Bästa lära gå stolen: Bäst i test 2022

Vi har granskat och testat ett stort antal lära-gå-stolar. Nedan presenterar vi vårt resultat, de fem bästa stolarna just nu. Flera av stolarna har flera användningsområden, vilket är ett mervärde som bör beaktas när man jämför priserna. För att platsa i vår lista måste stolen vara av bra kvalitet, ha flexibilitet i form av justerbar höjd och ha en bra inbyggd aktiveringspanel. Stolarna måste självklart även vara skonsam mot de underlag den körs på och viktigast av allt, vara säkra för barnet som använder dem.

De 5 bästa lära gå stolarna 2022

1. Hauck Player Lära-Gå-Stol Mickey

lära gå stol
 • Robust
 • Hög kvalitet
 • Bästa aktivitetscentret

Detta är en gåstol med lite högre pris men som har överlägsen kvalitet. Denna stol känns väldigt solid och väldesignad. Stolen är också ett väldigt bedårande utseende. Aktivitetscentret längst fram har massa roliga detaljer som kan väcka stor nyfikenhet hos vilket barn som helst. Framdelen kan även tas av om man vill ställa egna leksaker på hyllan istället. Denna produkt är utformad med säkerhet i fokus, till exempel har den ett säkerhetslås för trappor, vilket känns bra även om man så klart även avgränsar farliga områden rent fysiskt.

Det bästa med denna stol förutom dess robusthet är de inbyggda leksakerna. Det finns flera knappar, spakar och andra detaljer som går att vrida eller flytta på så att olika ljud och ljus aktiveras i stolen. Att barnet själv kan påverka dessa funktioner stimulerar till lek och ger mycket glädje och självförtroende att utforska.

2. Moweo Walker 5-i-1 Lära-Gå-Stol

 • Mångsidig lära-gå-stol
 • Kan även användas som lära-gå-vagn och gungstol
 • Flera roliga inbyggda leksaker

Denna lära gå stol är en av våra absoluta favoriter. Något som är bra med denna produkt är själva lekbordet där flera roliga och interaktiva leksaker ingår. Genom de många färgglada och roliga leksakerna så blir det en fröjd för barnet att testa på denna lära-gå-stol. Alla leksaker går att nå tack vare att sitsen kan snurras 360 grader. Samtidigt som barnet i början fäster stor uppmärksamhet vid leksakerna så går intresset även så småningom över till att med stapplande steg ta sig runt i rummet med lära-gå-stolen som stöd. Tacksamt med just denna produkt är att den har ett justerbart inbyggt fotstöd som barnet kan vila fötterna på.

Förutom sin goda funktionalitet som gå-stöd så har denna produkt från Moweo även en annan stor fördel. Detta är nämligen en mycket mångsidig produkt som ger stort värde för pengarna. Denna produkt kan nämligen även användas som både gungstol och lära-gå-vagn.

3. Inovi iWalk Lära-Gå-Stol

 • Hjul som är skonsamma mot golvet
 • Kan göras till gunga
 • Innovativ aktivitetspanel

Inovi iWalk är den innovativa gåstolen som även kan monteras om till gunga. Denna stol har väldigt bra jul av silikon. Hjulen är speciellt framtagna för att inte göra någon skada eller märken på golvet, vilket är tacksamt då vissa gåstolar kan orsaka märken eller repor. Två av hjulen är swivelhjul vilket gör att att barnet kan flytta sig i vilken riktning som helst utan att det tar stopp. Leksakerna på denna gångstol är mycket roliga. Förutom möjlighet att påverka ljus, färger och ljud kan aktivitetspanelen även spela upp låtar. Detta är en riktigt bra gåstol, stort plus till att den även kan användas som gunga.

