med gravidkudde

En bra gravidkudde kan vara en riktigt räddare. Som havande är det väldigt vanligt med smärta i allt i från nacke till rygg mage och vrister. En av av de saker man kan göra för att förebygga såväl som lindra dessa problem är att se till att man får rätt typ av avlastning när man väl sitter eller ligger ner.

De 5 bästa gravidkuddarna 2024

Vi har granskat och testat en mängd olika gravidkuddar som finns på marknaden idag. Nedan recenserar vi de fem produkter vi gillar allra bäst just nu. Faktorer som vi beaktat i vårt omdöme är exempelvis kvalitet och hållbarhet men även pris, utseende och ergonomi.

Vi har försökt välja ut produkter i lite olika prisklasser så att det ska finnas något för alla. I vår utvärdering har vi prioriterat de kuddar som även kan användas efter förlossningen till exempel som amningskuddar.

1. bbhugme Gravidkudde

gravidkudde
 • Gravid- och amningskudde
 • Toppresultat i flera olika tester
 • Snygg design
 • Bra och skonsamma materialval

Detta är en gravidkudde som fått toppresultat i många tester. Vi kan verkligen förstå varför. Detta är en produkt av högsta kvalitet som är genomtänkt in i minsta detalj, för att göra ditt liv som havande och nybliven mamma lite lättare. Denna produkt kostar mer än många alternativ, men vi tycker att den kan vara värd pengarna med tanke på att man får en så pass fulländad produkt.

Denna kudde är utvecklad av norska kiropraktorer i åtanke att ge stöd på de rätta ställena, och på så sätt motverka dålig belastning och värk. När man är gravid kan denna kudde verkligen vara din bästa vän. Kudden går bra att använda när man sitter eller i sängen eller soffan. Den avlastar bäcken, mage, korsrygg och knän, dessutom är den väldigt skön att vila sig mot rent generellt. Vi tycker också att det är positivt att kudden är så pass diskret och stilren. Man behöver inte skämmas för att ha denna kudde liggande framme i soffan.

När det lilla barnet väl kommit till världen kan man använda denna kudde som amningskudde. Något som så klart kan motivera det högre priset då man kan få ut en relativt lång livslängd av denna produkt. När man ammar så knyter man kudden runt kroppen vilket gör att den känns väldigt stabil och säker men även avlastande för dig som mamma.

Något vi också gillar med denna gravidkudde är det faktum att man ansträngt sig för att använda så skonsamma material som möjligt. Trots det går överdraget att tvätta i maskin i 40 grader.

2. Doomoo Amnings- & Gravidkudde

 • Mångsidig
 • Prisvärd
 • Hög kvalitet
 • Mycket skönt bomullsöverdrag
 • Känns mjuk och ger stadga på samma gång

Doomoos kudde är verkligen en fullträff både vad det gäller funktion men även pris. Kudden är minst sagt prisvärd med tanke på att det är en relativt stor och kvalitetsmässigt påkostad kudde som kan användas både under graviditet och vid amning.

Denna kudde känns genomtänkt och gedigen rakt igenom. Kudden har fått förstaplats i flera olika tester. Detta är en produkt som ger bekvämare sitt- och liggställning, något som på lång sikt kan skydda kroppen från dålig belastning som annars riskerat att ge smärta och minskad rörlighet.

Detta är en produkt som är framtagen av barnmorskor i syftet att hjälpa till att motverka sömnproblem under graviditeten, eller problem med bäckenbotten. Kudden är dock bekväm för alla att använda, och kan användas för att förebygga problem redan innan de uppstår.

Denna kudde har ett mjukt och skönt överdrag av bomull. Stoppningen har en perfekt balans mellan mjukhet och stöd. Något som är bra med denna produkt är också att den kommer kunna ha ett lång liv, då man även kan använda den när barnet ska lära sig att sitta själv.

Doomoo Amnings- & Gravidkudde finns att köpa med ett flertal olika färger på överdraget.

