Bästa manuella bröstpumpen: Bäst i test 2024

mamma med bröstpump

Det kan finnas flera olika anledningar till att man kan ha nytta av en bröstpump. För mammor som är borta en tid från sin bebis kan bröstpumpen vara en absolut nödvändig räddare i nöden för att tömma mjölken och lätta på trycket i brösten. Att låta bli att tömma bröstet med regelbundenhet kan ge problem med så kallad mjölkstockning. En bröstpump kan också användas av mamman som har svårigheter med att få barnet att amma på ett sätt som fungerar. Bröstpumpen kan även användas om man bara önskar spara lite bröstmjölk till ett senare tillfälle.

Idag finns väldigt bra elektriska bröstpumpar som är väldigt bekväma, många fördrar dessa rent funktionsmässigt framför de manuella. Den manuella bröstpumpen har dock även den sina fördelar. En manuell bröstpump fungerar alltid, man behöver aldrig ha tillgång till elektricitet, vilket gör den väldigt praktisk att ha med på resan. Den manuella bröstpumpen är ju också även billigare, vilket gör den till det naturliga valet för den som inte behöver använda sin pump så ofta.

De 5 bästa manuella bröstpumparna 2024

Vi har granskat och testat ett större antal olika manuella bröstpumpar som finns tillgängliga på marknaden idag. Nedan recenserar vi de fem pumpar vi tycker allra bäst om just nu. Samtliga av pumparna nedan är riktigt prisvärda, ingen av dem sticker ut nämnvärt rent prismässigt. En bra bröstpump ska ha bra pumpförmåga samtidigt som den ska vara ergonomisk och ligga skönt i handen. Allra viktigast är dock kanske att den ligger skönt mot bröstet och att den hjälper till att stimulera mjölkflödet så att man får en smidig och behaglig upplevelse.

1. Philips Avent Manuell Bröstpump

manuell bröstpump

Philips Avent gör några av de bästa produkterna för bebisar. Vi har tidigare goda erfarenheter av flera av deras användbara barnprylar, denna bröstpump gjorde oss inte besvikna. Pumpen är väldigt lättviktigt, något som underlättar hanteringen. Samtidigt känns denna pump väldigt robust. Detta är en brukspump som man kan använda dagligen utan att den känns sliten även efter en lång tids användande.

Vi gillar verkligen designen på denna pump, oavsett hur du sitter så rinner mjölken effektivt rätt ner i behållaren. På detta sätt slipper man besvär med att vinkla behållaren för att mjölken ska rinna ner, något som faktiskt tyvärr varit fallet med några andra pumpar vi testat. Själva tratten på pumpen omsluter bröstet på ett väldigt bra sätt. Plasten känns väldigt mjuk mot bröstet, samtidigt som det nästan känns som den värmer bröstet lite grann, något vi tror stimulerar flödet av mjölk. Insidan är även lite räfflad, vilket också det kan göra sitt till att bröstet blir stimulerat. Medföljer gör även själva flaskan med tillhörande napp. Nappen är, precis som på deras ordinarie nappflaska, utformad för att efterlikna den mänskliga bröstvårtan, vilket gör det lättare att få bebisen att börja dia från flaskan.

Detta är det bästa valet om man vill ha en prisvärd manuell bröstpump av hög kvalitet. På köpet får man de tillbehör man behöver för att komma igång och klara sig på en eventuell resa.

2. NUK manuell Jolie

Detta är en av de bröstpumpar med skönast handtag vi har testat. Handtaget är stort och och man får ett väldigt skönt grepp när man sätter handen runt den. En stor fördel är att det går så lätt att pumpa, man kan enkelt göra detta med bara en hand, den andra handen blir då fri till annat. Denna pump är väldigt mjuk mot bröstet vilket gör att man slappnar av mer, något vi upplever underlättar flödet av mjölken avsevärt. Detta är en kvalitetsprodukt som kommer till ett relativt bra pris. På köpet får man en praktisk hållare, en behållare och lock med mera.

