Bästa mikroskopet för barn: Bäst i test 2021

Genom att välja bra leksaker till barnen kan man uppmuntra deras vilja att utforska världen runt omkring dem. En lekstuga eller lektält i alla ära, men särskilt roligt är det ju om barnen kan lära sig något helt nytt när de leker. Ett mikroskop kan vara ett väldigt roligt sätt att se världen på ett helt nytt sätt. Att se små objekt i flera hundra gångers förstorning kan vara en häftig upplevelse, både för barn, men även för oss vuxna. En mikroskop kan vara en perfekt gåva som väcker ett intresse hos barnen för naturvetenskap eller andra vetenskaper.

De 4 bästa mikroskopen för barn 2021

Vi har granskat att antal olika mikroskop för barn. Nedan presenterar vi fyra utvalda produkter som vi tycker bäst om just nu. Samtliga av mikroskopen är att betrakta som leksaker, vill man ha ett riktigt mikroskop behöver man betala betydligt mer. Nedan produkter har trots sina låga priser många fördelar och fungerar faktiskt riktigt bra. När barnen blir äldre och intresset kvarstår kan man med fördel införskaffa lite mer avancerade alternativ.

1. Fippla Mikroskopset Med Tillbehör

Detta är ett av de bästa mikroskopen designade för just barn som vi testat. Detta mikroskop har det mesta man kan begära av ett mikroskop för barn. Till ett lågt pris får man en komplett produkt som barnen kan spendera många timmar med. Eftersom man kan titta på precis allt som är tillräckligt litet att lägga på brickan så tar utforskandet egentligen aldrig slut. Med nyfikna barn så behöver man aldrig tröttna på denna produkt.

Med mikroskopet medföljer en mängd tillbehör som provrör och behållare, tänger, förstoringsglas och spatlar med mera. Detta är en leksak så man ska inte förvänta sig att det är en proffsprodukt. Vi måste dock säga att vi blev förvånade hur bra mikroskopet faktiskt förstorar. Produkten har inbyggd ledbelysning vilken gör att man ser tydligt utan krav på speciellt bra belysning i rummet i övrigt. Beroende på vilken “kikare” i produkten man använder så kan man uppnå 40, 100 och 400 gångers zoom. Om man söker en bra leksak för det vetgirige barnet så kan vi rekommendera detta relativt billiga men ändå kvalitativa mikroskop.

2. Alga Science HD

Bara för att en produkt är för barn behöver inte betyda att den inte ska fungera som dess verkliga förlaga. Trots sitt låga pris så är detta ett fungerande mikroskop. Självklart blir inte förstoringen lika stor eller skarp som på ett professionellt mikroskop, men det hade vi heller inte förväntat oss. Däremot är det roligt att zooma in på olika objekt för att utforska, både för barnen men även för oss vuxna.

Med Alga Science HD följer alla tillbehör som man behöver för att komma igång med leken. Linserna kan förstora 100, 250 och 500 gånger verklig storlek. En bra produkt som håller högre kvalitet än de flesta andra jämförbara produkter på marknaden.

3. Zoom Mikroskop

Om man söker ett roligt men billigt mikroskop för de lite yngre barnen så är denna produkt från Zoom ett fullgott alternativ. Detta är en relativt plastig liten leksak, men för en prislapp på strax över hundralappen så får man vara väldigt nöjd med allt som ingår. Mikroskopet ser häftigt ut och kan få vilket barn som helst att känna sig som en liten forskare. Med produkten ingår diverse verktyg och provbehållare med mera, allt som krävs för att man ska känna sig som en riktigt vetenskapsman.

Detta mikroskop har en inbyggd lampa, man måste ju se tydligt när man arbetar så klart. Man kan genom de olika tillbehören välja om man vill se i 100, 300 eller 600 gångers zoom. Trots att produkten är lite plastig så blev vi ändå positivt överraskade över hur bra den faktiskt kan förstora. Denna produkt kommer ge mycket lekglädje till barnen.

4. Navir Ultra Viewer

Detta är en leksak för de allra yngsta barnen. De lite yngre barnen kanske har sett sina storasyskon leka med mikroskop, dock kanske de själva är lite för unga för att kunna hantera de små objekt man vanligtvis tittar på. Detta är en enklare modell är lättare att hantera för de allra yngsta. Produkten förstorar endast 10 eller 20 gånger, detta är dock fullt tillräckligt för att göra det spännande att titta på små skalbaggar eller andra mindre objekt.

Spännande med denna produkt är att man även kan förstora underifrån. En rolig leksak för de yngsta helt enkelt!