Bästa gungan: bäst i test 2020

En gunga är ett roligt tidsfördriv som kan förgylla vardagen. Att gunga kan även vara nyttigt för barnet, genom att gunga tränar man sin motorik, men det kan även ge viss motion. Att gunga kan även vara ett av de många saker i livet som ger barnet självförtroende. I början kan det vara läskigt att sätta sig på gungan men allt eftersom barnen utmanar sina rädslor upptäcker han eller hon att det inte var så farligt. Genom att gunga blir man mindre rädd för fart och rörelse, vilket man har nytta av i andra aspekter i livet. Genom att själv kontrollera gungandet får barnet en positiv tro på sin egen förmåga att göra saker.

De bästa gungorna 2020

Vi har testat och granskat en mängd olika typer av gungor. Nedan recenserar vi några utvalda gungor som vi gillar allra bäst just nu. För att komma med i vår lista krävs att gungan är säker och hållbar. Det krävs även även att de känns som de kommer hålla över tid då vi inte gillar att köpa nya produkter i onödan. Vi har tagit fram de gungor vi tycker är bäst i olika kategorier. Alla gungorna har dock de gemensamt att de är relativt prisvärda, man får mycket gunga för pengarna helt enkelt. Det ska dock också sägas att den bästa gungan är en gunga som barnet gillar och kommer använda mycket. Därför kan det vara en god ide att involvera barnet när man väljer gunga.

Bästa standardgungan: Hörby Bruk Gungsits i plast

Gungan från svenska Hörby Bruk är en riktigt trotjänare som kommer till ett riktigt bra pris. Detta är en väldigt enkel men robust gunga som kommer hålla i många år framöver. Det bästa av allt är att gungan har ett riktigt bra pris. Denna gunga har fyra fästpunkter vilket gör att den känns stabilare än de gungor som bara har två. En annan positiv egenskap är att repen är väldigt enkla att justera i höjdled. Denna gunga har UV-skydd vilket gör att den inte bleks i solen, något man ofta ser på andra gungor.

Bästa gungan för flera: Hörby Bruk Kompisgunga avlång

Detta är en gunga barnen verkligen älskar. Tack vare sin storlek kan flera barn dela glädjen och sitta samtidigt på gungan. Gunga känns riktigt säker och stabil och klarar av en belastning på upp till 150 kg. Sittandes får flera barn rum i gungan samtidigt. Man kan även testa att ligga i gungan, väldigt roligt både för barnen och för oss vuxna som tittar på! Själva sittområdet består av ett finmaskigt näst som släpper igenom regn och fukt, väldigt praktiskt.

Bästa inomhusgungan: Done By Deer Trägunga

Detta är en gunga som är avsedd för inomhusbruk. För de som har högt i tag och gott om plats är en inomhusgunga för barnen rena drömmen. Tänk att kunna gunga närsomhelst oberoende av väder och vind. Rent designmässigt är detta den läckraste gungan vi testat. Gungan har en härlig retrodesign som verkligen passar bra i nästan vilken inredning som helst. Denna produkt har ett bra stöd runtomkring vilket gör att barnet sitter stadigt på plats i gungan.

Bästa snurrande gungan: Hörby Bruk Tallriksgunga

Detta är en stabil och säker CE-märkt tallriksgunga från Hörby Bruk. Denna gunga är väldigt omtyckt av de barn vi testat den med och vi kan förstå varför. Gungan är stabil och skön och sitta på. När man gungar kan den snurra runt sin egen axel. Detta är en gunga som är byggd för att hålla, den tål UV-ljus bra vilket gör att man kan ha den utomhus i många år innan den börjar se sliten ut.

Billigast: Plasto Gunga komplett med rep

Detta är en billig gunga vi verkligen kan rekommendera. Trots ett pris kring hundralappen så får man en hållbar gunga av bra kvalitet. Vad vi kan bedöma är detta en robust gunga som håller även vid vildare lek. Exakt hur länge de kommer hålla när den hänger utomhus är svårt att säga men med tanke på att både plast och rep är tjocka så tror vi detta är en gunga som kommer kunna användas lång tid.