3. MAM Manuell Bröstpump

Denna manuella bröstpump förvånade oss, trots sitt relativt låga pris är det en av de bättre vi använt. Denna bröstpump är relativt liten, vilket gör att den är smidig att ha i väskan när man är utanför hemmet. Trots sin storlek så ligger denna produkt bra i handen, den känns även bra att ha mot bröstet. Själva tratten är speciellt designad för att passa alla, oavsett bröststorlek, vilket så klart är uppskattat. Detta är ett väldigt bra val om man söker en pump som man kanske inte ska använda dagligen, eftersom den är så liten och billig så är den ett vinnande val.

4. Medela Harmony Manuell Bröstpump

Detta är en kompakt bröstpump av högsta kvalitet för oss som vill köpa en slitstark produkt som kommer att hålla över tid. Eftersom denna bröstpump är så slimmad i sin design så är den lätt att bära med sig på resan. Pumpen är dock en tålig produkt som i högsta grad tål att användas varje dag även i hemmet.

Denna pump går att pumpa med på olika sätt, något som gör att den passar de allra flesta. Pumpningen går att efterlikna barnets egna sätt att amma, något som gör att mjölkningen går smidigt och mer behagligt. Själva handtaget går att använda för att pumpa både långa drag och mer korta koncentrerade beroende på vad man föredrar och vad som fungerar bäst för stunden. Detta kan därför vara en bra produkt att prova om man tidigare haft problem med att få ut mjölk med hjälp av en konventionell bröstpump.

Kolla om det finns någon Babyland rabattkod

5. Beemoo Care

Beemoo Cares manuella bröstpump är billig om man jämför med de flesta andra bröstpumpar som finns ute på marknaden. Tillverkaren bevisar med denna produkt att billigt inte behöver vara dåligt. Detta är en snygg och riktigt bekväm bröstpump som gör ett alldeles utmärkt jobb. Detta är inte denna allra mest kvalitativa bröstpumpen vi testat, ska man använda sin pump varje dag skulle vi kanske rekommendera att man går upp en prisklass. Som resepump eller extrapump får denna produkt dock med beröm godkänt.

Något vi gillar extra mycket med denna produkt är hur lätt den är att ta isär och rengöra. När man använt sin bröstpump en del kan smuts samlas i små skrymslen, därför är det tacksamt att hitta en produkt som är så lätt att hålla ren. Att Beemoo Care är så lätt att rengöra gör att produkten får en längre livslängd då den kommer kunna hållas fräsch länge.

Värt att nämna är att denna pump har en speciell teknik gör att mjölken utsätts för så lite luft som möjligt. Att mjölken går ner i flaskan utan att exponeras för luften gör att mjölken kan hålla sig fräsch längre. Bra jobbat Beemoo!

Äldre recension

Tommee Tippee Bröstpump med steriliseringsbox

Eftersom detta är ett så pass prisvärt paket så kunde vi inte låta bli att ta med denna produkt från välkända Tommee Tippee i vår lista. Huvudprodukten i paketet är självklart den kvalitativa och väldigt diskret designade bröstpumpen i delvis genomskinlig plast. Pumpen är skön att hålla i och får effektivt ut mjölken. En stor anledning till att det går så smidigt att använda denna produkt är hur mjukt och bekvämt den vilar mot bröstet. Tratten är räfflad och formar sig runt bröstet, därför bör den passa för de flesta bröststorlekar, stora som små.

I detta set får man med precis allt man behöver. I paketet finns exempelvis en rymlig flaska med lock, dinapp och flera amningsinlägg. Vi gillar också steriliseringsboxen man får på köpet, där i kan man lägga alla delarna för smidig sterilisering i mikrovågsugnen.

Författare: Malin Johansson, malin.johansson (at) barntopplistan.se