Bästa hoppgungan: Bäst i test 2024

hoppgunga

Vi har gått igenom, samt testat, ett stort antal hoppgungor på marknaden. Vi kan konstatera att det skiljer sig en hel del i kvalitet mellan olika märken och modeller. Nedan presenterar vi fem stycken gungor som vi anser är bland de bästa just nu. Samtliga gungor vi rekommenderar håller bra standard och är säkra. Vi har försökt få med gungor ur olika prisklasser. Som vanligt gäller att de lite dyrare gungorna generellt sätt har bättre kvalitet och hållbarhet.

De 5 bästa hoppgungorna 2024

1. Skip Hop Explore & More

Hoppgunga
 • Roligast
 • Massor av underhållning och interaktivitet
 • 360 graders rörelseförmåga
 • Har sin egen ställning

Skip Hop Explore & More är hoppgungornas hoppgunga. Detta är hoppgungan för dig som vill aktivera din bebis med alla stående medel. Detta är en smart hoppgunga som stimulerar och uppmuntrar din bebis med hjälp av ljud och ljuseffekter. Gungan räknar antalet hopp, varje gång bebisen passerar 100 hopp så kommer ljuseffekter och ljudeffekter i form av applåder. Hela greppet är innovativt och väldigt roligt både för bebisen men även för oss vuxna som bara kan observera hur glad denna gör bebisen.

Denna hoppgunga gör verkligen att bebisen vill hoppa och skutta, och det är inte bara på grund av ljus- och ljudeffekterna. Gungan är väldesignad och ger mycket studs, positivt är även att bebisen kan röra sig 360 grader för att utforska sin omgivning. Den stora rörligheten gör gungan mycket roligare än andra fixerade gungor. Med hoppgungan kommer en mängd leksaker som kan placeras längs med hela kanten på gungan, och som barnet kan interagera med. Leksakerna är väldigt roliga och kan få vilken bebis som helst att skratta av lycka. Leksakerna har lite olika funktioner, vissa av dem hoppar till exempel i takt med bebisen. Med tanke på att så många tillbehör ingår så är detta en gunga som är nästan omöjlig att tröttna på. Det finns alltid något nytt att utforska eller återuppleva.

2. Bozz Hoppgunga

 • Förvånansvärt lågt pris
 • Slitstark
 • Stabil

Bozz har lyckats ta fram en bra gunga som de säljer till ett väldigt överkomligt pris. Tack vare att de lyckats pressa priset så lågt är detta idag en av de populäraste hoppgungorna. Bozz Hoppgunga finns nu i en mängd olika färger och mönster, så att kan få en någorlunda unik version av storsäljaren som idag finns i många hem. Detta är en väldigt enkel gunga utan några som helst spektakulära detaljer. I sin enkelhet har den dock allt man kan begära, den är slitstark, den är säker och den är billig.

Bozz Hoppgunga ska enligt tillverkaren passa i de flesta dörröppningar, eftersom det finns så många nöjda kunder runt om i landet tvivlar vi inte en sekund på detta. Själva selen som man sätter barnet i har en dragkedja på baksidan som bara är att dra ner när man vill lyfta upp barnet igen.

3. Hauck Jump Hoppgunga

 • Bra studs
 • Stilren
 • Prisvärd

Detta är en gunga av god kvalitet till ett bra pris som är designad för att aktivera ditt barn. Det är mycket studs i gungan vilket de allra flesta barn älskar. En detalj vi verkligen gillar med denna gunga är hur lätt den är att installera. Jump har ett klämfäste som du enkelt klämmer fast i dörrkarmen, man slipper på så sätt krånglet med att borra eller liknande.

Längst fram på gungan finns gott om plats för barnets egna favoritleksaker. Detta är en enkel gunga som inte gör så mycket väsen av sig. Den höga kvalitén i kombination med det relativt sett låga priser talar dock sitt tydliga språk.

4. Graco Bumper Jumper hoppgunga

 • Snygg
 • Säker
 • Prisvärd

Detta är en gullig hoppgunga som är lätt att montera i vilken dörrkarm som helst. Denna produkt har en rejäl fjäder och säkerhetsrem som gör att man kan känna sig helt trygg med att låta sitt barn hoppa upp och ner i gungan, så länge barnen inte växer ur maxvikten på 11 kg så klart. Framför barnet finns en lekbricka där man kan ställa diverse leksaker. Två mjukisdjur kommer med på köpet.

Vi gillar verkligen tyget i denna gunga, både dess mjuka känsla men även dess snygga motiv. Positivt är också att det är enkelt att ta bort och lätt att tvätta. Om man vill ha en prisvärd, snygg och enkel gunga så har man hittat rätt.

5. Hauck Jump Around Hearts Aktivitetsgunga

 • Billig
 • Full rörlighet i sidled
 • Många roliga leksaker

Detta är en aktivitetsgunga som precis som konkurrenten, Skip Hop Explore & More, kan snurras i 360 grader och som innehåller en massa stimulerande leksaker. Precis som det finns likheter med nyss nämnda konkurrent finns det även stora skillnader, priset till exempel. Priset för denna gunga är faktiskt mindre än hälften av det för Skip Hop Explore & More, så tycker man att denna gunga duger lika bra så finns stora pengar att spara. Självklart går kvalitén i de två gungorna inte riktigt att jämföra. Hauck Jump Around Hearts är betydligt plastigare än konkurrenten, dess aktiveringsleksaker är inte heller alls lika avancerade. Med det sagt så skulle vi ändå säga att detta är en bra gunga, särskilt då om vi tar in det faktum att dess pris är relativt lågt.

Det som är bra med denna gunga är att att barnet kan hoppa runt fritt i alla riktningar. Positivt är även att gungan har sin egen ställning så att man slipper hänga upp den, på så sätt kan man även placera den precis där man önskar, oberoende av dörrkarmar med mera. Aktivitetsleksakerna på denna gunga ger ifrån sig både ljus och ljud, till barnets stora glädje. Förutom att vara roliga så har leksakerna även ett väl genomtänkt syfte i att få ditt barn att aktivera sig.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se