Bästa madrassen för barn: Bäst i test 2022

madrass för barn

Bra sömn är viktigt, särskilt för barn vars hjärnor utvecklas mycket och behöver vila. En bra madrass kan underlätta för sömnen på flera olika sätt. En bra madrass ska självklart avlasta kroppen på ett bra sätt så att man inte får värk i exempelvis nacke eller rygg. Den bör också vara luftig och leda bort fukt. Det är också fördelaktigt om barnmadrassen är antibakteriell och har skydd mot kvalster.

De 5 bästa madrasserna för barn 2022

Vi har granskat en mängd olika madrasser för barn. Nedan recenserar vi de fem vi gillar allra bäst. Vi har försökt ta fram produkter från olika prisklasser så att det ska finnas något för alla. Vissa vill ha det allra bästa medan andra kanske inte vill lägga allt för mycket pengar på en madrass som barnen ändå växer ur efter ett tag. Är det en extramadrass man söker så kan det även vara en god ide att välja ett av de billigare alternativen.

1. BabyMatex Madrass Carpathia 70×140 eller 60×120

Detta är en smart utformad madrass för barn som har kvalitetsstämpeln från Oeko-tex. Detta är en väldigt stabil madrass med förstärkta sidor. På framsidan finns ventilationsskåror som håller madrassen luftig och fri från fukt. Vi tycker oss märka att barnen sover lugnare på denna madrass eftersom luftskårorna hjälper till att hålla barnet svalt, något som helt klart underlättar lång oavbruten sömn. Positivt är även att botten av madrassen är gjord av naturmaterial från kokosnöt, något som känns som ett väldigt miljövänligt och säkert val.

2. Candide madrass Årstid juniorsäng

Detta är en väldigt smart madrass som har två olika sidor, som man kan använda beroende på just vilken årstid det är. Ena sidan är nämligen svalare att ligga på, därför bör man ha den sidan upp under sommarhalvåret för att barnet ska få en behaglig och sval sömn. Under vinterhalvåret kan man vända upp den andra sidan som är betydligt mer vadderad. Den vadderade sidan släpper inte in lika mycket sval luft och håller därför barnet varmt.

Denna madrass är som tur är antibakteriell och har material som motverkar kvalster. Tack vare sin mångsidighet är denna madrass en favorit. Att ena sidan är så pass sval att ligga på gör faktiskt stor skillnad. Det är lätt att barnen blir lite kinkiga när det är varmt på sommaren så varje litet tekniskt hjälpmedel är till stor nytta. Denna madrass är dessutom väldigt skön att ligga på, oavsett vilken sida man väljer.

3. Troll madrass juniorsäng 70 x 140 x 8 cm

En fin vit madrass från välkända tillverkaren Troll. Som alltid gör Troll bra produkter till låga priser, denna madrass är inget undantag från den principen. Detta är en produkt som är designad för att ge bra stöd till huvud, rygg och nacke när barnet sover. Dessutom är madrassen riktigt billig sett till vad man får för priset. Denna madrass har en kärna av ventilerande polyester som håller madrassen relativt sval och fuktfri under hela natten. Något vi även gillar med denna produkt är att den är framtagen med miljön i åtanken. När barnen växt ur madrassen och den gjort sitt så går den att lämna för återvinning.

Vi gillar att madrassen har ett överdrag som är tillverkat helt i bomull. Därför går det att tvätta i maskin utan problem. Att man kan tvätta överdraget lätt och smidigt är helt klart ett plus då det kan hända olyckor i barnsängen då och då.

4. Kaxholmen Madrass 60x120cm

Detta är den bästa billiga madrassen vi testat. Om man söker efter en madrass som endast kostar några få hundralappar så kan man sluta leta. Självklart kan denna madrass inte mäta sig med våra övriga madrasser i listan som har lite mer avancerad uppbyggnad. Detta är en enkel men fullgod madrass av bomull och polyester. Fungerar jättebra som extramadrass men kan även användas till vardags. Bekväm att ligga på och lagom luftig.

Kaxholmens madrasser finns även i bra versioner för spjälsäng.

5. Baby Cloud Bäddmadrass 60×120

Detta är en allergivänlig bäddmadrass från Baby Cloud. Denna produkt är speciellt utformad för att kunna andas. Luftigheten i madrassen gör att barnet kan hålla sig sval, det blir därför lättare att sova torrt och ostört. Denna produkt är även bra på att hämma förekomsten av kvalster.

Detta bästa med denna madrass är kanske att den är så enkel att tvätta. Produkten är tillverkad av silikonskum som tål vatten.