Bästa interaktiva dockan för barn: Bäst i test 2024

Docka bäst i test

Att leka med dockor är något som barn gjort sedan urminnes tider. Idag är dockorna avancerade och kan innehålla en mängd funktioner som gör dem än mer spännande att leka med. Tack vare inbyggda finesser så blir det lättare för barnen att interagera med sin docka. När barnen leker på detta sätt får de möjlighet att utveckla sin kreativitet, empati och även sin kommunikationsförmåga.

De 5 bästa dockorna 2024

Vi har testat och granskat en mängd olika interaktiva dockor för barn. Nedan har vi valt ut de fem produkterna vi gillar allra bäst just nu. Vi har valt ut produkter som håller en hög kvalitet i förhållande till pris. Samtliga av produkterna nedan är tåliga och mycket omtyckta av barnen. Vilken produkt som är rätt för dig och ditt barn beror delvis på vilken prisklass ni är ute efter. Följ gärna respektive länk för att läsa mer om produkterna hos respektive butik.

1. New Born Baby Docka

 • Kan dricka och kissa
 • Roligast att leka med
 • Många tillbehör
 • Hög kvalitet

New Born Baby erbjuder en docka som är mycket söt att titta på och även rolig att leka med, både bland de mindre och större barnen. En stor fördel med just denna docka är att man får med en mängd tillbehör på köpet. Tillbehören ger ett mervärde och gör att det blir roligt att leka längre med med dockan.

Detta är en avancerad docka som kan äta och kissa. Dockans funktioner gör att den blir verklighetstrogen och spännande att leka med. De flesta barn tycker att det är roligt att göra som vi vuxna gör. Att få mata sin alldeles egna docka och även byta blöja på den innan det är sängdags är det därför många som tycker är spännande.

Detta är en av de bästa dockorna vi testat. Dockan har ett tilltalande och verklighetstroget utseende. Även om dockan kostar lite mer än många av budgetmodellerna på marknaden så tycker vi helt klart att det är värt att spendera någon eller några hundralappar extra för att få en kvalitetsprodukt som denna.

2. Skrållan Pim Pratande Docka

 • Högsta kvalitet
 • Talande docka
 • Säker och fri från farliga ämnen

Detta är en talande docka av absolut högsta kvalitet för alla som är beredda att betala lite extra för att få det allra bästa. Det som slår oss direkt när vi tar på denna docka är hur mjuk och behaglig den är att krama. Varenda detalj på Skrållan Pim Pratande Docka håller hög kvalitet, detta är därför en docka som kommer kunna vara med barnen under många år. Tack vare att dockan är tålig för slitage så tål den att lekas med dagligen. Denna docka kan prata, något som gör att barnets förmåga för kommunikation kan stimuleras.

Detta är en säker och ren produkt som man kan känna sig trygg med att låta barnet leka med. Materialvalet är helt fritt från BPA och ftalater. Skrållan har även mängd andra dockor med olika utseenden men med samma hög kvalitet.

3. Bayer Design First Words Baby Docka

 • Gullig docka
 • Lågt pris
 • Mängder av underhållande funktioner

Detta är en mycket mångsidig liten docka som tack vare sina funktioner kommer kunna erbjuda ett oändligt antal roliga lektimmar. De flesta barn tycker att det är roligare att leka med dockor som går att interagera med på ett eller annat sätt. Detta har tillverkaren Bayer Design tagit fasta på när de utvecklade denna lilla prisvärda docka. First Words Baby har hela 24 stycken inbyggda funktioner som gör att det känns som man tar hand om en verklig bebis när man man leker med den.

Denna docka kan göra olika läten beroende på vad du gör med den. Dockan kan också blinka med ögonen, något som såklart gör att den känns levande och närvarande i leken.

Detta är en av de billigare dockorna på marknaden. Trots sitt låga pris så kan denna produkt tävla med betydligt dyrare produkter, åtminstone vad det gäller underhållningsfaktor. Med på köpet får man kläder samt napp och nappflaska.

4. Cloudberry Castle Docka Frida 40 cm

 • Prisvärd
 • Fin med färgglada kläder
 • Tålig och kvalitativ

Cloudberry Castle har en hel del prisvärda och bra produkter för barn och lek. När vi testade denna docka gjorde den oss lyckligtvis inte besvikna. Denna lilla docka har ett pris som är betydligt lägre än många av konkurrenternas motsvarande modeller. Trots sitt relativt billiga pris så känns det inte som att tillverkaren har sparat in på kvalitén nämnvärt.

Denna docka känns väldigt hållbar och säker, utan delar som skulle kunna lossna. Dockan är interaktiv på så sätt att den ger ifrån sig ett drickande ljud när man för den medföljande nappflaskan till munnen. De interaktiva ljuden upplever vi gör att dockan blir betydligt mer intressant bland de yngre barnen. När man kittlar dockan under fötterna så skrattar hon behagligt.

Detta är ett mycket bra val om du vill ha en bra docka som inte kostar allt för mycket i inköpspris. I paketet finns allt som behövs för att komma igång och leka. Ett plus för de fina färgglada kläderna som medföljer.

5. Missminime

 • Lätt att hitta en unik docka
 • Fint hår
 • Verklighetstrogen

De verklighetstrogna dockorna från Missminime har blivit allt populärare på senare tid. Vi kan efter att ha testat dockan verkligen förstå varför. Missminime har som vinnande koncept att man kan ebjuda en mängd olika versioner av sina dockor så att användaren ska kunna hitta en docka som liknar sig själv, om man så önskar. Det faktum att det finns så många varianter av denna docka gör att man förmodligen kommer kunna ha sina alldeles egen unika docka även om lekkamraterna leker med dockor av samma märke.

Förutom att tillverkaren erbjuder dockor med en mängd mångfald vad det gäller exempelvis hudfärg, hårfärg och ögonfärg så har man även lyckats med att skapa en verklighetstrogen docka. Tack vare dockans mjuka kropp så känns det nästan som att det är en verkligen liten människa man kramar. Dockans armar och ben är ledade så att de beter sig precis som en verklig människas kropp.

På köpet med denna docka får man med en basuppsättning med kläder och tillbehör. Varenda detalj på dockan känns genomtänkt och kvalitativ. Håret går att borsta och styla, så länge man är någorlunda försiktig så håller sig håret i samma fina kvalitet över lång tid.

Hur utsåg vi vilken docka som blev bäst i test?

Att utse de allra bästa dockorna var ingen enkel match. På marknaden finns det idag en uppsjö med olika tillverkare av dockor. Att testa alla dockor som finns var en omöjlighet, därför fick vi inför detta test gå in för att göra ett urval av de bästa dockorna. Till vår hjälp har vi läst omdömen lämnade av kunder men även recensioner gjorda av andra tidningar och sajter. När vi skapat en lista med ett antal populära dockor var det dags för oss själva att testa vilka produkter vi tyckte bäst om.

Vi har i vårt test lagt stor vikt på kvalitet och hållbarhet. En docka för barn måste självklart vara säker och hålla även om man leker intensivt med den. Förutom att våra utvalda dockor skulle hålla en hög kvalitet så var det även en nödvändighet att de skulle locka till lek. Vi har valt ut de enligt oss bästa produkterna som är realistiska och som har funktioner som lockar till lek och interaktion.

Se gärna även vår artikel om bästa docksängen.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se