3. Petite Chérie Gravidkudde

 • Stor och lång
 • Väldigt formbar
 • Gör det skönt att sova på sidan
 • Snygg design, finns i flera olika färger

Detta är en bra och skön gravidkudde från omtyckta tillverkaren Petite Chérie. Det första som slår en när man ser denna gravidkudde är hur lång den är. Längden gör att man får skön avlastning längs hela kroppens längd när man ligger med denna kudde i sängen eller soffan. Kudden är faktiskt så skön att några av våra testpersoner här på redaktionen berättar att de använt kudden att sova emot även efter graviditeten.

Denna kudde är i mellanprisklassen, den är inte riktigt lika kvalitativ som många av de dyrare kuddar man kan hitta på marknaden. Dock tycker vi att denna produkt har en bra balans mellan kvalitet och pris. Om man har ont i exempelvis rygg och bäcken (som ju är väldigt vanligt under graviditeten) så kan vi rekommendera att man testar att sova med denna kudde.

Något vi gillar med denna produkt är hur formbar och följsam den är. Det är mycket enkelt arrangera denna kudde i sängen på ett sätt som passar just dig.

4. JLY Star

 • Billig
 • Bra funktion
 • Väldigt mjukt överdrag

Detta är den den bästa billiga kudden vi testat. Av naturliga skäl är denna produkt rent kvalitetsmässigt i en annan klass än de lite dyrare kuddarna på marknaden. Söker man en riktigt billig kudde som gör sitt jobb så kan vi varmt rekommendera gravidkudden från JLY.

Detta är en enkel men kompetent kudde som avlastar mage, rygg och nacke för den som är gravid. Kudden är väldigt formbar, det är lätt att få den att anta den form man vill ha, den anpassar sig efter kroppen när man ligger mot den. Själva överdraget är i väldigt mjukt bomullstyg, något som gör att den är väldigt mysig att ha i sängen.

5. NG Baby Gravidkudde Dandelion

 • Svensktillverkad
 • Formar sig efter kroppen
 • Kan användas som sittkudde efter graviditeten
 • Fin att ha framme

Detta är en svensktillverkad gravidkudde av högsta kvalitet från välkända tillverkaren NG Baby. Som alltid levererar de bra produkter, denna kudde är inget undantag. Denna kudde är fylld med styrolitkulor, vilket visar sig vara ett väldigt bra materialval då kudden formar sig kring kroppen på ett nästa magiskt sätt när man ligger mot den. Det faktum att denna kudde formar sig så bra mot kroppen gör att den är bekvämare än förmodligen de flesta andra gravidkuddar vi testat.

Något vi särkilt gillar med just denna kudde är dess överdrag. Kudden har en väldigt fint och gulligt tyg med maskrosor på. Denna kudde ser både mysig och fin ut när den ligger i sängen eller soffa.

Vi gillar produkter som har en lång livslängd, därför är vi glada att denna kudde kan användas även efter graviditeten, något som gör den mer prisvärd och som är bra för miljön. När bebisen väl har kommit till världen blir denna kudde ett alldeles utmärkt sittstöd.

Äldre recension

Umami Dreamgenii

 • Designad för liggställning på din vänstra sida
 • Bästa ställningen för dig och ditt ofödda barn
 • Förhindrar att man rullar över på rygg i sömnen
 • Mjukt tyg

En gravidkudde från Umami som är speciellt framtagen för att ge stöd i rygg, knän och i svanken när man är gravid och behöver vila. Kudden är också designad för att man ska ligga på vänster sida, eftersom det är den sida som ger bäst stöd för dig och din bebis.

Denna kudde är faktiskt riktigt skön att ligga på, det känns att den avlastar på precis rätt ställen. Den känns även väldigt trygg och stabil då den hindrar från att man rullar över på rygg medan man sover.

När barnet väl har kommit kan man istället använda denna produkt som amningsstöd, något som gör den än mer prisvärd i långa loppet. När den används som gravidkudde hjälper den även till att öka blodflödet i kroppen, något som är bra för både dig och din lilla bebis.

Denna kudde är enkelt i både sitt utseende och materialval, dock så är detta inget som stör utan snarare något som ökar känslan av att detta är en riktigt bra bruksprodukt.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se