Bästa käpphästen: Bäst i test 2024

Käpphästen är en leksak som funnits med i många generationer nu. Man kan säga att käpphästen alltid varit populär, vi är väl många som haft en käpphäst hemma i lekrummet när vi var små. På senare år har något dock hänt, käpphästens popularitet har skjutit i höjden, både bland barnen men även bland vuxna. Det är något så speciellt med fenomenet käpphäst att till och med vuxna människor blir som barn igen när de får skutta runt med sin käpphäst. Idag kan man till och med tävla i käpphästridning.

De 6 bästa käpphästarna 2024

Vi har granskat och testat en mängd olika käpphästar. Nedan recenserar vi de sex käpphästarna vi tycker allra bäst om just nu. En bra käpphäst måste vara robust och stabil, den ska ju trots att tåla att springas runt med. För att käpphästen ska kännas säker för barn att använda så måste pinnen vara i princip omöjlig för ett barn att bryta av. Själva huvudet bör även det vara tåligt, man vill ju inte att några bitar ska kunna lossna. Självklart måste en käpphäst även ha ett fint, roligt eller verklighetstroget utseende så att det finns något som lockar till mängder av lek.

1. Cloudberry Castle Käpphäst

Detta är enligt oss en av de mest prisvärda käpphästarna man kan hitta just nu. Till ett relativt lågt pris får man här en riktigt fin käpphäst av bra kvalitet som tål att lekas med.

Denna käpphäst från Cloudberry Castle håller en hög kvalitet och ser bra ut. Modellen finns dessutom att köpa i flera olika färger och utföranden. Denna häst har fina detaljer som bidrar till lekglädjen. Exempelvis har hästen ett träns som man kan hålla tag i när man leker. Ett plus även för den fina fylliga manen och den mjuka sköna pälsen.

2. Teddykompaniet käpphäst

Detta är en av de mest kvalitativa käpphästarna vi stött på. Självklart finns det även handgjorda käpphästar för de riktiga proffsen, men de går på flera tusen kronor. Detta är en käpphäst av väldigt god kvalitet som ändå har ett överkomligt pris och som man vågar låta barnen leka med hur mycket de önskar.

Något vi speciellt gillar med denna produkt är hur man lagt mycket omsorg vid alla detaljer. Tack vare fin grimma och man så får man med hjälp av lite fantasi känslan av att det är en riktig häst man rider på. Själva huvudet är fint med många detaljer, det är också väldigt välstoppat och mjukt.

3. Lilla Gubben Käpphäst

Detta är en bra käpphäst som finns att få tag på till ett låg pris. Lilla gubben från Pippi Långstrump är så klart en populär käpphäst som går hem hos de flesta barnen. Käpphästen är 75 cm lång och har ett mjukt och stort huvud av stoppat tyg och garn.

Med tanke på hur billig denna käpphäst är kan man inte annat än vara nöjd för den kvalitet och stora mängd lekglädje man får för pengarna!

4. Käpphäst 95 cm

Detta är en traditionell käpphäst som ser ut ungefär så som man förväntar sig att en käpphäst ska se ut. Huvudet på denna häst är så lik en riktig häst man kan komma i leksaksform. Denna fina käpphäst finns i tre olika versioner beroende på vilken färgnyans man vill ha på sin häst.

Som hörs i namnet är denna käpphäst 95 cm och passar till de flesta barn, stora som små. Trots att denna käpphäst har ett lågt pris så känns den kvalitativ. Även om det finns andra käpphästar där ute med lite mer spännande utseende så har vi märkt att den traditionella käpphästen trots allt oftast är den mest populära. En detalj som gör denna produkt särskilt rolig att leka med är att hästen ger ifrån sig ljud när man tar på dess öra!

5. Kids Concept Neo Käpphäst Mammut

Detta en riktigt fin käpphäst i form av en Mammut. Med tanke på hur fin den är så trodde vi priset skulle vara högre. Trots att de är en av de häftigare käpphästarna vi hittat så är priset faktiskt ett av de lägsta. Kids Concept har lyckats riktigt bra med att ta fram en billig produkt som känns hållbar och som dessutom är riktigt snygg. Själva huvudet är mjukt och riktigt fräckt, den sticker ut från mängden av vanliga käpphästar!

6. Playfun Käpphäst Enhörning

Enhörningar är som bekant väldigt populära figurer bland barn. Varför därför inte glädja dem lite extra med hjälp av en käpphäst i form av just en enhörning. Som sig bör har denna enhörning ett fint horn i pannan, det är dessutom glänsande och alldeles glittrigt! Något som sticker ut på denna fina leksak är även den regnbågsfärgade manen. Själva käppen är heller inte mindre spektakulär den har ett fint färgmönster och glänsande färger på sig. Denna käpphäst är ett måste för de små flickor eller pojkar som är förtjusta i enhörningar.

Sporten Käpphäst

Ja Käpphäst är alltså numera en officiell sport i Sverige. Detta är en väldigt populär sport bland både barn och vuxna. Käpphäst sägs faktiskt vara en av de sporter som växer allra snabbast just nu. Många vanliga ridklubbar har nu startat upp undersektioner för just käpphästsporten. I Fruängen i Stockholm har faktiskt Sveriges första käpphästarena öppnat upp. Hur den unga sport kommer utvecklas framöver i Sverige och även internationellt är inte helt lätt att bedöma i dagsläget. Vi följer utvecklingen med spänning!

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se