Bästa lära-gå-skorna: Bäst i test 2024

Ens barns första steg är en stolt och minnesvärd händelse i alla föräldrars liv. Med ett bra par skor på fötterna underlättar man för barnet att ta de där första stegen, men även för fortsatta äventyr på de små ostadiga benen. Lära-gå-skor är (precis som lära-gå-stolen) speciellt designade för att ge stabilitet och säkerhet och hjälpa det oerfarna barnet att hålla balans och grepp mot underlaget.

De 5 bästa lära gå skorna 2024

Vi har testat en mängd olika lära gå skor som finns på marknaden idag. Nedan har vi valt ut fem stycken favoriter som vi varit mycket nöjda med. Ett bra par lära gå skor ska vara stabila och ge stadga åt barnets små fötter. De ska även så klart vara bekväma och vara lätta att ta på och av. Det är även av stor vikt att sulan ger bra grepp mot underlaget så att det inte finns risk att barnet halkar och slår sig.

1. BY NILS Mora Lära Gå-skor

En av de allra bästa lära gå skorna kommer från by Nils. Detta är en högkvalitativ sko som är slittålig och därmed tål att övas i. Tack vare att skon är robust och även håller sig fin över tiden så är den också rolig att spara som ett minne. By Nils har flera olika modeller med samma höga materialkvalitet. Vi föll lite extra för denna version kallad Cognac. Vi gillar skor med kardborreband som detta som är enkla att både ta av och sätta på.

Kragen på denna modell är väl vadderad. Tack vare att skon är så mjuk att ha på sig blir det lättare att få pojken eller flickan att vilja ha den på sig. Detta är en äkta lädersko som känns betydligt mer exklusiv än många andra modeller vi testat. Positivt är även att denna modell väger relativt lite, något som gör att man får lätta små steg.

2. Bisgaard Lära Gå Sko Nude

Detta är ett par riktiga kvalitetsskor av äkta läder. Skorna finns i flera färger så att det är lätt att hitta något som passar alla små lekfulla barn. Sulan är gjord av rågummi och är helt halkfri, faktum är att den känns som den sula med minst friktion vi testat hittills. Skönt med dessa skor är även att de har ett par lätthanterliga kardborreband. Snören kan förvisso vara snyggt men kardborrebanden underlättar en hel del, särskilt om man använder skorna ofta. Denna lära-gå-sko kombinera funktion och utseende på ett väldigt bra sätt. En bra och prisvärd sko som vi rekommenderar helt enkelt!

3. Kavat Edsbro XC

Detta är en en tuff och tålig sko från gamla välkända tillverkaren Kavat. Denna skor ser riktigt rejäl ut och det är den också. Med smutsavvisande yttre så tål denna vilken utomhuslek som helst. Något vi gillar särkilt med denna modell är dess extra stora öppning. Tack vare öppningen så går det väldigt smidigt att få på och även av skon på några sekunder, detta är så klart tacksamt om man har ett otåligt barn som inte gillar krångel. Tack vare att skorna är så lätta att sätta på så kan man använda dem dagligen utan några som helst problem.

Denna modell har en bra och tjock yttre gummisula men även en bra och fjädrande innersula. De båda sulorna gör att barnet får bästa möjliga komfort. Tack vare att skorna är bekväma att både ha på sig och gå i så ökar man chansen att barnet snabbare ska kunna klara av att gå lite för egen maskin.

4. PAX Gram Leopard

Pax är en skotillverkare som funnits med mycket länge, därför har vi alltid extra höga krav på deras skor. Som tur är fortsätter Pax att leverera. De har mängd olika lära-gå-modeller ute, denna gång testade vi denna leopardmönstrade läckerbit. Ni kan dock känna er trygga med att även de andra modellerna håller samma höga kvalitet som just detta par.

När man köper ett par lära gå skor från Pax så får man betala lite extra jämfört med budgetalternativen där ute. Pax-stämpeln är dock något som garanterar att det är ett par riktigt hållbara skor med den bästa möjliga funktionen man får.

Dessa skor har en fin leopardmönstrad utsida av läder. Tack vare att det är snörning och inte kardborreband så ser skorna riktigt läckra och sofistikerade ut. Sulan på dessa skor är bra mönstrad och ser till att friktionen blir minimal. Att sulan är så pass stabil mot underlaget gör att vi som föräldrar känner oss väldigt trygga när ungarna tar sina första steg.

5. En Fant Nybörjarskor Läder Velcro

Till slut kan vi inte låta bli att tipsa om dessa slitstarka nybörjarskorna från En Fant. Vi älskade dessa små skor från första ögonblicket vi såg dem. Skorna ser nämligen både coola och söta ut på en och samma gång. Glädjande var även att insidan gav samma positiva känsla som vi fick av det yttre. Dessa skor är väldig mjuka och ombonade, de gör också stadga och stabilitet. Perfekt för den lilla som ska börja gå på allvar.

Äldre recensioner

Kavat Ulvshyttan

lära gå skor

Kavat har tagit fram ett bar bedårande söta små skor med en mjuk ullblandning. Trots sin mjuka och sköna överdel har dessa skor en riktigt rejäl sula, något som är ett måste för att det ska bli bra stabilitet när ditt barn tar sina allra första staplande steg. Denna modell är också relativt hög vilket även det ger en bra stabilitet.

Dessa skor är väldigt lätta att ta på och av tack vare det stora kardborrebandet. Vi gillar det faktum att trots att detta är ett riktigt bra par skor med högkvalitativ ull, så är priset relativt lågt om man jämför med många andra skor på marknaden. Skorna finns i flera olika färger.

Jacadi T-Bar Lära Gå-skor

När vi först såg denna serie med lära gå skor från Jacadi blev vi helt sålda. Detta är luftiga och riktigt snygga, såväl som bedårande skor, för de allra minsta. Denna modell känns sportig till utseendet och den finns i flera läckra färger. Vi valde denna modell med en sula som lyser starkt i grönt, riktigt läckert! Som tur är är dessa skor inte bara snygga, de är faktiskt riktigt bra också. Denna modell kostar en del mer än många av konkurrenternas alternativ. Vi kan dock konstatera att den är väl värd pengarna om man vill ha det allra bästa till sitt barn. Detta är en stabil och fjädrande sko som är perfekt att låta sitt barn ta sina första staplande steg i. Tack vare skons öppna design och kardborreband är den lätt att ta på och av på bara någon sekund.

Camper Path Elastic

En riktigt snygg sko av kvalitativt ospaltat läder. Denna sko finns i flera olika fina färger så det är lätt att hitta något som passar. Denna sko har snören som höjer skons estetik, men samtidigt finns ett kardborreband som gör att skon blir enkel att sätta på och ta av. Sulan är mjuk och lättviktig, vilket gör att hela skon blir lätt att gå med samtidigt som den fjädrar mjukt för bästa komfort. Detta är en exklusiv sko som vi tycker är väl värd sitt pris.

Pax Vespa

Att Pax är en tillverkare som vet hur man gör skor för just barn råder ingen tvekan om när man granskar dessa skor lite närmare. Detta par skor känns väldigt kvalitativa och stabila, något som så klart känns bra när barnet ska ta sina första steg. Skorna är tillverkade av mjukt premiumläder. Förutom att det mjuka lädret gör skorna tåliga och slitstarka så är den även skonsamma mot den känsliga foten.

Något vi gillar med dessa skor är hur dämpande de är. Både yttersulan av naturgummi och mellansulan av mjukt konstmaterial gör att varje steg blir fjädrande och behagligt.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se