Bästa handvärmarna för barnvagnen: Bäst i test 2024

Under en stor del av året är det så pass kallt ute att man lätt blir frusen om händerna om man inte har handskar eller vantar på sig. Om man är ute och promenerar med barnvagn så kan det vara speciellt smidigt att ha ett par handvärmare som är fastsatta och klara vid vagnens handtag.

De 5 bästa handvärmarna 2024

Vi har granskat en mängd olika handvärmare för barnvagnar som finns på marknaden idag. Nedan recenserar vi de fem produkter vi gillar allra bäst just nu. En bra handvärmare ska självklart vara varm och skön att ha händerna i. Den ska hålla kyla och vatten borta. Självklart ska den även hålla så god kvalitet att den går att använda under många säsonger framöver. Vi har valt ut produkter ur lite olika prisklasser så att det ska finnas något för alla. Klicka gärna på länkarna till respektive butik för att läsa mer om de olika produkterna.

1. Stokke vagnvantar

Stokke brukar göra produkter för barn och föräldrar av god kvalitet. Dessa vagnvantar är inget undantag från den principen. Detta är ett par riktigt värmande väntar som känns mysiga att ha på sig när det är kallt ute. De är fodrade på insidan med mjukt fleece och klädda med äkta fårskinn längs öppningarna. Fårskinnet höjer verkligen upplevelsen, det känns mjukt och lyxigt att ta på sig vantarna och skinnet ser till att ingen värme släpps ut. Tyget på utsidan är väldigt effektivt på att hålla kyla borta och på att stöta bort vatten. Detta är ett par riktigt bra vantar av hög kvalitet som dessutom är snyggare än många andra produkter vi testat. Det går smidigt att fästa vantarna vid handtaget på barnvagnen så att man inte tappar bort dem.

2. Bozz Handvärmare Lammskinn långhårigt

Detta är ett par riktigt exkluxiva och fina hanvärmare från Bozz. Med dessa på under vinterpromenaderna kan man i alla fall vara helt säker på att man inte kommer frysa om händerna. Insidan är klädd med lammull från Nya Zeeland. Att stoppa i händerna i vantarna känns oerhört mjukt och behagligt, det är nästan så att vi vill använda dem även när utomhustemperaturen inte kräver det. Utsidan är tillverkad av vattenavstötande nylon, något som gör att de håller sig varma och torra men även gör att de är lätta att rengöra.

Detta är en riktigt bra produkt för dig som vill ha det allra bästa. Textilierna i vantarna är Öko-tex certifierade. Om du kan tänka dig att betala lite extra för en produkt med hög kvalitet så kan vi rekommendera att du väljer dessa barnvagnsvantar från Bozz.

3. Nordlys Handvärmare Lammskinn

Vi blev riktigt glada när vi hittade denna produkt från Nordlys. Den är något så otroligt som en bra hanvärmare med äkta lammskinn till ett lågt pris. De andra produkterna vi sett som har lammskinn på insidan eller i öppningarna har alla kostat flera hundralappar mer än denna produkt, så den är verkligen ett bra och billigt alternativ.

Denna handmuff fäster man enkelt runt barnvagnshantaget med hjälp av stora och smidiga tryckknappar. Sedan är det enkelt att bara stoppa in händerna i den varma och mjuk insidan när det är dags att köra vidare. En förvånansvärt billig och bra produkt!

4. Bjällra Of Sweden Handmuff

En hel del hanvärmare för barnvagnar är i ärlighetens namn inte speciellt snygga, därför tyckte vi det var roligt när vi hittade en kollektion med olika barnvagnsvantar från svenska tillverkaren Bjällra of Sweden. Denna kollektion har flertalet olika väntar med olika färger och mönster. Alla versionerna har det gemensamt att de sticker ut från mängden av alla andra lite tråkigare hanvärmare som finns på marknaden. Bjällra of Swedens vantar är snygga med sin kaxiga design och livfulla mönster. Förutom sitt fina utseende är dessa väntar även väldigt praktiska. De går enkelt att fästa på barnvagnshandtaget. Självklart är vanarna även bra på att hålla dina händer varma. Vi gillar speciellt de mjuka och sköna muffarna som pryder öppningen till vantarna.

5. Nordic Crown Space Handvärmare

Detta är förmodligen de mest praktiska handvärmarna vi har testat så här långt. Dessa vantar är kanske inte de snyggast vi sett, men de är heller inte fula. De är trots sin stora storlek relativt diskreta eftersom de kommer i snygg svart eller grå färg. Tack vare att de är så pass stora så är de rymliga och sköna på insidan. Själva insidan är fodrad med mjuk bomull som både känns skönt och är värmande mot händerna.

Dessa handvärmare är enkla att fästa på barnvagnens handtag så att de sitter stadigt på plats där man behöver dem. Själva utsidan är klätt med ett tåligt material som håller kylan på utsidan samt stöter bort vatten till hundra procent. Om man är frusen av sig och vill ha ett par handvärmare som är riktigt varma men även bekväma så är detta enligt oss ett av de bästa valen man kan göra!

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se