Bästa lära gå stolen: Bäst i test 2024

Vi har granskat och testat ett stort antal lära-gå-stolar. Nedan presenterar vi vårt resultat, de sju bästa stolarna just nu. Flera av stolarna har flera användningsområden, vilket är ett mervärde som bör beaktas när man jämför priserna. För att platsa i vår lista måste stolen vara av bra kvalitet, ha flexibilitet i form av justerbar höjd och ha en bra inbyggd aktiveringspanel. Stolarna måste självklart även vara skonsam mot de underlag den körs på och viktigast av allt, vara säkra för barnet som använder dem.

De 6 bästa lära gå stolarna 2024

1. Beemoo Play Lära-Gå-Stol

 • Bäst i test
 • Mest prisvärd
 • Mjukgående
 • Tåliga aktiveringsleksaker
 • Bekväm och lätt att hålla ren

Detta är en av de absolut bästa lära-gå-stolarna man kan få tag på just nu. Beemoo Play är en mycket prisvärd Lära-Gå-Stol som kombinerar kvalitetskänslan från den allra dyraste stolarna på marknaden, med ett pris som är jämförbart med några av de mer budgetbetonade produkterna.

Beemoo stol har inbyggda leksaker som tycks göra vilket barn som helst exalterat och leksuget. Som tur är håller de olika leksakerna en hög kvalitet och sitter stadigt fast på lekbordet. Det känns som att detta lekbord kommer kunna hålla för evigt, även om man har ett leksuget busfrö där hemma. Leksakerna och inbyggda ljud och ljusfunktioner som pockar på barnets uppmärksamhet, samtidigt de är tillräckligt diskreta för att inte upplevas som störande för omgivningen.

Detta är en mycket lättrullad gåstol med hjul som går mjukt mot golvet. Stolen känns mycket kvalitativ, säker och har en inbyggd broms. Stolen är täckt med mjuk polyester, något som gör att sitsen känns bekväm samtidigt som den är enkel att hålla ren. Detta är en av de mest prisvärda lära-gå-stolarna vi har testat!

2. BabyDan Lära-Gå-Stol

 • Multifunktionell lära-gå-stol
 • Extremt tysta gummihjul som är skonsamma mot alla golv
 • Avtagbar klädsel
 • Roligt och tåligt lekbord med inbyggda leksaker

Detta är en lära-gå-stol i premiumklassen för oss som vill ha det bästa till barnen. BabyDans produkts jämförelsevis höga pris kan motiveras tack vare stolens multifunktionalitet. Detta är en produkt av hög kvalitet som barnet kommer kunna ha mycket glädje av. Denna stol har ett avtagbart bord som är fullproppat med olika aktiveringsleksaker. Leksakerna är mycket underhållande, samtidigt som de fyller en funktion i att träna den motoriska och intellektuella förmågan.

En stor fördel med denna lära gå stol är, tycker vi, att den har så bra och tysta hjul. Hjulen är klädda med tjockt gummi, något som gör att stolen går jämt och oerhört tyst mot vilken typ av golv som helst. Förutom att stolen är så tyst så är det även ett stort plus att man inte behöver oroa sig för att det ska bli repor i golvet.

Detta är en lära gå stol som är byggd för att hålla i längden. Den kan därför ärvas vidare bland syskonen eller säljas när barnen växt ur den (stolen kan justeras i höjdled medan barnet växer). Tack vare att klädseln är avtagbar och tål maskintvätt så kan man hålla stolen ren och fräsch över tid.

3. 2Me lära-gå-stol Hjalmar

 • Längre livslängd
 • Fungerar som gungstol innan barnet är redo att gå
 • Kvalitativ och säker
 • Relativt billig

Detta är en gungstol för de allra minsta som sedan kan förvandlas till en lära gå stol när barnet är moget att ta sina första steg. Tack vare att denna produkt är så pass mångsidig tycker vi att den är ett mycket bra köp. Vi har verkligen ingenting att klaga på vad det gäller 2me:s Hjalmar, detta är en lära gå stol av hög kvalitet som kommer till ett relativt billig pris om man jämför med liknande produkter där ute.