4. Bozz Lekstol Lyx

 • Robust
 • Tvättbart säte
 • Hög kvalitet

Bozz Lekstol Lyx är som man hör på namnet en stol med bra kvalitet till ett lite högre pris än många av konkurrenterna. Med tanke på vad man får för pengarna skulle vi dock säga att detta är en prisvärd gåstol. Denna stol har alla de egenskaper som man kan förvänta sig av en stol i denna prisklass. Stolen har inbyggt trappskydd som stoppar stolen om något av hjulen skulle köras över en höjdskillnad. Bozz Lekstol Lyx går självklart även att ställa in i höjd så att den passar ditt barn. Något vi uppskattar väldigt mycket med denna stol är att sitsen går att ta bort så att man kan tvätta den i maskin. Den tvättbara sitsen gör att man enkelt kan hålla produkten fräsch vilket så klart förlänger livslängden. På stolen finns även ett bord med en aktivitetspanel som är designad för att aktivera och stimulera barnets motoriska funktioner.

5. Beemoo Simple Lära-Gå-Stol

 • Lågt pris!
 • Skön dyna
 • Stabil

Beemoo har med Happy verkligen lyckats ta fram en bra gåstol till ett pris som slår konkurrenterna. Detta är en väldigt billig stol som trots sitt låga pris faktiskt uppfyller de krav man kan ställa på en bra gåstol. Sittdynan är mjuk och gör att barnet sitter bekvämt och stabilt. Stolen uppfyller gällande säkerhetsstandarder för bland att trappskydd.

Hjulen på denna stol är väldigt bra, de rullar snabbt runt och byter riktning så fort som ditt barn gör det. Vissa gåstolar kan ibland stanna upp lite grann på grund av att hjulen inte hinner med men denna produkt tycks rulla fram helt obehindrat oavsett snabba kursändringar. Plus även för det roliga aktivitetscentret som fångar barnets intresse med hjälp av ljud, ljus såväl som rörelse. Ett litet minus för att plastdetaljerna känns just lite plastiga.

När kan man börja låta barnet använda en lära gå stol?

Exakt när det är lämpligt att börja använda gåstolen är lite olika beroende på barnet. Barn mognar olika fort, och man får anpassa sig till sitt barns utveckling. Det är inget fel att köpa en lära-gå-stol som man sedan tar fram och testar med barnet. Om barnet inte visar sig riktigt mogen kan man ställa undan den och testa igen längre fram. Många av tillverkarna av gåstolar säger att de kan börja användas från 6 månader. Många experter menar dock att det kan vara bra att vänta ända till barnet är 10 månader.

Äldre recensioner

Rörö F1 Babywalker

Denna gåstol fångade vår uppmärksamhet direkt, dess utseende i form av en formel 1-bil slår det mesta. Att se sitt barn gå omkring ”körandes” denna formel 1 ger både glädje och stolthet till mamma och pappa. Detta är en svenskdesignad gåstol, hatten av till utvecklarna på Carena för deras kreativitet. Förutom denna stols roliga design så har den även ratt och spakar där fram som tillsammans med deras kopplade respektive ljud väcker barnets utforskarglädje. Självklart har ratten en tuta så att den lilla kan varna andra när det går undan. Vi gillar även säteskudden som sitter stabilt runt barnet, den är väldigt mjuk och omslutande vilket ger stabilitet.

Carena Nacka Lära-Gå Stol 

Detta är en trappsäkrad och kvalitativ lära-gå-stol från Carena. Trots att denna produkt har ett relativt lågt pris så är det en av de bästa vi sett, fantastiskt bra jobbat Carena! Denna lära gå stol rullar smidig och är säker, minstingarna älskar dessutom att leka med den. Denna stol är lämplig för barn som är 6 månader och äldre och upp till en vikt på 12 kg. Aktivitetspanelen på denna stol tycks vara särskilt populär bland barnen. Det finns ett flertal reglage som barnet kan trycka och vrida på. Reglagen stimulerar till nyfikenhet och lek tack vare roliga ljud-, ljus- och rörelsefunktioner! Alla delar i denna produkt känns stabila och robusta, något som så klart känns trygg då det är viktigt för både säkerhet men även för stolens hållbarhet över tid.

Bakhjulen på stolen är fixerade medan framhjulen kan rulla fritt i 360 grader. Det är härligt att se barnets glädje när han eller hon för första gången börjar gå runt med hjälp av Carenas lära gå stol. Denna produkt ökar barnets rörlighet samtidigt som säkerheten ligger i fokus.