Bästa kassaapparaten för barn: Bäst i test 2024

kassaapparat leksak

De flesta minns säkert att man lekte affär i barndomen. Att leka affär är fortfarande något som barn tycker är väldigt roligt än idag. Ofta är det bara fantasin som sätter gränserna och man kan göra de flesta objekt till varor som kan säljas till sina lekkamrater. För att stimulera barnen till roliga och utvecklande lekar så är det så underlättar det så klart alltid med bra rekvisita. Att köpa en kassaapparat i leksaksform är något som sätter fart på leken. Att leka affär känns genast lite mer verklighetstroget när man har en alldeles egen kassaapparat att ta emot betalningen med.

När man leker affär får man chans att utveckla sina sociala förmågor. Leken kan också utveckla finmotoriken. När barnen blir lite äldre kan de även träna sig på att räkna när de ska betala för sina påhittade inköp i affären.

De 6 bästa kassaapparaterna för barn 2024

Vi har gått igenom ett antal kassaapparater för barn. Nedan har vi tagit fram de sex produkterna vi tycker bäst om just nu. En bra kassaapparat för barn ska vara robust och hållbar så att den tål att lekas med. Självklart måste leksaken även vara rolig inspirera barnen till lek. Samtliga av nedan maskiner är fina och färgglada och har många roliga detaljer som gör att leken känns verklig.

1. Liewood Buck Kassaapparat

Detta är en klassisk kassaapparat i trä, något som gör ett den förtjänar en topplacering i vår topplista. Detta är nämligen en väldigt kvalitativ produkt som man kan behålla hur länge som helst. Kassaapparaten är oöm och tål att lekas med utan att den riskerar att går sönder.

Vi gillar verkligen den gulliga designen på denna produkt De små trämynten som medföljer är dessutom bedårande. Man får även ett tillhörande bankkort, även det av trä. Kassaapparaten är kvalitativ och har alla de knappar man kan önska sig för att kunna leka realistiska lekar.

2. Fisher-Price Kassaapparat

Detta är den klassiska kassaapparaten från välkända tillverkaren Fischer Price. Detta är förmodligen den mest populära kassaapparaten för barn, just därför att barnen tycker att den är så rolig att leka med. Denna apparathar en mängd färgglada knappar och roliga funktioner. Trots att den har ett relativt lågt pris så känns den väldigt hållbar och tålig, något som så klart är en fördel när man har leksugna barn i huset. Medföljer gör de roliga mynten i olika valörer. Mynten stoppas ner i de olika springorna i kassaapparaten när man tar betalt. När man drar i spakarna faller mynten ner i kassan, och kan fås ut igen genom att öppna kassalådan. Detta är en bra leksak som inspirerar till roliga lekar.

3. Kids concept Kassaapparat

Detta är förmodligen den finaste kassaapparaten för barn som vi sett. Detta är en riktigt gedigen och supercharmig leksak i trä. Kassaapparaten har många fina detaljer såsom knappar i olika storlekar och färger, medföljande kortläsare och kvittorulleshållaren. Denna kassaapparat här även en liten gullig black board på toppen där man kan skriva sina uträkningar eller priser.

Detta är en kassaapparat av högsta kvalitet som dessutom ser riktigt fin ut att ha stående i barnrummet. Eftersom apparaten är av trä så kommer den kunna hålla hur länge som helst även om det leks mycket med den. Apparaten är noggrant testad för att uppfylla alla säkerhetskrav och den är målad med giftfri färg.

4. Jabadabado Kassaapparat

Det finns många fina kassaapparater där ute så det var nästan lite klurigt att välja ut de allra bästa. Här är ytterligare en fin och charmig kassaapparat, denna gången från omtyckta tillverkaren Jabadabado. Denna leksak håller samma höga kvalitet som de andra produkterna i vår lista. Denna apparat kostar några tior mer, varför den placerade sig på tredjeplatsen på vår lista.

Denna leksak är rolig med knappar i flera färgglada färger. Ett plus är att det även medföljer mynt och sedlar som gör det roligare att leka affär. Självklart finns det en liten kassalåda att lägga pengarna i. Den lilla fristående kreditkortsläsaren är även den en charmig detalj.

5. Hape Kassaapparat

Detta är en Kassaapparat för de som vill leka affär på allvar. Hela 37 olika delar medföljer maskinen. Det finns gått om mynt, sedlar, men även kulram, knappar, anteckningsblock, kortläsare och scanner att leka med. Barn brukar vara bra på att själva visualisera de detaljer som behövs för att göra leken verklig men i detta set så lämnas inte mycket åt fantasin. Nästan allt man behöver för att vara expedit i en verklig affär finns framför barnet när man leker med denna fina kassaapparat. Tack vare alla detaljer man kan leka med så utvecklas de ungas finmotorik. Tack vare detaljrikedomen så blir det roligt att fortsätta leken länge. Denna leksak är gjord av trä och kommer därför kunna ärvas vidare bland syskonen i gott skick.

6. Barbie Kassaapparat

En gullig och detaljerad kassaapparat från Barbie. Med apparaten medföljer sedlar och mynt så att man kan göra leken verklig. På apparaten sitter också en scanner som man kan ta för att leka att man scannar varorna en efter en. Denna leksak har även en verklig miniräknare inbyggd så att man kan räkna på riktigt, något som så klart är stimulerande och lärorikt för barnen som klarar av detta.

Denna färgglada och verklighetstrogna kassaapparat är ett givet köp för alla flickor och pojkar som gillar barbie.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se