2Me lära-gå-stol Hjalmar har en sittdyna som är ställbar i tre steg. Här finns en gungfunktion som gör att barnet kan använda stolen även innan hon eller han är redo att börja gå. När barnet sedan är redo kan man ta bort mattan och fälla ner hjulen för att låta småttingen ta sina första steg.

Denna modell har en rolig lekpanel som använder både ljus och ljud för att entusiasmera barnet. Detta är en säker produkt som är vältestad. Alla detaljer känns verkligen kvalitativa och robusta. Ett riktigt bra köp helt enkelt!

4. Hauck Lära-Gå-Stol 1-2-3 Hearts

 • Robust
 • Hög kvalitet
 • Bästa aktivitetscentret

Detta är en gåstol med lite högre pris men som har överlägsen kvalitet. Denna stol känns väldigt solid och väldesignad. Stolen är också ett väldigt bedårande utseende. Aktivitetscentret längst fram har massa roliga detaljer som kan väcka stor nyfikenhet hos vilket barn som helst. Denna produkt är utformad med säkerhet i fokus, till exempel har den ett säkerhetslås för trappor, vilket känns bra även om man så klart även bör avgränsa farliga områden rent fysiskt.

Det bästa med denna stol förutom dess robusthet är de inbyggda leksakerna. Det finns flera knappar, spakar och andra detaljer som går att vrida eller flytta på så att olika ljud och ljus aktiveras i stolen. Att barnet själv kan påverka dessa funktioner stimulerar till lek och ger mycket glädje och självförtroende att utforska.

Denna produkt fungerar från 6-månaders ålder. Allt eftersom barnet växer kan du anpassa produkten så att den ger mer frihet till barnet.

5. Bozz Lekstol Lyx

 • Robust
 • Tvättbart säte
 • Hög kvalitet

Bozz Lekstol Lyx är som man hör på namnet en stol med bra kvalitet till ett lite högre pris än många av konkurrenterna. Med tanke på vad man får för pengarna skulle vi dock säga att detta är en prisvärd gåstol. Denna stol har alla de egenskaper som man kan förvänta sig av en stol i denna prisklass. Stolen har inbyggt trappskydd som stoppar stolen om något av hjulen skulle köras över en höjdskillnad. Bozz Lekstol Lyx går självklart även att ställa in i höjd så att den passar ditt barn. Något vi uppskattar väldigt mycket med denna stol är att sitsen går att ta bort så att man kan tvätta den i maskin. Den tvättbara sitsen gör att man enkelt kan hålla produkten fräsch vilket så klart förlänger livslängden. På stolen finns även ett bord med en aktivitetspanel som är designad för att aktivera och stimulera barnets motoriska funktioner.

6. Beemoo Simple Lära-Gå-Stol

 • Lågt pris!
 • Skön dyna
 • Stabil

Beemoo har med Happy verkligen lyckats ta fram en bra gåstol till ett pris som slår konkurrenterna. Detta är en väldigt billig stol som trots sitt låga pris faktiskt uppfyller de krav man kan ställa på en bra gåstol. Sittdynan är mjuk och gör att barnet sitter bekvämt och stabilt. Stolen uppfyller gällande säkerhetsstandarder för bland att trappskydd. Denna gåstol är som en budgetvariant av den lite mer spännande Beemoo Play.

Hjulen på denna stol är väldigt bra, de rullar snabbt runt och byter riktning så fort som ditt barn gör det. Vissa gåstolar kan ibland stanna upp lite grann på grund av att hjulen inte hinner med men denna produkt tycks rulla fram helt obehindrat oavsett snabba kursändringar. Plus även för det roliga aktivitetscentret som fångar barnets intresse med hjälp av ljud, ljus såväl som rörelse. Ett litet minus för att plastdetaljerna känns just lite plastiga.

När kan man börja låta barnet använda en lära gå stol?

