Bästa madrasskydd för barn

madrasskydd för barnsäng och spjälsäng

Att köpa ett madrasskydd är ofta en lönsam affär. Med madrasskyddet skyddar du din madrass, något som gör att madrassen håller sig fräsch över tid och därmed för en förlängd livslängd. Att kosta på sig ett bra madrasskydd är därför oftast en investering man får igen över tid, då man får en madrass som håller längre. Särskilt när det gäller barn så är madrasskyddet ett ovärderligt hjälpmedel som sparar mycket besvär. Oavsett om barnet har blöja eller inte så kan det hända att saker läcker ut i sängen. Även för större barn utan blöja är madrasskyddet en trygghet om olyckan skulle vara framme.

De 6 bästa madrasskydden 2024

Vi har granskat en mängd olika madrasskydd för barnsängen och spjälsängen. Nedan ser du vår recension av de sex enligt oss bästa madrasskydden just nu. Vi har valt ut madrasskydd av olika storlekar och från olika prisklasser för att det ska vara lätt att hitta en produkt anpassad till behov och plånbok.

1. Kaxholmen Plastad Frotté

Detta är madrasskyddet för den som vill ha det allra bästa. Det finns många billiga madrasskydd där ute, som i och för sig kan fylla sin funktion, men som snabbt slits ut och måste bytas ut. Detta är ett högkvalitativt madrasskydd i plastad frotté som kommer hålla i längden.

Denna produkt är mycket populär bland användarna och vi kan förstå varför. Frottén i materialet gör att det blir väldigt mjukt och behagligt i sängen. Materialvalet gör också att skyddet sitter stadigt på plats i sängen utan att flytta på sig. Det blir därför enkelt att bädda och hålla efter sängen. Plasten i materialet gör att skyddet effektivt skyddar den underliggande madrassen. Plasten är ftalatfri, något som gör att man kan känna sig trygg med att använda produkten i barnens sängar, varje dag. Samtidigt som detta madrasskydd hindrar fukt från att tränga igenom, så håller det även sängen sval och luftig.

2. JLY Madrasskydd Svalka 60×120, 90×200, 70×140

Detta är ett billigt men kvalitativt madrasskydd från välkända tillverkaren JLY. Det bästa med detta madrasskydd är att det har kylande egenskaper i sängen. Genom att madrasskyddet leder bort överskottsvärme så får barnet det svalt och fräscht i sängen, något som är det bästa receptet för en god natts sömn.

Madrasskyddet från JLY är certifierat enligt Oekotex-standarden något som gör att man kan vara säker på att madrasskyddet inte är skadligt för barnets känsliga hud. Självklart känns det bra att ha säkra och beprövade grejer till barnet, och särskilt då när det gäller en produkt som denna som barnet kommer ligga i nära kontakt med under lång tid.

Detta är ett madrasskydd som är enkelt att använda och som ligger på plats i sängen utan att flytta på sig. Skyddet hålls på plats tack vare fästen i varje hörn.

3. Borganäs Madrasskydd

Detta är ett av de bästa madrasskydden till juniorsängen man kan köpa just nu. Det som gör att vi gillar denna produkt så mycket är bland annat att det har ett jämförelsevis billigt pris om man kollar på vad man faktiskt får för pengarna. Denna produkt är tillverkad av en blandning av bomull och polyester som ger den precis rätt egenskaper. Detta madrasskydd är mjukt och skönt samtidigt som det är slittåligt. Det är även lätt att hålla rent eftersom det tål maskintvätt i 60 grader. Positivt är även att det är certifierat enligt oeko-tex standarden.

Detta skydd sitter stadigt på plats då det har elastiska band i varje kant som håller det på plats på madrassen. Produkten finns i en mängd olika storlekar som syns om du klickar på länken till återförsäljaren nedan.

4. Stokke Sleepi Skyddslakan Oval

Detta är ett högkvalitativt madrasskydd designat för för att skydda madrassen i Stokkes spjälsängar. Självklart kan man även använda detta madrasskydd i andra sängar med liknande mått. Detta madrasskydd är tillverkat av bomull och är extra mjukt. Med detta madrasskydd i sängen sover barnet mjukare än han eller hon hade gjort utan.

Man ska inte underskatta betydelsen av ett madrasskydd i spjälsängen. Genom att skydda madrassen så hålls den fräsch fin längre. Detta madrasskydd är säkert och bidrar till en mjukare upplevelse för barnet.

5. Doomoo Madrasskydd spjälsäng 60×120 cm

Detta är ett avancerat madrasskydd som fungerar både för barn och vuxna. Denna produkt har en otrolig uppsugningsförmåga på 2 liter per kvadratmeter. Hemligheten bakom uppsugningsförmåga ligger i madrasskyddets fem olika lager. Det faktum att produkten har så många lager gör att vätskan snabbt tar sig nedåt och att det övre lagret håller sig torrt. Mot botten är madrasskyddet helt vattentätt, något som skyddar madrassen mot skador.

Detta madrasskydd andas när man sover på det, något som gör att man känner sig fräsch, sval och torr. När barnet blir större så kan madrasskyddet vändas för att passa i en större säng. Skyddet placeras då så att de skyddar mot eventuella olyckor som kan hända under natten.

6. Sebra Madrasskydd

Detta madrasskydd är relativt tjockt och även extra mjukt. Att bädda med detta madrasskydd i sängen gör därför att barnen sover mycket mjukt och skönt. Produkten är tillverkad av bomull. På insidan finns en fyllning av polyester som som skyddar mot fukt och väta och som håller madrassen under fräsch.

Detta skydd har elastiska band som är enkla att dra över madrassen och som håller skyddet stadigt på plats. Detta är en produkt av hög kvalitet som vi kan rekommendera. Madrasskyddet tål maskintvätt i 60 grader.

Äldre recensioner

Rätt Start Vattentäta Madrasskydd


Detta är ett vattentätt madrasskydd av allra högsta kvalitet för dig som vill ha det allra bästa. Det vattentäta madrasskyddet passar bra i de yngre barnens sängar, oavsett om de kissat i sängen tidigare, eller inte. När olyckan väl är framme så är man tacksam att man har bäddat med Rätt Starts madrasskydd.

Materialet i detta madrasskydd är certifierat enligt Oeko-tex-standard, något som gör att man kan känna sig trygg med att man får en säker produkt av högsta kvalitet. Trots att detta madrasskydd är helt vattentätt så har det till skillnad från många andra madrasskydd därute en oerhört god förmåga att ventilera sig självt. Resultatet är ett luftigt madrasskydd som andas och som förhoppningsvis ger användaren en god natts sömn.

Detta är ett kvalitativt madrasskydd som är tillverkat av 100% bomull. Om du är tveksam till om du behöver ett vattentätt madrasskydd eller inte så kan vi rekommendera att du väljer detta madrasskydd för säkerhet skull. Denna produkt har nämligen inga direkta nackdelar jämfört med ett icke-vattentätt madrasskydd.

Aerosleep Madrasskydd

Tillverkaren har en mängd olika madrasskydd i olika storlekar och format. Samtliga av produkterna har gemensamt att de håller en mycket hög kvalitet och att de har speciell teknologi för att ge en överlägsen andningsförmåga i tyget. Aerosleep kallar tekniken för 3D-honungskamstruktur och detta är något som har bevisad effekt på hur luftigt och ventilerad sängplatsen blir. Nackdelen med Aerosleeps madrasskydd är att det kostar en hel del i inköp. Vi tycker dock att dessa produkter kan vara värd sin investeringskostnad om man vi ha en en överlägsen produkt med kvalitet som håller i längen.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se