Exakt när det är lämpligt att börja använda gåstolen är lite olika beroende på barnet. Barn mognar olika fort, och man får anpassa sig till sitt barns utveckling. Det är inget fel att köpa en lära-gå-stol som man sedan tar fram och testar med barnet. Om barnet inte visar sig riktigt mogen kan man ställa undan den och testa igen längre fram. Många av tillverkarna av gåstolar säger att de kan börja användas från 6 månader. Många experter menar dock att det kan vara bra att vänta ända till barnet är 10 månader.

Äldre recensioner

Rörö F1 Babywalker

Denna gåstol fångade vår uppmärksamhet direkt, dess utseende i form av en formel 1-bil slår det mesta. Att se sitt barn gå omkring “körandes” denna formel 1 ger både glädje och stolthet till mamma och pappa. Detta är en svenskdesignad gåstol, hatten av till utvecklarna på Carena för deras kreativitet. Förutom denna stols roliga design så har den även ratt och spakar där fram som tillsammans med deras kopplade respektive ljud väcker barnets utforskarglädje. Självklart har ratten en tuta så att den lilla kan varna andra när det går undan. Vi gillar även säteskudden som sitter stabilt runt barnet, den är väldigt mjuk och omslutande vilket ger stabilitet.

Carena Nacka

Detta är en trappsäkrad och kvalitativ lära-gå-stol från Carena. Trots att denna produkt har ett relativt lågt pris så är det en av de bästa vi sett, fantastiskt bra jobbat Carena! Denna lära gå stol rullar smidig och är säker, minstingarna älskar dessutom att leka med den. Denna stol är lämplig för barn som är 6 månader och äldre och upp till en vikt på 12 kg. Aktivitetspanelen på denna stol tycks vara särskilt populär bland barnen. Det finns ett flertal reglage som barnet kan trycka och vrida på. Reglagen stimulerar till nyfikenhet och lek tack vare roliga ljud-, ljus- och rörelsefunktioner! Alla delar i denna produkt känns stabila och robusta, något som så klart känns trygg då det är viktigt för både säkerhet men även för stolens hållbarhet över tid.

Bakhjulen på stolen är fixerade medan framhjulen kan rulla fritt i 360 grader. Det är härligt att se barnets glädje när han eller hon för första gången börjar gå runt med hjälp av Carenas lära gå stol. Denna produkt ökar barnets rörlighet samtidigt som säkerheten ligger i fokus.

Moweo Walker 5-i-1

Denna lära gå stol är en av våra absoluta favoriter. Något som är bra med denna produkt är själva lekbordet där flera roliga och interaktiva leksaker ingår. Genom de många färgglada och roliga leksakerna så blir det en fröjd för barnet att testa på denna lära-gå-stol. Alla leksaker går att nå tack vare att sitsen kan snurras 360 grader. Samtidigt som barnet i början fäster stor uppmärksamhet vid leksakerna så går intresset även så småningom över till att med stapplande steg ta sig runt i rummet med lära-gå-stolen som stöd. Tacksamt med just denna produkt är att den har ett justerbart inbyggt fotstöd som barnet kan vila fötterna på.

Förutom sin goda funktionalitet som gå-stöd så har denna produkt från Moweo även en annan stor fördel. Detta är nämligen en mycket mångsidig produkt som ger stort värde för pengarna. Denna produkt kan nämligen även användas som både gungstol och lära-gå-vagn.

Inovi iWalk Lära-Gå-Stol

 • Hjul som är skonsamma mot golvet
 • Kan göras till gunga
 • Innovativ aktivitetspanel

Inovi iWalk är den innovativa gåstolen som även kan monteras om till gunga. Denna stol har väldigt bra jul av silikon. Hjulen är speciellt framtagna för att inte göra någon skada eller märken på golvet, vilket är tacksamt då vissa gåstolar kan orsaka märken eller repor. Två av hjulen är swivelhjul vilket gör att att barnet kan flytta sig i vilken riktning som helst utan att det tar stopp. Leksakerna på denna gångstol är mycket roliga. Förutom möjlighet att påverka ljus, färger och ljud kan aktivitetspanelen även spela upp låtar. Detta är en riktigt bra gåstol, stort plus till att den även kan användas som gunga.

Författare: Anders Hansson, anders.hansson (at) barntopplistan.se